Energy vibes: 8 μυστικά tips για να έχεις πάντα ενέργεια

Hint: Δεν είναι η καφεϊνη
Energy vibes: 8 μυστικά tips για να έχεις πάντα ενέργεια



Έχεις εντυπωσιαστεί με τη συνάδελφό σου τη Τόνια. Κάθε μέρα ξυπνάει στις 5 το πρωί και κάνει γυμναστική. Μετά από αυτό πάει τα παιδιά της στο σχολείο, έρχεται στη δουλειά πάντα περιποιημένη από τις 9 μέχρι τις 5 το απόγευμα, πάει σπίτι της, μαγειρεύει, διαβάζει τα παιδιά της, ασχολείται με το blog της, κάνει sex με τον άντρα της. Αυτή η γυναίκα είναι πολυεργαλείο. Ή απλά έχει φτιάξει την καθημερινότητά της με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να έχει full ενέργεια όλη την ημέρα.
Δες τι πρέπει να κάνεις: 

#Nα γυμνάζεσαι
Kάνε ένα τεστ. Βάλε μια μέρα το ξυπνητήρι σου λίγο νωρίτερα και ξεκίνα με γυμναστική. Κάνε ένα μισάωρο διάδρομο και λίγους κοιλιακούς. Έπειτα κάνε ένα μπάνιο και ντύσου. Φτιάξε ένα πλούσιο πρωινό και ξεκίνα την ημέρα σου γεμάτη ενέργεια! 

Ή

Πριν φύγεις από το σπίτι πάρε ένα σακίδιο με ρούχα για το γυμναστήριο, έτσι ώστε μετά τη δουλειά να πας για γυμναστική. Δεν θα έχεις δικαιολογία!

#Να παρακολουθείς cat videos
Η επιστήμη λέει: Aν κάθε απόγευμα μπορείς να αφιερώσεις 3 λεπτά στο να βλέπεις στο youtube video με γάτες θα ανακτήσεις την ενέργεια σου αλλά και την παραγωγικότητά σου!

#Να βάζεις βραχυπρόθεσμους στόχους και να επικεντρώνεσαι σε αυτούς
Διακοπές στην Σαντορίνη. Σινεμά την Τετάρτη. Για ψώνια το Σάββατο. Κitesurf τον επόμενο μήνα. Κάθε εβδομάδα θέσε και από έναν μικρό στόχο. Σχεδίασε τι θέλεις να κάνεις και οργάνωσέ το. Θα νιώσεις την ενέργεια να σε κατακλύζει. Έχεις να περιμένεις κάτι συναρπαστικό και έχεις κίνητρο να κάνεις την κάθε σου ημέρα καλύτερη μέχρι να γίνει αυτό που θέλεις.

#Κάνε ένα διάλειμμα
Ακόμα και αν πας μέχρι το περίπτερο για να αγοράσεις μια σοκολάτα, θα σου κάνει καλό που θα αλλάξεις έστω και λίγο παραστάσεις. Ξελαμπικάρεις και ξεμπλοκάρεις!

#Να έχεις χρόνο για τον εαυτό σου
Μπορεί να είναι ένα extra-long μπάνιο, μπορεί να είναι μια ώρα που διαβάζεις ένα βιβλίο, μπορεί να είναι το πεντάλεπτο που θα κάτσεις να πιεις έναν καφέ το πρωί πριν φύγεις για τη δουλειά. Ότι και αν είναι, όσο και αν διαρκεί είναι χρόνος που αφιερώνεις στον εαυτό σου και είναι μακριά από παιδιά, αγόρια, αφεντικά, φίλους, οικογένεια. Είναι κάτι που το χρειάζεσαι.

#Να φροντίζεις τον εαυτό σου
Πίνουν πολύ νερό, τρώνε φρούτα, παίρνουν βιταμίνες και γενικότερα προσέχουν την διατροφή τους. Να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα. (Θα το δεις σε πολλά άρθρα μας στο followme.gr - όσο πιο πολλές φορές το δεις τόσο πιο εύκολα θα το απομνημονεύσεις.)

#Μπορείς να γείρεις κάπου για δέκα λεπτά και να χαλαρώσεις
Και να πάρεις έναν υπνάκο για δέκα λεπτά πάνω στο γραφείο σου, δεν έγινε και τίποτα. Άλλωστε οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως πέντε με δέκα λεπτά ύπνου είναι καλύτερο από το να ξαπλώσεις μια ώρα. 

Δες εδω 20 τρόπους για να κοιμάσαι σαν πουλάκι!