5ο Spetses Mini Marathon: Συνοδέψαμε την Biotherm Team και παρακολουθήσαμε το εντυπωσιακό αθλητικό γεγονός!

Όταν η ομορφιά του σώματος και της ψυχής πηγαίνουν χέρι-χέρι



Δεν είμαι καθόλου αθλητικός τύπος. Έχω κάνει προσπάθειες και σκοπεύω να ξαναπροσπαθήσω, αλλά σίγουρα ο αθλητισμός δεν ειναι στο DNA μου. Θαυμάζω όμως απεριόριστα τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό σε κάθε επίπεδο και μπορώ να πω ότι μετά το τριήμερο που πέρασα στις Σπέτσες, ακολουθώντας την ομάδα της Biotherm στο 5ο Spetses Mini Marathon, συνειδητοποίησα γιατί. 

Οι Σπέτσες είναι ένα νησί που δεν μπορείς να μην το λατρέψεις. Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις μου είναι Πάσχα με φίλους εκεί, να μοσχοβολάει άνοιξη και να ζεσταίνει ο ήλιος το πρόσωπο και τις καρδιές. Και να, που ήρθε η ώρα να το δω και στα φθινοπωρινά του, να πλημμυρίζει από την ενέργεια χιλιάδων ανθρώπων- φέτος η συμμετοχή έσπασε κάθε προηγούμενο αγγίζοντας τους 12.000, από 27 χώρες!-  που έχουν πατήσει pause στην καθημερινότητά τους και έχουν πάει στο νησί για να συμμετάσχουν στο μεγάλο αθλητικό γεγονός, το 5o Spetses Mini Marathon

Ανάμεσα στους χορηγούς του event, η Biotherm που ανέλαβε χορηγός ομορφιάς προσφέροντας προϊόντα αντηλιακής προστασίας Lait Solaire στους περίπου 350 εθελοντές που αποτελούν την ψυχή της οργάνωσης καθώς και τα σκουφάκια για τους κολυμβητικούς αγώνες- εξάλλου η Biotherm είναι ένα brand ταυτισμένο με την δύναμη του νερού και των ωκεανών, οπότε δεν θα μπορούσα να φανταστώ πιο ταιριαστή κίνηση! Ταυτόχρονα, η Biotherm συμμετείχε στα αγωνίσματα για πρώτη φορά με τη Biotherm Running & Swimming Team Greece, εγκαινιάζοντας έτσι ένα νέο θεσμό για την μάρκα. 

Αυτό που ζεις την ώρα που εξελίσσεται κάθε αγώνισμα δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια: η ενέργεια των ανθρώπων λίγο πριν την εκκίνηση αλλά και στον τερματισμό είναι τόσο δυνατή που αισθάνεσαι μέσα σου τα vibes- σχεδόν θέλεις να φορέσεις τα αθλητικά σου και να τρέξεις δίπλα τους μόνο και μόνο για να μπεις μέσα σε αυτό το κύμα της ενέργειας (στην περίπτωσή μου γρήγορα επικράτησε η λογική και περιορίστηκα να βιώσω το συναίσθημα). 

 Η ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη, η γυναίκα που δίνει όλη της την ψυχή κυριολεκτικά για το θεσμό, μας είπε πολύ χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τη συγκίνηση και τη χαρά που μου προκαλεί να βλέπω το αυτό το project να μεγαλώνει και να εξελίσσεται κάθε χρόνο. Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Spetses mini Marathon ξεπερνάει τον πήχη των προσδοκιών που τόσο ψηλά βάζουμε κάθε χρόνο. Από τον μικρότερο συμμετέχοντα – 40 ημερών – μέχρι τον μεγαλύτερο – 91 ετών – ήμασταν όλοι μια μεγάλη παρέα που τρέχαμε και διασκεδάζαμε ο ένας πλάι στον άλλο. Ολόκληρες οικογένειες συμμετείχαν σε μια διοργάνωση φτιαγμένη πραγματικά για όλους, που απέδειξε στην πράξη πως ο αθλητισμός φέρνει κοντά τους ανθρώπους». 

Παράλληλα highlights του τριημέρου: Η ευγενική φιλοξενία της Biotherm με την uber οικοδέσποινα/ Brand Communucation Manager, Μαρία Χατζηαμάλλου, η απίθανη παρέα των συναδέλφων δημοσιογράφων που έδειξαν τεράστια κατανόηση στον φόβο μου για τα βαρκάκια που μας μετέφεραν από το Πόρτο Χέλι στο νησί, 

(από αριστερά) H Brand Comminication Manager Μαρία Χατζηαμάλλου, Στέλλα Λιζάρδη, Πάτια Ιορδανίδου, Έστα Πλακοκέφαλου, εγώ και η Χρυσούλα Κυριακοπούλου

Η βόλτα στο παλιό λιμάνι και το midnight cocktailing στο Bikini στις Σπέτσες, το yummy club sandwich του Σταμάτη Μαρμαρινού στο Ποσειδώνιο

Το κοσμοπολίτικο Nikki Beach, με την εκλεκτική, ζεν αισθητική που ταίριαζε μοναδικά με την φιλοσοφία της Biotherm.

Όλα ήταν φροντισμένα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, το φαγητό στο εστιατόριο πολύ προσεγμένο, το προσωπικό διακριτικό και αποτελεσματικό, το Spa μια ξεχωριστή εμπειρία: τόσο το Back Massage που έλυσε, προσωρινά, έστω όλους τους "κόμπους" όσο και το facial με τη νέα σειρά της Biotherm, τον Ορό Blue Therapy Accelerated που ενεργοποιεί την επανόρθωση των σημαδιών της πρόωρης γήρανσης και την Κρέμα Blue Therapy Accelerated, μια εξαιρετικά ανάλαφρη σύνθεση που σβήνει τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης και ξεκουράζει την επιδερμίδα. Στην καρδιά και των δύο προϊόντων χτυπάει το εκχύλισμα από το φύκι Alaria Esculenta: ανθεκτικό από τη φύση του ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες (σκέψου πως αναπτύσσεται στα παγωμένα νερά της Γροιλανδίας), αυτό το φύκι εξασθενεί τις κοκκινίλες και επανενεργοποιεί τον κυτταρικό μεταβολισμό, και είναι τόσο αποτελεσματική η σειρά που βλέπεις άμεσα διαφορά στην επιδερμίδα σου. 

Τέλος, οι αγωνιστές στον μαραθώνιο της ζωής που απέδειξαν (και μας υπενθύμισαν) όσο τίποτε άλλο ότι το Θέλω είναι πιο δυνατό από το Μπορώ- τους ευχαριστώ.