Fukushima: Επιστροφή στη πόλη φάντασμα πέντε χρόνια μετά την καταστροφή

Είναι συγκινητικό και σοκαριστικό!
Fukushima: Επιστροφή στη πόλη φάντασμα πέντε χρόνια μετά την καταστροφή



Kάνοντας ένα flashback στις 12 Μαρτίου το 2011 σίγουρα θα θυμηθείς το τραγικό πυρηνικό δυστύχημα της Fukushima, το οποίο και προκλήθηκε από τον μεγάλο σεισμό της 11ης Μαρτίου στο Σεντάι και του τσουνάμι που τον ακολούθησε. 
Το δυστύχημα της Fukushima είναι σχεδόν ισάξιο με του Τσερνομπίλ. Η Ιαπωνική επιτροπή πυρηνικής και βιομηχανικής ασφάλειας είχε τοποθετήσει το πυρηνικό δυστύχημα της Fukushima στο επίπεδο 7 της 7βαθμιας κλίμακας. 

Τώρα 5 χρόνια μετά οι Γάλλοι φωτογράφοι Carlos Ayesta και Guillaume Bression ζήτησαν από κάποιους κατοίκους να γυρίσουν πίσω στις περιοχές που εγκατέλειψαν προκειμένου να φωτογραφηθούν για  ένα concept που ονόμασαν "Retracing Our Steps". Αυτό που αντίκρισαν δεν είχε καμία σχέση με αυτό που άφησαν. Και αυτό που έπρεπε να κάνουν είναι να είναι μπροστά από την κάμερα και να φερθούν όσο πιο normal γινόταν, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Kατάστημα παιχνιδιών στην Tomioka. 

Η Kanoko Sato φωτογραφίζεται σε ένα γυμνάσιο, το οποίο καταστράφηκε μετά το τσουνάμι. 

Ο Kazuhiro Onuki στο παλιό του σπίτι στην Tomioka. 

Η Michiko Otaki και ο Hidemasa φωτογραφίζονται στο κομμωτήριο που διατηρούσαν πριν τον σεισμό. 

Ο Setsuro Ito είναι κτηνίατρος. Άφησε την Ιαπωνία για να πάει στην Βραζιλία όταν ήταν 30 χρονών. Όμως μετά την 11η Μαρτίου, γύρισε στη χώρα του για να βοηθήσει στην ανοικοδόμησή της. Τώρα ζει στην Fukushima.

Η Rieko Matsumotoest είναι διατροφολόγος. Την στιγμή του σεισμού ήταν με μια πελάτισσα από τις Φιλιππίνες. Το αξιοπερίεργο ήταν ότι ενώ πριν της μιλούσε ιαπωνικά, κατά τη διάρκεια του σεισμού άρχισε να μιλάει αγγλικά.

Ο Katsuyuki Yashima δεν σκέφτεται να γυρίσει ξανά πίσω στην πόλη του. Πιστεύει πως σε 10 χρόνια η Fukushima θα γίνει μια πόλη φάντασμα.

Πηγή φωτογραφιών: boredpanda

Δες και αυτό: Η Ευρώπη θρηνεί τη νέα εποχή!