Πώς να βρεις τα χαμένα αντικείμενα στο σπίτι σου

Ακολούθησε τα βήματα...
Πώς να βρεις τα χαμένα αντικείμενα στο σπίτι σου



Όταν βιάζεσαι να φύγεις από το σπίτι συμβαίνει πάντα: δε βρίσκεις τα κλειδιά του σπιτιού, κάπου παράτησες και τα κλειδιά του αυτοκινήτου και τα νεύρα σου γίνονται κρόσια! Ή είσαι από εκείνες που φημίζονται για την οργάνωσή τους και σπάνια χάνεις κάτι, αλλά άπαξ και το χάσεις, δεν το βρίσκεις με τίποτα. Όταν συμβαίνει αυτό, χάνεις χρόνο, σε πιάνει κρύος ιδρώτας, το αίμα σου ανεβαίνει στο κεφάλι  και ο πανικός σε πνίγει. Ηρέμησε! Γιατί έχουμε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο να σου προτείνουμε για να βρίσκεις αυτό που θέλεις και νομίζεις ότι έχεις χάσει! Εσύ απλά ακολούθησε τα βήματα που θα διαβάσεις στη συνέχεια:

1ο βήμα: Ξεκίνα να ψάχνεις από το μέρος που θα ήταν φυσιολογικά. Γιατί ορισμένες φορές προσπαθούμε να φέρουμε στο μυαλό μας πού παρατήσαμε αυτό που ψάχναμε την τελευταία φορά που το χρησιμοποιήσαμε, με αποτέλεσμα να μην κοιτάμε στο μέρος που έπρεπε να κοιτάξουμε από την αρχή, εκεί που είναι το πιο πιθανό να βρίσκεται. Επομένως, μην σπας το κεφάλι σου για να θυμηθείς πού είδες το αντικείμενο που ψάχνεις για τελευταία φορά και έλεγξε πρώτα στο μέρος που θα έπρεπε να είναι, εκεί που συνηθίζεις να το τοποθετείς. Την έχεις πατήσει πολλές φορές κάπως έτσι, παραδέξου το!

2ο βήμα: Ύστερα, επέστρεψε από εκεί που ξεκίνησες. Υπάρχει ένας κανόνας που πιάνει σχεδόν πάντα. Αυτός ο κανόνας λέει "Αν δεν βρεις κάτι με την πρώτη, επέστρεψε στο σημείο που πρωτοέψαξες και ψάξε καλύτερα και πιο διεξοδικά". Αυτό το κόλπο πιάνει πάντα όταν προσπαθείς να βρεις ένα αντικείμενο που αναζητάς μέσα σε έναν ανοδιοργάνωτο χώρο. Αν το σκεφτείς, υπάρχει λογική σε αυτό, γιατί στην αρχή και πάνω στον πανικό σου ότι δεν βρίσκεις κάτι που χρειάζεσαι, σπάνια ψάχνεις καλά. Στην πορεία όμως, ανακτάς την ψυχραιμία σου και συνήθως τότε είναι που το χαμένο αντικείμενο κάνει την εμφάνισή του και μάλιστα βρισκόταν σε ένα σημείο που είχες ψάξει νωρίτερα. Σου έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές αυτό που αναζητάς να είναι τελικά μπροστά στα μάτια σου...

3ο βήμα: Συνήθως το χαμένο αντικείμενο βρίσκεται κάπου πολύ κοντά στο μέρος που κανονικά θα έπρεπε να είναι. Γι’ αυτό μην ψάξεις πολύ μακριά, αλλά ερεύνησε εξονυχιστικά την γύρω περιοχή από το σημείο στο οποίο συνηθίζεις να το βάζεις. Πας στοίχημα ότι θα το βρεις κάπου εκεί τριγύρω; Κάνε κόμπο και μια μπλούζα ταυτόχρονα και ψάξε, γιατί όπως λέει και ο λαός, αν δέσεις μια μπλούζα θα βρεις αυτό που αναζητάς. Κάτι θα ξέρει...

Για να μη χάνεις τα αντικείμενα του σπιτιού σου και ταυτόχρονα και το χρόνο, αλλά και την υπομονή σου:

- Μην παραγεμίζεις τις επιφάνειες του σπιτιού σου με πράγματα, γιατί τόσο πιο δύσκολο θα σου είναι να βρεις κάτι που ψάχνεις. Οργάνωσε το σπίτι σου και τοποθέτησε τα αντικείμενα που έχεις στις σωστές θέσεις, αφήνοντας τις λείες επιφάνειες του σπιτιού όσο το δυνατόν πιο άδειες. Οι πάγκοι της κουζίνας για παράδειγμα και τα τραπέζια, δεν πρέπει να έχουν πολλά πράγματα επάνω. Όσο πιο τακτοποιημένο είναι το σπίτι σου, τόσο πιο εύκολα θα βρίσκεις αυτό που ψάχνεις.

- Να φυλάς τα πράγματά σου σε πολύ συγκεκριμένες θέσεις, ώστε να ξέρεις ανά πάσα στιγμή πού έχεις τι. Όρισε μια συγκεκριμένη θέση για να αφήνεις τα κλειδιά σου, βάζε το πορτοφόλι σου πάντοτε μέσα στην τσάντα σου και γενικότερα απόφυγε να πετάς οπουδήποτε τα πράγματά σου.

Δες εδώ πώς να καθαρίσεις το σπίτι σου με 10 κινήσεις και χωρίς να κουραστείς!