Σήμερα με ξύπνησε ένας άγνωστος… Και ήταν τέλεια!

Όταν η μέρα ξεκινάει με το ανθρώπινο ξυπνητήρι Wakie.
 Σήμερα με ξύπνησε ένας άγνωστος… Και ήταν τέλεια!



Ο ήχος αυτή τη φορά ήταν κάπως διαφορετικός από το «μπιπ, μπιπ» του κινητού μου που είχα συνηθίσει.

-Καλημέρα. Είναι 7:06 το πρωί. Ξύπνησες τώρα, σωστά;
-Ναι, ξύπνησα. Ευχαριστώ.
-Ωραία. Ελπίζω να έχεις μια όμορφη μέρα. 

Νομίζω πως η καταγωγή του ήταν από την Ινδία αλλά δεν είμαι σίγουρη. Το τηλεφώνημα διήρκεσε για 6 δευτερόλεπτα. Αλλά χωρίς αμφιβολία ήταν πολύ καλύτερο από το να ψάχνω το κουμπί της αναβολής στο κινητό μου, για να ξυπνήσω 5 λεπτά αργότερα σε πανικό. Ακούγοντας μία φωνή να εκφράζει ανησυχία για κάτι τόσο τετριμμένο όσο το πρωινό μου ξύπνημα, έστω και για έξι δευτερόλεπτα, με έκανε να νιώσω πολύ όμορφα. 

H νέα εφαρμογή Wakie επιτρέπει σε αγνώστους απ’ όλο τον κόσμο να σε ξυπνήσουν. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδεθείς, να προγραμματίσεις την ώρα που πρέπει να ξυπνήσεις, να αποκοιμηθείς και να λάβεις ένα τηλεφώνημα από κάποιον που βρίσκεται οπουδήποτε στον πλανήτη, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα. Μπορείς επίσης να δηλώσεις διαθεσιμότητα και να ξυπνήσεις άλλους «υπναράδες». 

Χρησιμοποιώντας το Wakie, δεν μοιράζεσαι τον αριθμό του κινητού σου καθώς οι συνδέσεις γίνονται μέσω της εφαρμογής. Όταν κάνεις log in, το Wakie σου παρουσιάζει όσους κοιμούνται και πρέπει να ξυπνήσουν με βάση τη χώρα που ζουν. Αν δηλώσεις εθελοντής ή εθελόντρια, το Wakie κάνει την κλήση και σου δίνει τη δυνατότητα να αφήσεις ένα ηχητικό μήνυμα ή να μιλήσεις με το πρόσωπο που πρέπει να ξυπνήσεις για 60 μόνο δευτερόλεπτα. Δεν μπορείς να ξεπεράσεις τα 60 δευτερόλεπτα γιατί κόβεται η σύνδεση. 

Θα έλεγα ότι είναι ένα «ανθρώπινο ξυπνητήρι», το οποίο μπορεί να ομορφύνει τη ρουτίνα σου και να σε κάνει να νιώσεις μία μικρή θαλπωρή σε έναν αποξενωμένο κόσμο. 

Συγγνώμη για τις φιλοσοφίες… απλά ξύπνησα με καλή διάθεση. 

Πηγή: huffingtonpost.com