Back to school: Οι πιο inspiring καθηγητές που έχεις δει σε ταινίες

Θα νοσταλγήσεις τα μαθητικά σου χρόνια!
Back to school: Οι πιο inspiring καθηγητές που έχεις δει σε ταινίες



Όλοι κάποια στιγμή στη μαθητική μας ζωή συναντήσαμε κάποιον καθηγητή που μας έμεινε ανεξίτηλος στο μυαλό γιατί μας ενέπνευσε, γιατί μας έκανε να ανακαλύψουμε τα ταλέντα μας ή γιατί μας έκανε να εξελιχτούμε. 
Το θυμάσαι το άσμα "τα μαθητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζω με τίποτα"; Σίγουρα θα γίνεις φαν αυτής της έκφρασης μόλις δεις τους παρακάτω χαρακτήρες-πρωταγωνιστές από ταινίες που έχουν αγαπηθεί, και σίγουρα θα νιώσεις μια νοσταλγία για τα μαθητικά σου χρόνια που έχουν περάσει. 

1. John Keating
To 1989 o Robin Williams υποδύθηκε έναν καθηγητή, τον John Keating, στην ταινία "Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών", που όλοι θα θέλαμε να είχαμε! Ο John Keating, καθηγητής Φιλολογίας  τα έβαλε  με το εκπαιδευτικό κατεστημένο του αυστηρού Κολεγίου Welton. Ο John ήταν ένα ανοιχτό μυαλό με προοδευτικές ιδέες. Είχε εφεύρει δικές του εκπαιδευτικές τακτικές!
Eίναι μια ταινία που θα θέλεις να δεις ξανά και ξανά όχι μόνο γιατί είναι ευχάριστη αλλά και γιατί έχει να σου διδάξει κάτι!

2. Katherine Ann Watson
Η Julia Roberts έπαιξε μια φιλελεύθερη καθηγήτρια στην ταινία  "Mona Lisa Smile".Η Katherine Ann Watson διδάσκει Ιστορία Τέχνης σ'ένα Κολέγιο θηλέων. Η Katherine έρχεται σε σύγκρουση με τις συντηρητικές δομές του Κολεγίου αλλά και με την νοοτροπία των μαθητριών της. Προσπαθεί να τις αλλάξει σκεπτικό και να τις κάνει να ενδιαφερθούν περισσότερο για την επαγγελματική πορεία τους και να μην τις νοιάζει μόνο το πότε και ποιον θα παντρευτούν.

3. Erin Gruwell
Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία από το βιβλίο "Τhe Freedom Writers Diary". Η Erin, που την υποδύθηκε η Hilary Swank, είναι μια δυναμική προσωπικότητα που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με μαθητές που ανήκουν σε συμμορίες και είναι μπλεγμένοι σε περίεργες ιστορίες.
Επικρατεί μια χαώδης κατάσταση. Οι μαθητές έχουν βιώσει τραγικές καταστάσεις στη ζωή τους, οι οποίες και τους έχουν κάνει να συμπεριφέρονται έτσι από άμυνα. Η Erin όμως θα το ψάξει από όλες τις πλευρές. Δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια και θέλει να έρθει κοντά τους. Δεν πτοείται από την αλλοπρόσαλη συμπεριφορά τους. Αντιθέτως θα δείξει υπομονή και επιμονή, θα πιστέψει σε αυτούς και θα τους κάνει να καταλάβουν την αξία τους έτσι ώστε να μπορέσουν να στηριχτούν στις δυνάμεις τους. 

4. Louanne Johnson
Η Michelle Pfeiffer στο "Dangerous Minds" έπαιξε ένα υπόδειγμα καθηγήτριας, η οποία προσπαθεί να αλλάξει ριζικά τη ζωή των μαθητών της που εμπλέκονται με διάφορες συμμορίες και ναρκωτικά και έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Προκειμένου να τους πλησιάσει, γιατί αρχικά την αποδοκιμάζουν, θα εισάγει στο λεξιλόγιο της και στο μάθημα λέξεις αργκό. Οι πρώτοι τους βαθμοί είναι Α με την προϋπόθεση να μπορέσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς να τους κρατήσουν. Τους έδινε συνεχώς κίνητρο για να γίνουν καλοί μαθητές. Μάλιστα για να τους εισάγει στην ποίηση τους έδωσε να μελετήσουν και να αναλύσουν στίχους από τραγούδια του Bob Dylan. Η Louanne Johnson έκανε συνεχώς κινήσεις για να τους εμψυχώσει και να τους απεγκλωβίσει από την μίζερη κατάσταση που ζούσαν.

Ξέρεις ποια είναι τα επαγγέλματα που θέλουν να κάνουν όλοι;