Τι γινόταν στα αυθεντικά burlesque shows του 1930;

Αδημοσίευτες backstage φωτογραφίες της Margaret Bourke-White εκτίθενται για πρώτη φορά στο Λονδίνο.
Τι γινόταν στα αυθεντικά burlesque shows του 1930;



Μία συλλογή από backstage φωτογραφίες αποκαλύπτει τι γινόταν στα αυθεντικά burlesque shows του 1930. Οι φωτογραφίες που δείχνουν τις ελαφρώς ντυμένες χορεύτριες να περιμένουν να ανέβουν στη σκηνή, τραβήχτηκαν από την θρυλική φωτορεπόρτερ Margaret Bourke-White, η οποία είναι γνωστή για τη δουλειά της στα πεδία μάχης.

Η Bourke-White κατάφερε να τρυπώσει στα παρασκήνια μαζί με τα κορίτσια της χορωδίας το 1936 και τα φωτογράφισε να φτιάχνουν τα μαλλιά τους και το μακιγιάζ τους.

Η φωτογράφος από το Μπρονξ της Νέας Υόρκης ήταν η πρώτη γυναίκα που εργάστηκε σε αυτό το πόστο στο περιοδικό Life.

Οι αδημοσίευτες και άγνωστες φωτογραφίες των χορευτριών μαζί με άλλες θα παρουσιαστούν στην έκθεση που θα γίνει προς τιμήν της από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου στην γκαλερί Daniel Blau στο Λονδίνο.

Η έκθεση περιλαμβάνει μία συλλογή από 60 vintage φωτογραφίες μεταξύ των οποίων σπάνιο υλικό από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Βόρειο Αφρική και Ιταλία, καθώς όπως είναι γνωστό έγινε η πρώτη γυναίκα φωτορεπόρτερ που της επετράπη να συνοδεύει τις ένοπλες δυνάμεις της Αμερικής.

Το 1943, μάλιστα, το πλοίο με το οποίο ταξίδευε για τη Βόρεια Αφρική δέχθηκε επίθεση με τορπίλη και βυθίστηκε, αλλά κατάφερε να σωθεί και να συνεχίσει το ταξίδι της στην Ευρώπη. Ήταν ανάμεσα στους πρώτους φωτογράφους που κατέγραψαν την απελευθέρωση φυλακισμένων από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στον ανδροκρατούμενο κόσμο της εποχής, η Bourke-White ήταν πρωτοπόρος.Ήταν η πρώτη γυναίκα του δυτικού κόσμου που μπορούσε να βγάζει φωτογραφίες εντός της Σοβιετικής Ένωσης μετά την επανάσταση, η πρώτη γυναίκα πολεμική ανταποκρίτρια, η πρώτη που γυναίκα που εργαζόταν σε εμπόλεμη ζώνη, και η πρώτη γυναίκα που ακολούθησε την 8η Πολεμική Αεροπορία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Πέθανε στις 27 Αυγούστου του 1971 από την νόσο του Πάρκινσον σε ηλικία 67 χρόνων.