11 cool τρόποι που αν ακολουθήσεις θα είσαι ζεν στη δουλειά σου!

Τake the challenge!
11 cool τρόποι που αν ακολουθήσεις θα είσαι ζεν στη δουλειά σου!



Αν θέλεις να μπεις για τα καλά στην φιλοσοφία του φένγκ σούι τότε εκτός από το να τοποθετείς διάφορα αντικείμενα σε ένα χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει καλή ενέργεια, πρέπει να αλλάξεις και το σκεπτικό σου και να το κάνεις πιο θετικό και πιο διαλλακτικό! 
Για να μπεις στο mood και να γίνεις πιο ζεν στη δουλειά σου αλλά και γενικότερα στη ζωή σου, άκου αυτό το τραγούδι..

.

...και μετά διάβασε κάποια χρήσιμα tips!

1. Ξεκίνα την ημέρα σου με τον καλύτερο τρόπο! Πώς? Πριν κάνεις το οτιδήποτε κάτσε 10 λεπτά με κλειστά μάτια, ανάπνεε βαθιά και προσπάθησε να μην σκέφτεσαι τίποτα. Επικεντρώσου στη διαδρομή που κάνει η αναπνοή και απόφυγε όλες τις αρνητικές σκέψεις σου! 

2. Το μυστικό είναι να ξυπνάς λίγο νωρίτερα από ότι πρέπει. Γι΄αυτό σταμάτα να πατάς αναβολή όλη την ώρα και σήκω (μισή ώρα νωρίτερα είναι οκ;)!  Με αυτό τον τρόπο θα έχεις χρόνο να απολαύσεις με την ησυχία σου το πλούσιο πρωινό που θα φτιάξεις (ναι όπως κάνουν και στις διαφημίσεις).  

3. Υπενθύμισε κάθε μέρα στον εαυτό σου πόσο τυχερή είσαι που ακόμα μια ημέρα έχεις την ευκαιρία να κάνεις όλα όσα θέλεις! Κλισέ αλλά απαραίτητο!

4. Τι σημαίνει δουλεύεις πολύ και δεν έχεις ελεύθερο χρόνο δικό σου; Ο χρόνος που αφιερώνεις στη δουλειά σου είναι δικός σου χρόνος. Μπορεί να κουράζεσαι, μπορεί καμιά φορά να το κάνεις από αγγαρεία αλλά δεν παύει να είναι δικός σου δημιουργικός χρόνος. Άλλωστε σε μια δουλειά δεν είσαι μόνη σου. Συναναστρέφεσαι και με άλλους ανθρώπους και μοιράζεσαι στιγμές. Γελάς, νευριάζεις, έχεις εντάσεις και όλα τα συναφή! Άρα που διαφέρει από αυτά που κάνεις στον προσωπικό σου χρόνο;

5. Προσπάθησε να αντισταθείς και να μην χρησιμοποιήσεις καθόλου το τηλέφωνό σου μέχρι να φτάσεις στη δουλειά. Μην μπεις στα social media καθόλου. Μπες στο αμάξι σου και βάλε ραδιόφωνο. Απόλαυσε τη διαδρομή και πέρασε με τον εαυτό σου ευχάριστο χρόνο. 

6. Κάνε συχνά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας για να ξελαμπικάρεις! Πήγαινε έξω για τσιγάρο, κάνε μια βόλτα και απομακρύνσου λίγο από τον υπολογιστή. 

7. Να τρως πάντα μεσημεριανό (και όχι βιαστικά στο γραφείο σου πληκτρολογώντας παράλληλα στον υπολογιστή). Πάρε το ταπεράκι σου και πήγαινε στην κουζίνα ή σε κάποιο άλλο χώρο μακρυά από το χώρο εργασίας σου. 

8. Μην χαλάς την ενέργειά σου σε ίντριγκες και ανταγωνισμούς. Κάνε τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς και προσπάθησε να μαθαίνεις από τα λάθη σου αντί να απογοητεύεσαι!

9. Πριν φύγεις από τη δουλειά βρες έναν τρόπο να χαλαρώσεις και να αποβάλλεις τα αρνητικά vibes της ημέρας. Μην πας σπίτι και μεταφέρεις τα προβλήματα εκεί. 

10. Με το που φτάσεις σπίτι πάρε λίγο το χρόνο σου. Μην ξεκινήσεις αμέσως να κάνεις δουλειές. Όπα! Το multitasking είναι ικανότητα αλλά δεν σημαίνει ότι είσαι focus σε ότι κάνεις. Κάνε ένα πράγμα και σωστά κάθε φορά, όχι όλα μαζί!

11. Στο τέλος της ημέρας κράτα μόνο τα θετικά της ημέρας, όπως και αν ήταν. Ακόμα και από τα αρνητικά κάτι μαθαίνεις!

Δες εδώ αρνητικές συμπεριφορές που κάνουν καλό στην υγεία! Το ήξερες;