Συγκατοίκηση με την κολλητή σου: Το σκέφτηκες καλά;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις, πριν το αποφασίσεις...
Συγκατοίκηση με την κολλητή σου: Το σκέφτηκες καλά;



Η κολλητή σου είναι κάτι παραπάνω από μια απλή φίλη. Είναι κάτι σαν αδερφή σου. Αυτό συμβαίνει με τις δυνατές, αληθινές και μακροχρόνιες φιλίες. Δένεσαι τόσο πολύ με τον άλλον, τον μαθαίνεις από την καλή και από την ανάποδη, τον δέχεσαι με τα καλά και τα στραβά του και τον αγαπάς, ακόμα και στις πιο κακές στιγμές του. Έτσι είναι οι πραγματικοί φίλοι... Αυτό βέβαια είναι σπάνιο να συμβεί, γι’ αυτό και οι πραγματικά κολλητοί μας φίλοι, είναι ελάχιστοι. Αν έχεις δέκα κολλητές, κάτι κάνεις λάθος, ή δεν έχεις καταλάβει μάλλον καλά τι εστί πραγματική φιλία.

Με την κολλητή σου δε βαριέσαι ποτέ. Μπορείς να είσαι μαζί της για ώρες, συζητώντας για χίλια δύο πράγματα και άλλες φορές πάλι, χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα. Γι’ αυτό το λόγο σκέφτεστε να μείνετε μαζί, γιατί ταιριάζετε σε όλα. Έτσι κι αλλιώς όλη την ημέρα είστε μαζί, γιατί να μένετε σε ξεχωριστά σπίτια; Άλλωστε συμφέρει πολύ και οικονομικά να μοιράζεστε ένα ενοίκιο. Μέχρι εδώ καλά, υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφτείς και να συνυπολογίσεις πριν κάνεις τη σκέψη σου πράξη, γιατί η συγκατοίκηση δεν είναι κάτι τόσο απλό (μην επηρεάζεσαι από τα Friends!).

#1 Η συγκατοίκηση με την κολλητή σου θα σας δέσει ακόμα περισσότερο, μιας και πλέον θα μοιράζεστε την καθημερινότητά σας. Θα έχετε τον χρόνο για άπειρες, βαθιές συζητήσεις και θα αποκτήσετε πολύ περισσότερη οικειότητα από την ήδη υπάρχουσα.  Όμως, αυτή η οικειότητα σημαίνει κι άλλα πράγματα, όχι και τόσο θετικά. Γιατί το να είσαι ο εαυτός σου συνεπάγεται ότι αποκαλύπτεις και τα μειονεκτήματα του χαρακτήρα σου, ή κάνεις πράγματα που ενοχλούν τον άλλον. Αν έχεις συγκατοικήσει με αγόρι, έχεις πάρει μια μικρή γεύση. Εκείνοι, ξεχνούν να ανεβάσουν το καπάκι της τουαλέτας για παράδειγμα. Αλλά και η κολλητή σου μπορεί να αφήνει παντού στο σπίτι πεταμένα τα προσωπικά της αντικείμενα, ή να μην είναι τόσο της τάξης και της καθαριότητας. Αυτά είναι ορισμένα πράγματα που πρέπει να σκεφτείς και να συζητήσεις από πριν μαζί της, θέτοντας ορισμένους κανόνες, για να γίνει η συγκατοίκηση πιο εύκολη κι ευχάριστη (ή να μη γίνει καθόλου).

#2 Αν έχετε το ίδιο στιλ και γούστο, τότε μπορείτε να δανείζετε η μία στην άλλη ρούχα και αξεσουάρ, ώστε να κάνετε τα πιο εντυπωσιακά ντυσίματα. Ακόμα κι αν δε φοράτε το ίδιο μέγεθος στα ρούχα, στη δικά της πράγματα θα βρεις σίγουρα ένα αξεσουάρ που θα συμπληρώνει τέλεια το ντύσιμό σου, το ίδιο κι εκείνη. Φυσικά, πρέπει πρώτα να ρωτάτε η μία την άλλη, αν δε θέλετε να τσακώνεστε και πάντα να τα επιστρέφετε στη θέση τους, όπως τα πήρατε. Αν έχεις αδερφή, ξέρεις τι σημαίνει να τσακώνεσαι για τα ρούχα.

#3 Είναι τέλειο να έχεις πάντα την κολλητή σου δίπλα σου. Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορείς να της μιλήσεις για ό,τι σε απασχολεί. Να κάνετε αυτές τις αναλυτικές κουβέντες που ξεκινούν από τον τσακωμό με το αγόρι σου και καταλήγουν σε μαθήματα ζωής και γενικόλογα, μέχρι τα ξημερώματα. Έτσι κάνουν οι κολλητές! Να έχεις όμως υπόψιν σου ότι θα υπάρξουν και τσακωμοί. Πλέον δεν είσαι στο σπίτι σου για να κρυφτείς, ή να αποφύγεις να σηκώσεις το τηλέφωνο μέχρι να σου περάσουν τα νεύρα και να μιλήσετε ήρεμα. Πρέπει να προετοιμάσετε τον εαυτό σας και για τις στιγμές αυτές, γιατί σίγουρα θα υπάρξουν.

#4 Θα πάθετε overdose γιατί θα κάνετε τα πάντα μαζί. Θα μαγειρεύετε μαζί, θα βλέπετε τηλεόραση μαζί, θα μοιράζεστε τις σκέψεις, τα νεύρα, τις χαρές και τις στεναχώριες σας. Υπάρχουν όμως και στιγμές που προτιμάς καλύτερα τη μοναξιά σου. Που δεν θέλεις να βλέπεις άνθρωπο, ούτε να μιλήσεις σε κανέναν, ακόμα και σε εκείνη. Ή μπορεί να θέλεις να δεις άλλους φίλους, χωρίς να πάρεις και την κολλητή σου μαζί. Αν είστε ok με αυτό, δεν θα έχετε πρόβλημα. Καλύτερα όμως να τα ξεκαθαρίσετε από πριν, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.

#5 Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν πολλές στιγμές γέλιου, γιατί όταν είστε οι δυο σας κάνετε ό,τι σας κατέβει στο κεφάλι και γελάτε μέχρι δακρύων. Γι’ αυτό και οι δουλειές του σπιτιού θα είναι διασκεδαστικές, μιας και δεν γίνεται να πιάσει σκούπα στα χέρια της και να μην κάνει show ενώ παράλληλα σκουπίζει, σαν μια άλλη Madonna. Το θέμα είναι να γίνονται σωστά οι δουλειές, για να μη σας βγαίνει τελικά ξινό το γέλιο. Γι’ αυτό, πριν μπείτε στο σπίτι, βγάλτε ένα πρόγραμμα με το τι θα κάνει η κάθε μία καθημερινά.

Μπορεί όλα αυτά να σου φαίνονται υπερβολικά τώρα, αλλά θα τα βρεις μπροστά σου και τότε θα καταλάβεις ότι είναι πολύ σημαντικά. Όσο πιο οργανωμένες είστε και αν ξεκαθαρίσετε από πριν τα βασικά αυτά θέματα που αφορούν τη συγκατοίκηση, τόσο πιο καλά θα περάσετε. Λοιπόν, τι λες; Το έχετε;

Μαλώνεις κι εσύ με το αγόρι σου; Εδώ θα διαβάσεις τους πιο γελοίους (αλλά πραγματικούς) λόγους τσακωμών στα ζευγάρια!