Νιώθεις πεσμένη και δεν έχεις ενέργεια για τίποτα;

Πάρε τα πάνω σου με τα παρακάτω tips!
Νιώθεις πεσμένη και δεν έχεις ενέργεια για τίποτα;



Υπάρχουν κάποιες μέρες που η διάθεσή σας είναι σε χαμηλά επίπεδα και νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Ας δούμε κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανεβείτε ψυχολογικά και να πετύχετε τους στόχους σας.

Ταρακουνήστε το σύστημα
 Όταν είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι ή σέρνεστε από το δωμάτιο στο ψυγείο και αντίστροφα, πρέπει κάτι να κάνετε για να ταρακουνήσετε λιγάκι τον οργανισμό σας. Σηκωθείτε και κάντε κάτι με ένταση. Μπορείτε να χορέψετε δυναμικά για 5 λεπτά, να βγείτε για ένα σύντομο τρεξιματάκι ή να κάνετε ένα κρύο ντους.

Δοκιμάστε τη Μέθοδο Pomodoro
 Έχετε ξανακούσει για αυτήν την τεχνική; Αν όχι δείτε τι πρέπει να κάνετε. Αφοσιωθείτε για 25 λεπτά σε κάτι με όλη σας την προσοχή. Μόλις περάσει ο χρόνος κάντε ένα 5λεπτο διάλειμμα. Επαναλάβετε το ίδιο βάζοντας έναν διαφορετικό στόχο για 25 λεπτά. Κάντε το ίδιο 4 φορές (συνολικά τέσσερα 25λεπτα) και στο τελευταίο κάντε ένα μεγαλύτερο διάλειμμα, γύρω στα 15 λεπτά. Όλη αυτή η διαδικασία θα σας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσετε τους στόχους και θα ανεβάσει την αυτοεκτίμησή σας όταν δείτε πως όταν βάζετε κάτι στο μυαλό σας και συγκεντρώνεστε, τα καταφέρνετε μια χαρά.

Κάντε συγκεκριμένες δραστηριότητες όταν κάνετε διάλειμμα 
Είτε εφαρμόζετε την Μέθοδο Pomodoro είτε απλά δουλεύετε, όταν κάνετε διάλειμμα μην σπαταλάτε τον χρόνο σας χαζεύοντας άσκοπα στο ίντερνετ. Σηκωθείτε από την καρέκλα σας κάντε μερικές ασκήσεις γιόγκα και stretching ή δοκιμάστε να κάνετε λίγο διαλογισμό. Κάνοντας διαφορετικά πράγματα σε κάθε διάλειμμα θα τονώσετε τον εγκέφαλό σας και θα ενεργοποιήσετε θετικά συναισθήματα ακόμα και χωρίς να το καταλάβετε.

Βγείτε έξω
 Μπορεί να υπάρχουν ένα σωρό πράγματα να κάνετε μέσα στο σπίτι αλλά αν δεν νιώθετε καλύτερα τότε ίσως θα πρέπει να δοκιμάσετε να βγείτε μια βόλτα έξω στη φύση. Ο καθαρός αέρας, η βιταμίνη D που θα παράγει το σώμα σας εξαιτίας του ήλιου, και η κίνηση θα βελτιώσουν κατά πολύ την ψυχολογική σας κατάσταση.

Φτιάξτε λίστες 
Οι λίστες πάντα βοηθάνε να βάζουμε στόχους, προτεραιότητες και να καταλαβαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Μπορεί η ψυχολογία σας να είναι πεσμένη επειδή δεν βρίσκετε τον τρόπο να ξεκινήσετε να κάνετε τα πράγματα που θέλετε στη ζωή σας. Οι λίστες θα σας βοηθήσουν να βάλετε τα πάντα σε τάξη. Απλά να έχετε στο μυαλό σας πως ό,τι γραφτεί στη λίστα πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φτιάχνετε λίστες που δεν πρόκειται να τηρήσετε ποτέ. Βάλτε πράγματα που είναι σχετικά εύκολα να ολοκληρωθούν και μην γεμίζετε την ημερήσια λίστα σας με 100 πράγματα γιατί δεν πρόκειται να τα προλάβετε και θα απογοητευτείτε ακόμα περισσότερο. Οι λίστες πρέπει να είναι σύντομες και συγκεκριμένες.

Ξεκινήστε με τα πιο απλά πράγματα της λίστας σας 
Το πρωί συνήθως δεν έχουμε πολύ όρεξη και είναι καλύτερα να δίνετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να πάρει τα πάνω του. Πιείτε χαλαρά τον καφέ σας, τσεκάρετε τα email σας, χαζέψτε τις ειδήσεις και ρίξτε μια ματιά στη λίστα σας. Αφήστε να περάσει μια ωρίτσα με χαλαρές ασχολίες και στη συνέχεια αυξήστε τις δραστηριότητες σας σταδιακά.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue