Ποια είναι πραγματικά η καλύτερή σου φίλη! Μάθε να αναγνωρίζεις τα σημάδια...

Οι φιλίες δεν χωράνε κανόνες, αλλά ποιοι είναι οι λόγοι που την κάνουν κολλητή σου;
Ποια είναι πραγματικά η καλύτερή σου φίλη! Μάθε να αναγνωρίζεις τα σημάδια...



Το να έχεις μία φίλη πραγματική, μια κολλητή είναι σαν να έχεις βρει “ψύλλο στ' άχυρα”. Καθόλου υπερβολικός χαρακτηρισμός και θα το καταλάβεις μεγαλώνοντας. Περνώντας τα χρόνια από εκεί που είχες εκατοντάδες φίλες για να βγεις, να διασκεδάσεις, να γελάσεις, σιγά σιγά θα διαπιστώσεις ότι οι φίλες σου οι πραγματικές θα μετριούνται στο ένα σου χέρι.

Είναι όλοι καλοί όταν είσαι μικρή γιατί τα βλέπεις τα πράγματα πιο ανώριμα, πιο ελαφριά και δεν δίνεις βάση στην ουσία της φιλίας. Γιατί και εσύ είσαι μπερδεμένη, χαμένη από το ανέμελο της ηλικίας και θέλεις ανάλαφρες σκέψεις και καταστάσεις. 

Όμως όταν έρθεις αντιμέτωπη με προβλήματα, συνθήκες όχι και πολύ ευχάριστες, στενάχωρες καταστάσεις θα θέλεις να έχεις έναν άνθρωπο που να μπορείς να στηριχτείς, να είναι μαζί σου και να αντιμετωπίσει την “σκοτεινή” σου πλευρά, την πλευρά που έχεις όταν δεν είσαι καλά και δεν μπορείς να διαχειριστείς και χρειάζεσαι κάποιον να σε καθοδηγήσει, να είναι δίπλα σου και να σε ανεχτεί χωρίς να σε παρεξηγεί. Υπάρχουν πράγματα, δηλαδή που ξεχωρίζουν μία απλή φίλη από την καλύτερή σου φίλη.

 Μια πραγματική κολλητή είναι σαν το άλλο σου μισό.  Μεταφράζεται και ως  επιλογή του ανθρώπου με τον οποίο θες να περάσεις τα πάντα στη ζωή σου'. Γέλια, χαρές, κλάματα, λύπες, δύσκολες και εύκολες στιγμές. Η κολλητή  σου είναι αυτή που διαλέγεις να είναι δίπλα σου σε όλα. 

Είναι αυτή που θα καταλάβει κάθε σου μορφασμό, αλλόκοτη κίνηση, αμήχανη στιγμή. Θα χαρεί με τη χαρά σου, σαν να ήταν δική της και θα λυπηθεί με τη στενοχώρια σου. Θα ξημεροβραδιαστεί να σε “νταντεύει” στα τηλέφωνα,  να σου στέλνει εμψυχωτικά μηνύματα.Είναι δίπλα σου όχι επειδή το απαίτησες, αλλά επειδή και η ίδια το θέλει. 

Η αληθινή φίλη θα σε υποστηρίξει όταν δεν είσαι εκεί. Είναι κάτι σαν αντιπρόσωπος. Βρίσκεται σε μια παρέα και λένε κάτι κακό για σένα, εκείνη θα πεταχτεί και θα πει πώς έχουν τα πράγματα κανονικά. Θα είναι σαν να είσαι εκεί!

Θα σου πει την αλήθεια για το αγόρι σου. Όσο κι αν πονέσει. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον συμπαθήσει, γιατί είναι εκείνος που σε κάνει χαρούμενη, όμως αν σου φερθεί άσχημα, θα στο πει στα ίσια!

Όταν ερωτευτείς δεν θα παρεξηγηθεί που την αφήνεις λίγο στην άκρη. Θα καταλάβει και δεν θα σου κάνει ζήλιες.

Πάνω απ' όλα σε αγαπάει γι'αυτό που είσαι. Εδώ κολλάει η αγαπημένη μου φράση: Κάθε στενή σχέση (φιλική αλλά και ερωτική) πρέπει να δημιουργείται όχι παρά τα ελαττώματα του άλλου, αλλά εξαιτίας αυτών. Αυτά τους κάνουν διαφορετικούς, αυτά σε κάνουν ξεχωριστό και γι αυτό ακριβώς ταιριάζετε.