Ήθελε να μιλήσει για το πορνό της εκδίκησης και βγήκε από τα ρούχα της

Όταν ο πρώην της διέρρευσε γυμνές της φωτογραφίες εκείνη δεν κάθησε με σταυρωμένα χέρια.
Ήθελε να μιλήσει για το πορνό της εκδίκησης και βγήκε από τα ρούχα της



Όταν ο πρώην της Δανής ακτιβίστριας Emma Holten έβγαλε στο διαδίκτυο τις γυμνές της φωτογραφίες μετά το χωρισμό τους, εκείνη αποφάσισε να μην μείνει με σταυρωμένα χέρια. Μπορεί να πέρασαν τρία χρόνια από το περιστατικό αλλά το comeback της έκανε αίσθηση. 

Η νεαρή αποφάσισε να σταματήσει να ντρέπεται για το γυμνό της σώμα και το φωτογράφισε με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Μαζί με τη φωτογράφο Cecilie Bødker Jensen δημιούργησαν μία συλλογή φωτογραφιών που σκοπό είχε να αιχμαλωτίσει την ανθρώπινη υπόστασή της, χωρίς να παρουσιάζεται σαν αντικείμενο του σεξ. 

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Friktion και δείχνουν πώς η Holten περνάει την καθημερινότητά της στo διαμέρισμά της. 

Η εμπειρία της Holten όμως δεν είναι ασυνήθιστη. Σύμφωνα με σχετική έρευνα το 10% των πρώην συντρόφων έχουν απειλήσει ότι θα δημοσιεύσουν προσωπικές φωτογραφίες και το 60% αυτών έκανε πραγματικότητα την απειλή. Υπολογίζεται επίσης ότι το 90% των ατόμων που πέφτουν θύματα του πορνό της εκδίκησης είναι γυναίκες.

Οι ακτιβιστές κάνουν αγώνα προκειμένου να θεσπιστούν νόμοι που να απαγορεύουν το πορνό της εκδίκησης παγκοσμίως, όπως συμβαίνει σε 13 πολιτείες των ΗΠΑ.