Όλα αυτά που θα κάνεις φέτος την άνοιξη

Ξεκίνα από σήμερα, που μεγάλωσε η ημέρα.
Όλα αυτά που θα κάνεις φέτος την άνοιξη



Ανθίζουν τα λουλούδια, τιτιβίζουν τα πουλάκια, η μέρα μεγαλώνει, μυρίζει επιτέλους  «άνοιξη». Τέλος η μιζέρια, τα χουχουλιάσματα κάτω από την κουβέρτα στον καναπέ, τα μελαγχολικά και σκοτεινά απογεύματα στο σπίτι. Σε λίγες μέρες θα υποδεχτείς τον Απρίλιο. Με άλλο μάτι και κυρίως με άλλη διάθεση, αυτή τη φορά.

Άλλαξε διάθεση
Άνοιξε το παράθυρο. Άσε τον ήλιο (όταν αποφασίσει να βγει) να σου χτυπήσει το πρόσωπο. Μύρισε. Σκέψου κάμπους και λουλούδια ακόμα κι αν βλέπεις απέναντι τις απλωμένες φανέλες της κυρα – Μαρίας. Χαμογέλα στον εαυτό σου.

Βγες από το σπίτι
Γρήγορα στην εξώπορτα. Τέρμα η κλεισούρα, η κατάθλιψη, η μαραθώνια παρακολούθηση σειρών. Βγάλε τα ανοιξιάτικα ζακετάκια σου από το πατάρι και φόρεσε τα. Μην πάρεις αυτοκίνητο σήμερα. Ξεχύσου στους δρόμους της πόλης σου. Περπάτα και είσπνευσε (όχι πολύ βαθιά, έχει καυσαέριο).

Ξεκίνα τις ποδηλατάδες
Πάρε την κολλητή, το αγόρι, τη μάνα σου ή μόνο τον εαυτό σου, καβάλα το αραχνιασμένο ποδήλατό σου (αφού το περάσεις ένα ξεσκόνισμα) και ξεκίνα. Χωρίς προορισμό. Απόλαυσε τις ευωδιές της άνοιξης. Βέβαια πρόσεχε μην απομακρυνθείς και πολύ και μετά σου φύγει η γλώσσα για να επιστρέψεις (γιατί αυτοί οι δρόμοι της επιστροφής να είναι πάντα ανηφορικοί;).

Ερωτεύσου
Δεν γίνεται ποτέ κατά παραγγελία, αλλά όλη η φύση ερωτεύεται, μην είσαι εσύ το πνεύμα αντιλογίας. Άσε την παιχνιδιάρικη πλευρά σου να ξεσαλώσει και οι υπόλοιπες μελισσούλες θα σε προσεγγίζουν σα να είσαι το πιο λαχταριστό λουλούδι. Τώρα αν σε πιάσει πάλι η ξινίλα, καλύτερα γύρνα σπίτι και (ξανα)δες Grey’s Anatomy.   

Φόρα χρώμα
Μην κουνάς το κεφάλι με αμφισβήτηση. Έχει σημασία να μην βάλεις πάλι το αγαπημένο σου μαύρο μπλουζάκι. Όλο το χειμώνα έβγαλες με αυτό. Άλλαξε η εποχή, άλλαξε κι εσύ τα ρούχα σου. Φόρα παιχνιδιάρικα χρωματιστά, βάλε λουλούδια στα μαλλιά, βγάλε από τις κούτες τα πορτοκαλί σου all star, τα τρελιάρικα βραχιόλια σου, βάψε τα χείλη σου έντονα. Όχι όλα μαζί όμως, γιατί θα μοιάζεις κυρίως με το βασιλιά καρνάβαλο. Pas mal τώρα που το ξανασκέφτομαι. Η τρέλα «πουλάει».