Αυτές είναι οι 8 διαφημίσεις αρωμάτων που απαγορεύτηκαν ως υπερβολικά σέξι!

Προκλητικό, αδιάφορο ή απλάsexy;
Αυτές είναι οι 8 διαφημίσεις αρωμάτων που απαγορεύτηκαν ως υπερβολικά σέξι!



Καμιά φορά... ψέμμα! ΠΑΝΤΑ  οι διαφημιστές, οι marketeers και όλοι όσοι έχουν αναλάβει ένα προϊόν και θέλουν να το προωθήσουν προσπαθούν να προκαλέσουν την κοινή γνώμη και το κοινό αίσθημα μέσω της διαφήμισης του προϊόντος αυτού. Άλλοτε καλές διαφημίσεις, άλλοτε αστείες άλλοτε πάνχαζες. Όμως το κοινό σημείο είναι αδιαμφισβήτητα η πρόκληση.

Οι παρακάτω λοιπόν διαφημίσεις αρωμάτων όχι μόνο προκάλεσαν αλλά δημιούργησαν ένα ολόκληρο θέμα γύρω από αυτές χωρίς καν να δημοσιευτούν! Γιατί; Γιατί πολύ απλά ήταν τόσο "σκληρές" για το μάτι του ανγνώστη - τηλεθεατή σύμφωνα με την ASA που απαγορεύτηκαν! Κατά τη γνώμη μας κάποιες είναι όντως σοκαριστικές αλλά κάποιες είναι σχεδόν πουριτανές!

Δες τις!

Tom Ford Men - 2007

Το μπουκάλι της κολώνιας βρίσκεται  ανάμεσα στους μηρούς του μοντέλου και τα πάντα είναι πολύ ... λιπαρά εκεί κάτω. Το τρελό σε όλη την υπόθεση είναι ότι αυτή η διαφήμιση απαγορεύτηκε στην Ιταλία, αλλά όχι στο τυπικά αυστηρό Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο είναι γνωστό για την απαγόρευση κάθε είδους καμπάνιας που περιέχει γυμνο!

Beyoncé Heat - 2010

Το μόνο γυμνό στη διαφήμιση της Beyoncé για το άρωμα της είναι ότι το φόρεμα της καθώς τραγουδάει είναι πάντα έτοιμο να γλιστρήσει! Δεν υπάρχει τίποτα που δε θα έπρεπε να δούμε, όμως η ASA θεωρούσε ότι το περιεχόμενο είναι πολύ προκλητικό να εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών φοβούμενοι ότι τα παιδιά θα τα σημάδευε πάντα το θέαμα της υπερβολικά λαδωμένης τραγουδίστριας!

 

Yves Saint Laurent Belle d'Opium - 2011

Μεγάλη ιστορία κρύβεται πίσω από αυτό το άρωμα μιας και έχει απαγορευτεί όχι μόνο το 2011 αλλά και το 1977 στην Αυστραλία και τη Μέση Ανατολή. Μάλιστα οι Κινεζοαμερικάνοι είχαν απαιτήσει και να ζητηθεί συγγνώμη για το προσβλητικό του όνομα (opium aka ναρκωτικό). Στο διαφημιστικό σποτ διαφαίνεται μέσα στο χορό της η ηθοποιός Melanie Thierry  να κάνει κινήσεις δείχνονtας το χέρι της σαν να είναι χρήστης opium.Ίσως γι'αυτό οι αρχές τη απαγόρευσαν!

Marc Jacobs Oh, Lola! - 2011

Σε αυτή τη διαφήμιση σημαντικό ρόλο για την απαγόρευσή του, μάλλον, παίζει η Dakota Fanning η οποία ήταν πολύ μικρή ηλικιακά να διαφημίζει το τεράστιο μπουκάλι Oh Lola ακουμπισμένο στο ευαίσθητο σημείο της!

Madonna Truth or Dare - 2012

Η διαφήμιση αυτή απαγορεύτηκε χωρίς να διαφαίνεται ιδιαίτερος λόγος καθώς η Madonna απλά δείχνει λίγο παραπάνω από το 53χρονο σώμα της! Παρ'όλ'αυτά μπόρεσε να βγει στη δημοσιότητα μόνο όταν μέσω επεξεργασίας του video... οι ειδικοί κατάφεραν να την ντύσουν λιγάκι παραπάνω !

 

Rihanna Rogue - 2014

Όπως η Madonna, η Εύα και Beyoncé έτσι και η Rihanna σίγουρα έχει μια αγάπη προς το γυμνό και την προκλητική γλώσσα του σώματος Η ASA στη διαφήμιση για το άρωμά της Rogue, δεν την απέκλεισε εντελώς, απλά απαγόρευσε από το να εμφανίζεται οπουδήποτε τα παιδιά θα μπορούσαν να τη δουν θεωρώντας ότι είναι υπερβολικά προκλητική και γυμνή για μικρές ηλικίες! Υπερβολικό... 

Tom Ford Black Orchid - 2015

Ο ίδιος ο σχεδιαστής Tom Ford εμπνέεται από το δικό του lifestyle καθώ όπως υποστηρίζει κάνει τα πάντα γυμνός. Στην περίπτωση αυτής της διαφήμισης η Cara Delevigne φαίνεται σε απόλυτη αρμονία με τη φύση και το άρωμα. Το μόνο που απαγορεύτηκε είναι να υπάρχει αφίσα με τη διαφήμιση οπουδήποτε υπάρχουν παιδιά κοντά, όπως σε σχολεία!

Calvin Klein Obsession - 2008

Οι καμπάνιες του Calvin Klein πάντα συνοδεύονται με γυμνό και Ban. Πώς θα μπορούσε λοιπόν αυτή η διαφήμιση με την Eva Mentes πρωταγωνίστρια να μη θεωρηθεί προκλητική!

 

Δες ακόμα :Μάθε να ακούς πραγματικά τους άλλους