Fear rules: Πως θα καταφέρεις να μην φοβάσαι πια το μέλλον

Με τους 5 πιο απλούς τρόπους!
Fear rules: Πως θα καταφέρεις να μην φοβάσαι πια το μέλλον



Τι; Φοβάσαι το μέλλον; Όπως φαντάζεσαι δεν είσαι και η μοναδική. Φυσικά και όλοι φοβόμαστε. Άλλοι πιο φανερά,άλλοι ενδόμυχα μέσα τους και άλλοι είναι πιο cool με αυτό και δεν ασχολούνται καν. Αναρωτιέμαι μήπως είναι και οι πιο ευτυχισμένοι τελικά αυτοί οι τύποι. Μη σου πω ότι τους ζηλεύω κιόλας! Γιατί αν το σκεφτείς λίγο όλες οι έννοιες μας αφορούν το μέλλον μας. Θα έχω δουλειά και του χρόνου; Θα είμαι παραγωγική; Θα έχω αγόρι;(Μπλα, μπλα, μπλα...)
Όλες αυτές οι σκέψεις το μόνο που πετυχαίνουν είναι να σου μπλοκάρουν το μυαλό και να μην σε αφήνουν να συγκεντρωθείς στο παρόν. 

Γι' αυτό: 

1. Πάρτο χαλαρά!
Μην πέφτεις στην παγίδα και συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους και απογοητεύεσαι αν κάποιος έχει φτάσει πιο γρήγορα στους στόχους του από ότι εσύ. Δεν είσαι ρομπότ να προγραμματίζεις και να υλοποιείς αμέσως. Και επίσης για τον καθένα τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ροή για όλους. Υπάρχουν ανατροπές, τις οποίες και πρέπει να τις διαχειριστείς με τον πιο cool τρόπο. Relax! 

2. Μην γίνεσαι προληπτική-(απόφυγε τις λέξεις παγίδα: μοίρα, κάρμα)
Όταν η ζωή σου βρίσκεται εκτός ελέγχου είναι λογικό να νιώθεις ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση όπως πρέπει. Και επειδή ο πανικός και η ανάγκη για γρήγορη εύρεση λύσης σε οδηγεί στα άκρα-πρόσεξε! Διότι το μυαλό για πλάκα πέφτει σε παγίδα και αρχίζει να πιστεύει διάφορα τρελά που αφορούν τη μοίρα, το κάρμα κ.τ.λ. (Καλό είναι να ψάχνεσαι και να μαθαίνεις καινούρια πράγματα αλλά να έχεις πάντα ένα όριο και μέτρο!)

3. Γιατί θέλεις να πάνε όλα "κατά γράμμα"; Δεν σου αρέσουν οι ανατροπές;
Μην οριοθετείς το πότε πρέπει να κάνεις τι. Διότι δεν πάει έτσι και το ξέρεις. Σίγουρα έχεις εμπειρία τέτοιου τύπου! Πόσες φορές έχεις προγραμματίσει μια απλή έξοδο και εν τέλει έχει ακυρωθεί; Φαντάσου τι γίνεται και με τα πιο σοβαρά!
Προσπάθησε να επικεντρωθείς και να δώσεις όλη σου την ενέργεια στο παρόν. 

4. Ζήσε το παρόν!
Ξέρεις πόσο αγχωτικό είναι να σκέφτεσαι κάθε μέρα το τι θα γίνει στο μέλλον σου; Χάνεις το τώρα και το σημαντικότερο είναι ότι χάνεις στιγμές που δεν θα ξανάρθουν. Για ποιο λόγο; Και στην τελική όταν τα αφήνεις όλα να εξελιχτούν από μόνα τους το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνουν όλα όπως πρέπει. Διαπιστωμένο!

5. Εκπαίδευσε το μυαλό σου! 
Δεν σε ιντριγκάρει λίγο το άγνωστο; Δεν έχεις δημιουργική αγωνία για το τι θα σου συμβεί; Ότι και αν έρθει μπορείς να το διαχειριστείς στα σίγουρα. Εκπαίδευσε το μυαλό σου να βλέπει τα καλά σε οποιαδήποτε κατάσταση. (Και βασικά γιατί να πάει το μυαλό σου αμέσως στο αρνητικό;)

Όλα είναι πολύ απλά! Το λέει και το τραγούδι!

Δες εδώ 10 πράγματα που πρέπει να υπάρχουν πάντα στο σπίτι σου!