40 πράγματα που μπορείς να κάνεις χωρίς να ξοδέψεις χρήματα

Γιατί τα λεφτά δεν αγοράζουν την ευτυχία....
40 πράγματα που μπορείς να κάνεις χωρίς να ξοδέψεις χρήματα



Ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε το πολιτικό του σχέδιο και μας έκανε την καρδιά περιβόλι. Μειώσεις, κουρέματα, φόροι, άγχος, άγχος, άγχος. Γιατί σήμερα όλα γυρνούν γύρω από το χρήμα. Αυτό μας καθορίζει, γι’ αυτό δουλεύουμε, κουραζόμαστε, αγχωνόμαστε, τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Και αυτή είναι μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται κάθημερινά και κάπως έτσι περνούν τα χρόνια, χάνεται η νιότη και γλιστράει η ζωή μέσα από τα χέρια μας, χωρίς να το καταλάβουμε. Κι όταν συνειδητοποιούμε ότι κάτι χάσαμε από την όλη διαδρομή που έχουμε ήδη διανύσει, είναι πια αργά. Μετανιώνουμε για πράγματα που κάναμε κι για εκείνα που δεν τολμήσαμε, ή ξεχάσαμε να κάνουμε στην πορεία και καταλήγουμε να συμβουλεύουμε τα παιδιά μας να ζήσουν, να χαρούν τη ζωή και τα νιάτα τους, γιατί περνούν γρήγορα και γυρισμό δεν έχουν.

Γι’ αυτό, εσύ που διαβάζεις τώρα αυτό το άρθρο, εσύ που αγχώνεσαι για το αύριο, όπως όλοι μας, μην ξεχνάς να ζεις. Γιατί στη ζωή υπάρχουν ακόμα πράγματα, απολαύσεις και χαρές που δεν εξαγοράζονται. Τι κι αν έχεις άδειο πορτοφόλι; Τι κι αν ο μισθός σου δεν σου φτάνει για να κάνεις εκείνο το ταξίδι που τόσο επιθυμείς; Τι κι αν θα μείνεις πάλι σπίτι, γιατί δεν θέλεις να ξοδέψεις χρήματα; Μη μιζεριάζεις και μη στενοχωριέσαι, γιατί σε κάθε πρόβλημα, υπάρχει λύση, αρκεί να επιλέγεις πάντοτε να βλέπεις τη θετική πλευρά της ζωής...

Αυτά είναι μερικά μόνο πράγματα που θα σε κάνουν να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου, χωρίς να ξοδέψεις χρήματα:

1. Πήγαινε μια βόλτα στην παραλία. Περπάτα ξυπόλητη στην άμμο. Ή στο πάρκο της γειτονιάς σου. Βγες από το σπίτι και κάνε έναν περίπατο, απολαμβάνοντας το χώρο που σε περιβάλλει.

2. Φτιάξε ένα φαγητό, ή ένα γλυκό με τα υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου. Πειραματίσου πάνω σε μια νέα, ολόδική σου συνταγή.

3. Ξεκίνα να διαβάζεις εκείνο το βιβλίο που ακόμα δεν έχεις ανοίξει. Ή ξαναδιάβασε κάποιο παλιό.

4. Τακτοποίησε το σπίτι σου. Θα κουραστείς ίσως λιγάκι, αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει και θα σε κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη, γιατί ύστερα θα απολαμβάνεις καλύτερα τον χώρο σου.

5. Άλλαξε τη διαρρύθμιση του σπιτιού σου. Μήπως να στρώσεις και τα χαλιά, σιγά – σιγά; Αναδιαμόρφωσε το χώρο σου και ανανέωσέ τον!

6. Τακτοποίησε την ντουλάπα σου και οργάνωσε τα ρούχα σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να βρίσκεις αυτό που θες χωρίς να χρειαστεί να ψάξεις.

7. Φτιάξε μια καινούρια playlist για να ακους στο σπίτι, τα κρύα βράδια που γυρνάς κουρασμένη και χαλαρώνεις με ένα ποτηράκι κρασί, κουκουλωμένη στον καναπέ σου με τη ζεστή κουβερτούλα σου. Και ανανέωσε αυτή που έχεις στο κινητό σου.

8. Δες ταινία, με το αγόρι σου, μόνη σου, ή με φίλους, στο σπίτι.

9. Βρες τα παλιά σου επιτραπέζια παιχνίδια και κάλεσε στο σπίτι σου την παρέα σου για να παίξετε. Αυτά τα βράδια με κους- κους, επιτραπέζιο, κρασί και άφθονο γέλιο, είναι μοναδικά.

10. Κάνε ανταλλαγή ρούχων με την κολλητή σου. Ποιος πάει τώρα για ψώνια;

11. Πώς τα πας με τη χειμερινή κολύμβηση; Αν αντέχεις, πήγαινε να ρίξεις μια βουτιά. Ακόμα το σηκώνει ο καιρός. Κι αν σε πιάσει βροχή, τι πειράζει; Καλή παρέα να έχεις και τίποτα δεν μπορεί να σας χαλάσει την ημέρα.

12. Πήγαινε για τρέξιμο στο γήπεδο στίβου την γειτονιάς σου, τις ώρες που η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Ή μήπως να βάλεις τα αθλητικά σου και να πάρεις τους δρόμους;

13. Δοκίμασε ένα καινούριο χτένισμα στο σπίτι. Όπως αυτά που σου δείχνει η Δανάη.

14. Ξεκίνα μια καινούρια σειρά. Ή μήπως να ξαναδείς για εκατοστή φορά το Sex and the city;

15. Σίγουρα έχεις κι εσύ στο σπίτι σου DVD που δεν έχεις δει. Αυτά που μάζευαν οι γονείς σου από τις εφημερίδες. Μήπως να τους δώσεις μια ευκαιρία;

16. Κάτσε μπροστά στον καθρέφτη σου, πάρε το νεσεσέρ σου και δοκίμασε ένα διαφορετικό μακιγιάζ. Δοκίμασε αυτά τα beauty hacks και δες τι σου πάει!

17. Περιποιήσου λίγο τον κήπο, ή τις γλάστρες του σπιτιού σου.

18. Πήγαινε μια βολτα στην Ακρόπολη, στο Θησείο και την Πλάκα. Πόσο καιρό έχεις να περπατήσεις στο κέντρο;

19. Κάνε μανικιούρ και πεντικιούρ.

20. Φτιάξε ένα ρομαντικό δείπνο στο αγόρι σου, με τα υλικά που έχεις ήδη σπίτι.

21. Βάλε τραγούδια στο YouTube και χόρεψε! Ή κάλεσε σπίτι τους φίλους σου και κάντε καραόκε. Πάλι με βίντεο από το YouTube.

22. Πήγαινε τον σκύλο σου μια μεγάλη βόλτα.

23. Έχεις ποδήλατο; Ευκαιρία να ο χρησιμοποιήσεις! Γυμναστική και διασκέδαση μαζί.

24. Ζωγράφισε.

25. Γράψε. Τις σκέψεις σου, ένα γράμμα σε κάποιον, ένα ποιήμα, ένα τραγούδι, ή μήπως να ξεκινήσεις ένα δικό σου βιβλίο; Γιατί όχι;

26. Πάρε τη φωτογραφική μηχανή ανα χείρας και βγες έξω να φωτογραφίσεις κάθε γωνιά της πόλης και στιογμιότυπα που αξίζει να καταγραφούν.

27. Δες το ηλιοβασίλεμα. Όπου θέλεις. Με την παρέα που προτιμάς.

28. Κανόνισε με τους φίλους σου να κάνετε πεζοπορία στο βουνό. Τόσο καιρό το λέτε...

29. Ρίξε μια ματιά στα παλιά άλμπουμ φωτογραφιών που έχεις στο σπίτι. Κάθε φωτογραφία, χιλιάδες αναμνήσεις...

30. Κοιμήσου.

31. Κάνε yoga στο σπίτι. Ή βρες βιντεάκια στο YouTube με προγράμματα γυμναστικής.

32. Έχεις κιθάρα; Μήπως να γράψεις μια καινούρια μελωδία; Ή να καλέσεις σπίτι την παρέα σου κι εκείνον τον φίλο που παίζει κιθάρα και έχει απίστευτη φωνή, για ένα prive live.

33. Πλύνε το αμάξι σου. Επιτέλους!

34. Πήγαινε μια επίσκεψη. Στη γιαγιά σου, που έχεις να δεις καιρό, σε κάποιον φίλο ή συγγενή.

35. Ξεκίνα να κάνεις ένα DIY project. Στο site μας, θα βρεις αμέτρητες ιδέες. Για παράδειγμα, δες εδώ πώς να φτιάξεις μόνη σου το πιο stylish δερμάτινο σορτσάκι για τον χειμώνα.

36. Διοργάνωσε ένα bazaar στο σπίτι σου με τα πράγματα που δεν χρειάζεσαι πια. Ρούχα, κοσμήματα, παπούτσια και είδη σπιτιού. Γιατί να πιάνουν περιττό χώρο;

37. Γέμισε την μπανιέρα σου, βάλε μουσική και κεριά στο μπάνιο, βάλε κι ένα ποτήρι κρασί και μείνε εκεί μέχρι να μουλιάσεις. Ναι, όπως στις ταινίες!

38. Δες επιτέλους τα mail σου, διέγραψε όσα δεν χρειάζεσαι και οργάνωσε την αλληλογραφία σου.

39. Κάνε window shopping. Ρίξε μια ματιά στις τάσεις της μόδας για το χειμώνα.

40 Φτιάξε ένα πάζλ.

Κάθε στιγμή είναι όμορφη και μοναδική και αποκτά ξεχωριστό νόημα όταν τη ζεις. Ξεκόλλα από την οθόνη του κινητού σου, επικοινώνησε με τους γύρω σου, άφηνε για λίγο στην άκρη τα προβλήματα, ξέχνα όσα δεν μπορείς να αλλάξεις και σταμάτα να ανησυχείς για αυτά που μπορείς και μη ξεχνάς να ρίχνεις πού και πού και κανένα χαμόγελο. Κοίτα γύρω σου πιο προσεκτικά και θα δεις ότι έχεις πολλούς λόγους να το κάνεις!

Ήρθε η ώρα να βάλεις τη ζωή σου σε μια σειρά και να τα βρεις με τον εαυτό σου!