Πως είναι πραγματικά η αγαπημένη κούκλα των μικρών κοριτσιών;

Makeunder και στις Bratz!
Πως είναι πραγματικά η αγαπημένη κούκλα των μικρών κοριτσιών;



Η Barbie είναι χωρίς αμφιβολία η πιο διάσημη κούκλα του κόσμου. Τέλειες αναλογίες, αψεγάδιαστη επιδερμίδα, καλοχτενισμένα μαλλιά,  ανοιχτά μάτια, καλλίγραμμα πόδια. Ένα all time classic πρότυπο ομορφιάς. Το αν ακολουθεί τα ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς είναι ένα άλλο θέμα, αμφιλεγόμενο. 

Κινήματα, οργανώσεις και καλλιτέχνες θέτουν κατά καιρούς, υπό αμφισβήτηση την εικόνα της ατσαλάκωτης και αψεγάδιαστης γυναίκας όπου προωθείται από τα μέσα, τη μόδα, τα παιχνίδια  και κάθε έκφανση της δημόσιας ζωής. Η αγαπημένη κούκλα των μικρών κοριτσιών, η Barbie, έχει βρεθεί στο στόχαστρο πάρα πολλές φορές. Ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που στην αμερικάνικη αργκό η λέξη Barbie απέκτησε υποτιμητική έννοια και  χαρακτηρίζεται «ρηχή» γυναίκα. 

Το παράδειγμα της Lammily doll (έκδοση barbie), που είναι μια κούκλα που έχει φυσιολογικές αναλογίες, κυτταρίτιδα και ουλές, ενέπνευσε την Sonia Singh, από την Αυστραλία, η οποία μεταμόρφωσε τις Bratz, μία άλλη σειρά από κούκλες τύπου barbie, εξίσου “τέλειες” και αυτές. Με κάποιες τροποποιήσεις στο μακιγιάζ, στα μαλλιά ακόμα και στο σώμα κατάφερε να τις  δώσει μια πιο ρεαλιστική και προσιτή προσέγγιση.

Το πριν και το μετά έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί πραγματικά είναι σαν να βλέπεις makeunder από αληθινές γυναίκες.

* Αν θέλεις να θυμηθείς πως είναι η Lammily doll δες το παρακάτω βίντεο