Οι νυχτερινές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις τώρα

Όσα πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις σωστά την επομένη
Οι νυχτερινές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις τώρα



Βαρέθηκες να ξυπνάς μέσα στην γκρίνια. Ούτε τα post- it με τα αισιόδοξα μηνύματα που έχεις κολλήσεις στον καθρέφτη δεν σου φτιάχνουν πια τη διάθεση. Τι θα έλεγες να άλλαζες τις βραδινές σου συνήθειες μήπως και δεις προκοπή την επομένη το πρωί;

Οργανώσου
Ό,τι θα έκανες σαν τρελή το πρωί, κάνε το τώρα με ηρεμία και με ένα κρασάκι ανά χείρας. Οργάνωσε την μέρα σου από τώρα, γράφοντας όλα όσα πρέπει να κάνεις στην ατζέντα σου. Την επομένη δεν θα τρέχεις χωρίς να φτάνεις.

Φτιάξε τον ύπνο σου
Είναι το άλφα και το ωμέγα αλλά θέλει κόπο και πρόγραμμα. Ειδικά αν ανήκεις στην κατηγορία των «νυχτοπουλιών». Τα πρώτα βράδια θα δυσκολευτείς αλλά αν καταφέρεις  και εξασφαλίσεις 7-8 ώρες ύπνου (περιλαμβάνοντας όσο μπορείς τις ώρες 23:00- 03:00), θα δεις μεγάλη διαφορά στην ποιότητα της ζωής σου.

Ενυδατώσου σωστά
Ενυδάτωση δεν σημαίνει μόνο να βάζεις κάθε βράδυ την κρέμα σου για να δείχνεις πιο φρέσκια, αλλά και να πίνεις νερό, να εφαρμόζεις το γαλάκτωμα σώματος μετά το μπάνιο σου, ακόμα και να βάζεις τη βαζελίνη στα σκασμένα σου χείλη. Σκέψου την όψη σου την άλλη μέρα το πρωί, αν σε έχεις περιποιηθεί λίγο την προηγούμενη.

Χαλάρωσε
Αν είσαι στην τσίτα ακόμα και το βράδυ, πρώτον δεν μπορείς να κοιμηθείς νωρίς και δεύτερον δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να ξεκουραστεί πραγματικά. Γιατί η ξεκούραση γίνεται σώμα και πνεύμα. Αν ξεκουράζεται μόνο το σώμα, έχεις κάνει τη μισή δουλειά. Δοκίμασε να πιεις και ένα χαλαρωτικό τσαγάκι, όπως η λουίζα και ίσως κλείσεις τα μάτια σου πιο χαλαρή, πριν το ρολόι δείξει τρεις.

Κανάκεψε τον κατάκοπο εαυτό σου
Ρίξε του ένα χαμογελάκι στον καθρέφτη, πες του ένα μπράβο που τα κατάφερε τόσο καλά και σήμερα, δώσε του ένα συγχωροχάρτι στο λάθος του. Αν πέσεις για ύπνο ήρεμη και με ένα γέλιο στα χείλη, οι πιθανότητες να ξυπνήσεις κιόλας έτσι, είναι πολλές.

 

Δες εδώ πώς θα προστατεύσεις τα ταλαιπωρημένα σου χέρια.