Creepy Sunday: Η εξωσωματική εμπειρία είναι παραίσθηση ή πραγματικό φαινόμενο;

Παραμέρισε για λίγο τη λογική σου για να διαβάσεις το άρθρο!
Creepy Sunday: Η εξωσωματική εμπειρία είναι παραίσθηση ή πραγματικό φαινόμενο;



Άραγε έχεις αναρωτηθεί ποτέ από τι είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος; Είναι μονάχα υλικός, αλλά πως εξηγείται το φαινόμενο της συνείδησης; Είναι μονάχα πνευματικός, αλλά πως εξηγείται ο λόγος ότι είναι δεμένος με την ύλη; Όποια απάντηση από τις παραπάνω δυο και αν δοθεί, θα υπάρχουν πάντα αντεπιχειρήματα. 

Ίσως απλά να είμαστε μια σύνθεση πραγμάτων και φαινομένων! (Και βασικά ας μην "κάψουμε" άλλο τον εγκέφαλο μας!)
Ο παραπάνω συλλογισμός με οδήγησε στο ανεξήγητο φαινόμενο της εξωσωματικής εμπειρίας. Τι είναι, πότε συμβαίνει, πως μπορεί να συμβεί και αν μπορεί ο καθένας μας να βιώσει κάτι τέτοιο.

Η εξωσωματική εμπειρία είναι ένα ψυχικό φαινόμενο. Είναι μια κατάσταση που βιώνεται έξω από το υλικό σώμα. Το "κομμάτι" του ανθρώπου που βγαίνει από το υλικό σώμα λέγεται "αστρικό" και η περιήγηση έξω από το σώμα ονομάζεται "αστρικό ταξίδι". 
Ο Πυθαγόρας πίστευε πως η ψυχή μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητα από το σώμα και ότι η ψυχή έχει θεϊκή προέλευση. Υπάρχει πριν αλλά και μετά το θάνατο του σώματος. 

Οι εξωσωματικές εμπειρίες μπορούν να χωριστούν σε 4 κατηγορίες:
1. Oι επιθανάτιες εμπειρίες
Όταν κάποιος έχει χαρακτηριστεί κλινικά νεκρός και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα επανέρχεται στη ζωή. Έχουν σημειωθεί πάρα πολλά γεγονότα όπου κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος βιώνουν διάφορα πράγματα και τα εξιστορούν έπειτα όταν επανέρχονται. 

2. Όταν γίνονται τυχαία ή ακούσια
Μπορεί να έχεις ακούσει κάποιον να σου εξιστορεί ότι έχει νιώσει ότι εκεί που κοιμάται βλέπει τον εαυτό του να φεύγει από το σώμα του και να κατευθύνεται προς τα πάνω και για λίγα λεπτά βρίσκεται ψηλά και ταξιδεύει. 
Αυτό το φαινόμενο μπορεί να συμβεί 1-2 φορές στη ζωή κάποιου σε ηλικία 15-35 ετών. 

3. Οι ψυχές "εισβολείς"
Είναι οι ψυχές που μεταπηδούν σε άλλα σώματα. Εισχωρούν σε ένα σώμα μόνιμα και διώχνουν σιγά σιγά την προηγούμενη ψυχή που υπήρχε.
Η εισβολή γίνεται αισθητή όταν το άτομο αλλάζει ριζικά.

4. Πολυστασία
Είναι το φαινόμενο κατά το οποίο ένα άτομο βρίσκεται ταυτόχρονα σε 2-3 διαφορετικές τοποθεσίες. Τέτοιες περιπτώσεις είχαμε στην αρχαία Ελλάδα από τον Πυθαγόρα, Εμπεδοκλή, Απολλώνιο κ.α.
Ο χριστιανισμός άλλωστε έχει δεχτεί αυτό το φαινόμενο σαν μια ικανότητα που πηγάζει από τη Θεία Χάρη, και την είχαν οι Άγιοι της Εκκλησίας. 

Το θέμα ίσως να σου φάνηκε extreme. Όμως είναι ένα αναμφίβολα πραγματικό φαινόμενο είτε το πιστεύεις είτε όχι. Και πριν κρίνεις κάτι, καλό είναι να ξέρεις περί τίνος πρόκειται. Και έπειτα βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα.

Κάνε το εξής: "Ανέγνων, έγνων, κατέγνων",  που σημαίνει "το διάβασα, το κατάλαβα, το απέρριψα" ~> Ιουλιανός ο Παραβάτης, Βυζαντινός αυτοκράτορας.

Αν πάλι σου κέντρισε το ενδιαφέρον και θέλεις να εντρυφήσεις περαιτέρω στο θέμα τότε μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο " Ταξίδια Έξω από το σώμα" του Ρόμπερτ Μονρόε, ο οποίος κατέγραψε τις προσωπικές του εμπειρίες, με κάποια ιδιαιτερότητα η οποία και έχει απίστευτο ενδιαφέρον. 

Τι μπορεί να δεις στο google map και να σε σοκάρει;(φωτογραφίες + video)