Φωτογραφικό υλικό: Εκεί δουλεύουν οι άνθρωποι του Facebook

Δες το νέο τους κτίριο στην Καλιφόρνια, έκτασης 39.990 τετραγωνικών μέτρων.
Φωτογραφικό υλικό: Εκεί δουλεύουν οι άνθρωποι του Facebook



Πέρασε πριν δυο-τρεις μέρες, από το timeline μας το μήνυμα του genious ιδρυτή Mark Zuckerberg, ο οποίος ανακοίνωνε με χαρά και ενθουσιασμό τη μετακόμιση των headquarters της εταιρίας του, σε νέο κτίριο στην Καλιφόρνια. Μας έβαλε σε πειρασμό, το ψάξαμε και τελικά καταλήξαμε ότι δεν πρόκειται για κτίριο, αλλά για... χωριό. 

Πριν από περίπου τρία χρόνια ο Mr Facebook, ήρθε σε επαφή με τον γνωστό αρχιτέκτονα, Frank Gehry (έχει επίσης σχεδιάσει το Los Angeles Walt Disney Concert Hall και το Μουσείο Guggenheim, στην Ισπανία) για να σχεδιάσει τις νέες εγκαταστάσεις του κολοσσού του στην Καλιφόρνια.

«Ήθελε να είναι απλό και χωρίς υπερβολές», δήλωσε ο Gehry. Το κτίσμα ολοκληρώθηκε και εσωτερικά έχουν μπει ήδη τα πρώτα έπιπλα (τα οποία δεν πρόκειται να γίνουν πολύ περισσότερα). Όλος ο χώρος είναι ανοιχτός, καθώς δεν υπάρχουν κλειστά γραφεία και στην οροφή του υπάρχει ένα τεράστιο roof garden με θέα τη θάλασσα (για να το γυρίσεις, χρειάζεσαι πιθανότατα χάρτη, για τον οποίο έχουν φροντίσει).

Ακόμα και τα meeting room είναι με τζάμι περιμετρικά. Πουθενά τοίχοι να χωρίζουν τους 2.800 εργαζομένους. Αναπαυτικές καρέκλες και καναπέδες, μοντέρνα γραφεία και coffee tables, μοκέτες, ξύλο και ογκώδη αλλά όχι «αποπνικτικά» έργα τέχνης. Ας ζηλέψουμε!

Μάθε εδώ, γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι, όπως ο Zuckerberg φοράνε τα ίδια ρούχα κάθε μέρα!