Φθινόπωρο: Έχεις καλούς λόγους να μην πάθεις κατάθλιψη

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και το ζεστό cappuccino.
Φθινόπωρο: Έχεις καλούς λόγους να μην πάθεις κατάθλιψη



Ήδη έχει αρχίσει και νυχτώνει νωρίτερα. Το βράδυ δεν χρησιμοποιείς πια ανεμιστήρα και σκεπάζεσαι με το σεντονάκι σου. Η τσάντα σου τα βράδια έχει και μια ζακέτα μέσα. Πλησιάζει ο Σεπτέμβρης. Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου. Καλοκαίρι bye- bye δηλαδή. 

Περίμενε! Πριν βάλεις τα κλάματα, υπάρχουν καλοί λόγοι για να σκάσεις ένα μικρό χαμόγελο που μπαίνει το φθινόπωρο.

Βαρέθηκες
Πήγες τις διακοπές σου, έκανες τα μπάνια σου, μαύρισες, ξενύχτησες, πέρασες καλά και τώρα είσαι πίσω στην πόλη. Τι το θες ακόμα το καλοκαίρι; Βαρέθηκες. Καιρός να μπαίνεις σε ρυθμούς.

Ζεστός καφές
Τρεις μήνες και βάλε, έπινες κρύο καφέ με παγάκια που έλιωναν και νέρωναν. Ήρθε η ώρα για το ζεστό καπουτσινάκι σου και το τσάι περγαμόντο. Σκέτη απόλαυση.

Πεσμένα φύλλα
Τα πεσμένα, κίτρινα φύλλα, το θρόισμα τους, η όψη τους στην άκρη του δρόμου αλλάζουν τόσο την εικόνα της πόλης, προκαλώντας μια γλυκιά μελαγχολία. 

Πουλοβεράκια
Με την πρώτη ψύχρα, πετάς στους ώμους κι ένα πουλοβεράκι για να ζεσταθείς. Κατεβάζεις τα πρώτα "χειμερινά" ρούχα κι η διάθεση αλλάζει (προς το καλύτερο) γιατί τα καλοκαιρινά τόσο τα βαρέθηκες.

Σκούρο μακιγιάζ
Όλο το καλοκαίρι δεν έβαλες κάτι άλλο από μάσκαρα. Καιρός να βγουν από τα καταχωνιασμένα νεσεσέρ, οι σκιές και τα μολύβια, που τονίζουν τόσο ωραία το βλέμμα σου.

Μαζώξεις
Επιτέλους μπορείς να ξανακανονίσεις τα θρυλικά σου σουαρέ στο σπίτι, με τα φιλαράκια. Επιτραπέζια, ταινίες και κρασί συνθέτουν το σκηνικό.

Νέες σειρές
Με τις πρώτες ψύχρες, παίρνεις θέση μπροστά στην τηλεόραση. Νέες σειρές στην καλωδιακή αλλά και στο κανονικό πρόγραμμα θα σε κρατήσουν μέσα και αυτή τη σεζόν.

Πρόγραμμα
Το να βάζεις πρόγραμμα έχει και τα καλά του. Γυμναστική, νέα ξεκινήματα (στη δουλειά, σεμινάρια, κλπ), επιστροφή στη βάση για μια νέα δημιουργική "σχολική" χρονιά.

Ατμόσφαιρα
Κεριά, τζάκι (αργότερα), κουβερτούλα στον καναπέ, βιβλίο και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Αυτό είναι ένα classic βράδυ φθινοπώρου.

Aτμόσφαιρα βέβαια σημαίνει και κατάλληλη μουσική. Όπως αυτή:

Τώρα αν θες να συνδυάσεις μουσικά φθινόπωρο και έρωτα, δες εδώ μια λίστα με Elvis. Όχι Presley. Costello.