29 μυστικά για τις πριγκίπισσες της Disney που δεν ήξερες

Και ήρθε η ώρα να μάθεις, τώρα που μεγάλωσες...
29 μυστικά για τις πριγκίπισσες της Disney που δεν ήξερες



Όλοι έχουμε μεγαλώσει με τα παραμύθια της Disney. Όλες έχουμε ονειρευτεί να χορέψουμε στα γυάλινα γοβάκια της Σταχτοπούτας, να ξυπνήσουμε από το υπέροχο φιλί ενός πρίγκιπα, όπως η Ωραία Κοιμωμένη και να ζήσουμε κι εμείς στο βυθό, όπως η γοργόνα Άριελ. Μεγαλώνοντας καταλάβαμε ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται και κάπως έτσι μάθαμε να ξεχωρίζουμε τα παραμύθια από την πραγματικότητα. Βασικά, υπάρχουν κι άλλα πολλά που δεν ξέραμε για τις πριγκίπισσες που συντρόφευαν τα παιδικά μας χρόνια. Αυτά τα μεγάλα μυστικά αποκαλύπτονται εδώ και τώρα!

#1 Η Σταχτοπούτα ήταν η αγαπημένη πριγκίπισσα του Walt Disney, όπως αποκάλυψε η Ilene Woods, η γυναίκα που της χάρισε τη φωνή της. Θυμάται τον Walt Disney να της λέει: «Είσαι η αγαπημένη μου ηρωίδα». Εκείνη του απάντησε: «Εννοείς η Σταχτοπούτα;». «Ναι», είπε ο Disney, «ταυτίζομαι με αυτή την ιστορία».

#2 Η Άννα είναι η μοναδική πριγκίπισσα της Disney που συνδέεται με έναν κακό χαρακτήρα. Για τον Hans λέω...

#3 Η Ωραία Κοιμωμένη έχει μόνο 18 σειρές ρόλο σε ολόκληρη την ταινία. Μιλάει δηλαδή λιγότερο από όλες τις υπόλοιπες πριγκίπισσες της Disney. Λογικό, αν σκεφτείς ότι σχεδόν σε όλη την ταινία κοιμάται...

#4 Η Μπέλα, είναι η μοναδική στην πόλη που μένει που φοράει μπλε ρούχα. Το είχες παρατηρήσει ποτέ; Αυτό το έκανε ο Disney για να δηλώσει τη διαφορετικότητά της και να την ξεχωρίσει από το πλήθος. Αλλά αργότερα, όταν συναντάει το Τέρας, φοράει κι εκείνο μπλε ρούχα κι έχει και μπλε μάτια, επιλογή καθόλου τυχαία, αφού συμβολίζει ότι είναι απόλυτα ταιριαστοί, κάτι που φυσικά εμείς είχαμε από πολύ νωρίς αντιληφθεί...

#5 Το γοβάκι της Σταχτοπούτας ήταν μόλις 11 εκατοστά!

#6 Η Γιασμίν και η Μουλάν είναι οι μοναδικές πριγκίπισσες της Disney που φορούσαν παντελόνι και όχι φόρεμα! Άρα και οι πιο άνετες και cool!

#7 Ο Ηρακλής και η Άριελ είναι ξαδέρφια! Αφού η Άριελ είναι η κόρη του Τρίτωνα, που είναι γιος του Ποσειδώνα, που είναι αδερφός του Δία και ο πατέρας του Ηρακλή.

#9 Η πριγκίπισσα Τιάνα για λίγο μόνο θα είχε τη φωνή της Beyonce. Αλλά τελικά δεν πήγε στην οντισιόν κι έτσι η πιθανότητα αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

#10 Η Μέριντα είναι η μόνη πριγκίπισσα της Disney που δεν έχει αμερικανική προφορά.

#11 Η Μουλάν και η πριγκίπισσα Τιάνα είναι οι μοναδικές αριστερόχειρες της Disney.

#12 Η Μπέλα είναι η μοναδική πριγκίπισσα που έχει αμυγδαλωτό σχήμα ματιών.

#13 Η Άριελ έγινε κοκκινομάλλα, για να διαφέρει από τη γοργόνα του Splash, που υποδυόταν το 1984 η Daryl Hannah. O Disney, για να την κάνει να ξεχωρίζει από την ξανθιά Daryl, της έδωσε κατακκόκινα μαλλιά.

#14 Η Ωραία Κοιμωμένη είναι η μόνη πριγκίπισσα που έχει βιολετί χρώμα ματιών.

#15 Η τούφα από τα μαλλιά που έπεφτε συνέχεια στο πρόσωπο της Μπέλα, έχει μια βαθύτερη σημασία. Η Linda Woolverton, η γυναίκα που μετέφερε το παραμύθι «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» στην οθόνη, ισχυρίστηκε ότι ήταν σημαντικό να πέφτει αυτή η τόυφα στο πρόσωπό της, για να συμβολίζει ότι η πριγκίπισσα δεν ήταν σε όλα τέλεια. Άσχετα αν εμείς ακόμα έτσι τη βλέπουμε...

#16 Το παλάτι φτιαγμένο από πάγο της Έλσας, αλλάζει χρώματα, ανάλογα με τη διάθεση και τα συναισθήματά της. Όταν είναι χαρούμενη, το παλάτι γίνεται μπλε. Όταν φοβάται, γίνεται κόκκινο. Όταν είναι θυμωμένη, γίνεται κίτρινο και όταν είναι στενοχωρημένη, μωβ.

#17 Η στιγμή που το απλό φόρεμα της Σταχτοπούτας μετατρέπεται στο εντυπωσιακό λευκό, με το οποίο πήγε στο χορό, είναι το αγαπημένο animation του Walt Disney!

#18 Η Σταχτοπούτα χάνει το παπούτσι της όχι μία, αλλά 3 φορές κατά τη διάρκεια της ταινίας. Μία, όταν πηγαίνει πρωινό στις αδερφές και την μητριά της. Ύστερα, τα μεσάνυχτα που έτρεχε να γυρίσει σπίτι πριν λυθούν τα μάγια και μία τελευταία όταν κατέβαινε τα σκαλιά στο γάμο της.

#19 Η Τιάνα ήταν η μοναδική που εργαζόταν επίσημα.

.

#20 Η Χιονάτη είναι μόλις 14 ετών. Μάλλον πολύ μικρή για να συγκατοικεί με 7 αγόρια (ας είναι και νάνοι) και να φιλάει αγνώστους, δε νομίζετε;

#21 Η Γιασμίν είναι η μόνη πριγκίπισσα που τη βλέπουμε να φιλάει έναν κακό. Ήταν για καλό σκοπό τουλάχιστον; Δε θυμάμαι...

#22 Η Έλσα είναι η μοναδική πριγκίπισσα που δεν είναι έφηβη, αλλά μεγάλη κοπέλα. Για την ακρίβεια, είναι 21 ετών.

#23 Η Ωραία Κοιμωμένη, είναι η τελευταία πριγκίπισσα που δημιούργησε ο Walt Disney, πριν τον θάνατό του (το 1966).

#24 Η Ποκαχόντας είναι η μοναδική πριγκίπισσα που ο χαρακτήρας της βασίζεται σε πραγματικό πρόσωπο. Της Μουλάν βασίστηκε σε έναν μυθικό ήρωα, όχι σε πραγματικό πρόσωπο.

#25 Η Έλσα, η πριγκίπισσα του Χιονιού  από το Frozen προοριζόταν αρχικά να γίνει η κακιά της ταινίας, κάτι ανάλογο της Ούρσουλα ή της Κρουέλα Ντε Βιλ και επίσης αρχικά δεν είχε καμιά συγγένεια με την Άννα (την αδερφή της). Αλλά όταν οι συγγραφείς άκουσαν τους στίχους του “Let it Go”, άλλαξαν όλο το αρχικό σχέδιο της ταινίας και έδωσαν στην Έλσα το ρόλο της καλής και αξιαγάπητης ηρωίδας.

#26 Αν η Μέριντα ίσιωνε τα μαλλιά της, θα είχαν μήκος 1 μέτρο και 22 περίπου εκατοστά. Δηλαδή θα της έφταναν μέχρι τη μέση της γάμπας.

#27 Η Ποκαχόντας είναι η μοναδική πριγκίπισσα της Disney που έχει tattoo.

#28 Τα μαλλιά της Ραπουνζέλ έχουν μήκος 21 μέτρα και 33 εκατοστά!

#29 Μόνο η Τιάνα από όλες τις πριγκίπισσες της Disney έχει λακάκια.

Είσαι fan της Disney; Αυτά τα tattoo θα σε ξετρελάνουν!