Ο Johnny Cash έγραψε στην June Carter το πιο ερωτικό γράμμα στον κόσμο!

Δες το top 10 και θα λιώσεις…
 Ο Johnny Cash έγραψε στην June Carter το πιο ερωτικό γράμμα στον κόσμο!



 

Σήμερα είναι του Αγίου Βαλεντίνου και όπως καταλαβαίνεις βρισκόμαστε σε ερωτική διάθεση. Το ίδιο και οι Βρετανοί οι οποίοι απάντησαν στη δημοσκόπηση που έκανε εταιρία για τα καλύτερα και τα πιο εμπνευσμένα ερωτικά γράμματα όλων των εποχών. 

Τα αποτελέσματα έφεραν στην κορυφή το γράμμα που έγραψε ο Johnny Cash στην αγαπημένη του γυναίκα June τη μέρα των γενεθλίων της, όταν έκλεισε τα 65 της χρόνια. Το αγαπήσαμε, μας συγκίνησε και σου το παρουσιάζουμε για να δεις τι πραγματικά σημαίνει αγάπη. 

June 23 1994

Odense, Δανία

Χρόνια πολλά Πριγκίπισσα,

Μεγαλώνουμε και συνηθίζουμε ο ένας τον άλλον. Σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Ο ένας διαβάζει το μυαλό του άλλου. Ξέρει ο ένας για τον άλλον τι θέλει χωρίς να ρωτάει. Κάποιες φορές γινόμαστε λιγάκι ενοχλητικοί. Ίσως κάποιες φορές ο ένας θεωρεί τον άλλον δεδομένο. 

Αλλά μία στις τόσες, όπως σήμερα, σκέφτομαι και συνειδητοποιώ πόσο τυχερός είμαι που μοιράζομαι τη ζωή μου με την σπουδαιότερη γυναίκα που γνώρισα ποτέ. Ακόμα με εντυπωσιάζεις και με εμπνέεις. Με επηρεάζεις για το καλύτερο. Είσαι το αντικείμενο του πόθου μου, ο No1 λόγος της ύπαρξής μου στη Γη. Σε αγαπώ πάρα πολύ. 

Χρόνια πολλά πριγκίπισσα. 

John

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις τα υπόλοιπα ερωτικά γράμματα της δεκάδας. 

1. Ο Winston Churchill εξομολογείται στη γυναίκα του Clementine Churchill την αγάπη του (1935)

Αγαπημένη μου Clemmie, στο γράμμα σου μου έγραψες κάποια πολύ όμορφα λόγια για το πώς έχω αλλάξει τη ζωή σου. Δεν μπορώ να σου πω τι χαρά μου έδωσε αυτό, γιατί πάντα νιώθω πλημμυρισμένος από ευγνωμοσύνη, αν μπορώ να μιλήσω έτσι για τη αγάπη. 

2. John Keats λέει στη γειτόνισσά του Fanny Brawne ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εκείνη (1819)

Δεν μπορώ να ζω χωρίς εσένα. Ξεχνάω τα πάντα και το μόνο που με νοιάζει είναι να σε ξαναδώ. Η ζωή μου σταματάει εκεί, δεν βλέπω παρακάτω. Με έχεις απορροφήσει.

3. Ο Ernest Hemingway διατυμπανίζει την αγάπη του για την Marlene Dietrich (1951)

Κάθε φορά που σε αγκάλιαζα ένιωθα ότι ήμουν στο σπίτι. 

4. Ο Ναπολέων Βοναπάρτης στέλνει την αγάπη του στη Josephine de Beauharnais (1796)

Από τότε που σε άφησα έχω μονίμως κατάθλιψη. Η ευτυχία μου είναι να βρίσκομαι κοντά σου. Ζω με τη μνήμη από τα χάδια, τα δάκρυα και τη στοργή σου. Οι χάρες σου, ασύγκριτη Josephine, καίνε και φωτίζουν την καρδιά μου.

5. Ο Richard Burton λέει στην Elizabeth Taylor για την ομορφιά της (1964)

Τα τυφλά μάτια μου απελπισμένα περιμένουν να σε δουν. Φυσικά δεν καταλαβαίνεις πόσο συναρπαστικά όμορφη ήσουν πάντα…

6. O βασιλιάς Ερρίκος VIII εκφράζει την αγάπη του στην Anne Boleyn (1527)

Σε ικετεύω να εκφράσεις τις προθέσεις σου για την αγάπη μας. Χρειάζομαι αυτή την απάντηση, αφού είμαι πάνω από ένα χρονο πληγωμένος από τα βέλη του έρωτα και δεν είμαι σίγουρος αν θα αποτύχω ή αν θα βρω μία θέση στην καρδιά σου. 

7. Ο Beethoven γράφει για την «Αθάνατη Αγαπημένη» της οποίας η πραγματική ταυτότητα παραμένει μυστήριο (1812)

Παρόλο που βρίσκομαι ακόμα στο κρεβάτι, οι σκέψεις μου είναι έξω σε εσένα, Αθάνατη Αγαπημένη. 
Να είσαι ήρεμη, να μ’ αγαπάς, σήμερα, χθες -πόσα δάκρυα λαχτάρας για εσένα, εσένα, εσένα, ζωή μου, τα πάντα μου. Συνέχισε να μ’ αγαπάς -ποτέ να μην αμφισβητήσεις την πιστή καρδιά του αγαπημένου σου. Πάντα δικός σου. Πάντα δική μου. Πάντα εμείς. 

8. Ο Gerald Ford υπενθυμίζει στη γυναίκα του Betty Ford πόσο την αγαπάει αφού διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος (1974)

Δεν μπορούν τα γραπτά να εκφράσουν επαρκώς την βαθιά, βαθιά αγάπη μας. Ξέρουμε πόσο σπουδαία είσαι και εμείς, τα παιδιά σου και ο Μπαμπάς, θα προσπαθήσουμε να είμαστε τόσο δυνατοί όσο εσύ. Η Πίστη μας σε εσένα και ο Θεός θα μας κρατήσουν όρθιους. Η ολοκληρωτική αγάπη μας για σένα θα κρατήσει για πάντα. 

9. Ο Jimi Hendrix λέει ότι «το μικρό του κορίτσι» πρέπει να ανοίξει τα φτερά της (άγνωστη ημερομηνία)

Η ευτυχία είναι μέσα σου. Ξεκλείδωσε τις αλυσίδες της καρδιάς σου κι άσε τον εαυτό σου να αναπτυχθεί σαν ένα γλυκό λουλούδι, όπως είσαι…ξέρω την απάντηση. Άνοιξε τα φτερά σου και άσε τον εαυτό σου ελεύθερο.