6 fun games που θα σε κάνουν πιο έξυπνη!

Διαδραστικά και ευχάριστα!
6 fun games που θα σε κάνουν πιο έξυπνη!



Η δουλειά, η ρουτίνα, οι καθημερινές υποχρεώσεις, η ένταση, το άγχος και χίλιοι άλλοι λόγοι σε κάνουν αδρανή. Υπάρχουν στιγμές πως νιώθεις πως έχεις στερέψει από ιδέες, πως δεν έχεις τι να πεις σε μια κουβέντα, πως το λεξιλόγιό σου έχει γίνει εντελώς απλοϊκό και ότι το IQ είναι χαμηλό.

Όμως μην ανησυχείς γιατί μια στο τόσο όλοι έτσι νιώθουν. Η καθημερινότητα δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια για να έχεις τον χρόνο να κάνεις κάτι δημιουργικό.

Όμως υπάρχουν τρόποι να εξασκήσεις το μυαλό σου και να διασκεδάσεις παράλληλα!
Πως; Με τους παρακάτω 6 τρόπους ~> 6 fun games!

1. Scrable
Είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι λέξεων που σε βάζει στη διαδικασία να σχηματίσεις λέξεις από διάσπαρτα γράμματα. Ενεργοποιεί την μνήμη και βρίσκεσαι σε εγρήγορση. 

2. Σκάκι
Κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές έρευνες που αποδεικνύουν πως αν παίζεις σκάκι σε συχνή βάση, θα αναπτυχθούν οι ικανότητές σου περαιτέρω!
Για παράδειγμα το σκάκι εξελίσσει τις μαθηματικές σου ικανότητες. 
Μάλιστα σε κάποιες χώρες όπως στη Ρωσία και στην Ισλανδία το σκάκι συμπεριλαμβάνεται στις σχολικές δραστηριότητες.

3. Monopoly
Αμέτρητες φορές έχεις παίξει αυτό το παιχνίδι και 9/10 έχεις καταλήξει να το παίρνεις πιο ανταγωνιστικά το θέμα και εν τελει να διαφωνείς με τους φίλους σου! Όμως παρόλα αυτά το παιχνίδι έχει πολλά οφέλη. Σε διδάσκει να διαπραγματεύεσαι σε ένα safe περιβάλλον, κάνεις πρακτική στο πως μπορείς να διαχειριστείς τα λεφτά και σε βοηθάει να εξασκήσεις στα μαθηματικά.

4. Τaboo
Αναμφίβολα αυτό το παιχνίδι είναι από τα πιο διασκεδαστικά, έχει πολύ πλάκα και ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες! Το παιχνίδι αυτό έχει το εξής προτέρημα ~> με το να προσπαθείς να εξηγήσεις σε κάποιον να βρει μια συγκεκριμένη λέξη, χωρίς να χρησιμοποιήσεις παράγωγές του, σημαίνει πως ενεργοποιείς κάποιες άλλες περιοχές στον εγκέφαλό σου, διευρύνεις τις γνωστικές σου ικανότητες ακόμα και την συναισθηματική νοημοσύνη σου.

5. Tetris
Μπορεί να είσαι προκατειλημμένη με τα video games ότι δεν εξελίσσουν το μυαλό, όμως το συγκεκριμένο είναι η απόδειξη πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πάρα πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πως αν παίζεις Tetris τουλάχιστον 1 και 1/2 ώρες την εβδομάδα, εξελίσσει την εγκεφαλική δραστηριότητα και σε κάνει εξυπνότερη. Επίσης το Tetris μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις τους γευστικούς πειρασμούς, όταν κάνεις κάποια δίαιτα.

6. Super Mario brothers
Μια έρευνα που έγινε στο παρελθόν έδειξε πως παίζοντας Super Mario τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα για δυο μήνες αναπτύσσεις δεξιότητες όπως τη στρατηγική, την μνήμη ακόμα και τις οδηγικές σου ικανότητες.

20 τρόποι να διασκεδάσεις χωρίς να χαλάσεις ούτε 1 ευρώ!