Self image: 10 στοιχεία που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα σου

Έλεγξέ τα για να είσαι περισσότερο συμπαθής και αγαπητή...
Self image: 10 στοιχεία που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα σου



Όλοι θαυμάζουν τους καλοσυνάτους κι ευγενικούς ανθρώπους και ο καθένας προσπαθεί να περιτριγυρίζεται από ευχάριστα και αισιόδοξα άτομα. Καμιά φορά, ο χαρακτήρας και η θετική αύρα που αποπνέεις σε κάνουν ακόμα πιο όμορφη και γοητευτική. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που ξεχνούν τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς τους, ή δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στον τρόπο που φέρονται στους γύρω τους και αυτό τους κάνει αποκρουστικούς και κακή παρέα για τον περίγυρο. Αμέσως η κακή και απότομη συμπεριφορά τους τους ασχημαίνει. Μήπως άθελά σου υιοθετείς κι εσύ μια τέτοια συμπεριφορά, που ενοχλεί το περιβάλλον σου; Αυτά είναι ορισμένα παραδείγματα συμπεριφοράς που αλλοιώνουν την εικόνα σου και πρέπει να τα αποβάλλεις:

#1 Απομονώνεσαι.

Μπορεί να το κάνεις χωρίς να το καταλαβαίνεις. Ορισμένοι άνθρωποι είναι τόσο κλειστοί κι επικεντρώνονται μόνο στον εαυτό τους. Σκέφτονται τις δικές τους ανάγκες και δεν υπολογίζουν τους γύρω τους. Αν μιλάς μόνο για τον εαυτό σου, αν δεν ακους προσεκτικά τους φίλους σου και αναφέρεσαι μόνο στα δικά σου θέματα και προβλήματα, είναι καιρός να το διορθώσεις. Κανείς δε θέλει να έχει δίπλα του έναν άνθρωπο εγωκεντρικό, που ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του και τη δική του ζωή.

#2 Ενδιαφέρεσαι μόνο για την εξωτερική ομορφιά και δε δίνεις τόση σημασία στο χαρακτήρα.

Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που οι σχέσεις που έχεις κάνει στη ζωή σου δε διαρκούν και δεν είναι και οι πιο ουσιαστικές και υγιείς. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, είναι η αλήθεια: Η αληθινή ομορφιά, πηγάζει από μέσα μας. Όλοι θαυμάζουν την εξωτερική ομορφιά, αλλά αν δεν συνοδεύεται από έναν καλό χαρακτήρα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα φανταχτερό περιτύλιγμα με κενό περιεχόμενο. Εντυπωσιακά περιτυλίγματα υπάρχουν πολλά! Το περιεχόμενο είναι εκείνο που μετράει και μένει. Σκέψου το λίγο και προσπάθησε να είσαι όμορφη μέσα και έξω!

#3 Είσαι ανταγωνιστική.

Χρειάζεται και ο ανταγωνισμός και ορισμένες φορές βοηθάει στο να γίνεις καλύτερη. Αλλά, αναφέρομαι στον υγιή ανταγωνισμό. Αν είσαι εκδικητική, αν πατάς επί πτωμάτων για να διακριθείς, αδιαφορώντας για τους άλλους, τότε τηρείς λάθος χειρισμό. Σταμάτα να έχεις την ανάγκη να φαίνεσαι καλύτερη, πιο έξυπνη, πιο όμορφη, πιο μπροστά. Ειδικά στους φίλους σου. Αν συνεχίσεις έτσι, θα τους χάσεις.

#4 Βλέπεις τους φίλους σου σαν εχθρούς.

Τσακώνεσαι συνέχεια με τους φίλους σου; Νομίζεις ότι θέλουν το κακό σου; Αν κάθε φορά που σου λένε κάτι αντίθετο με τα πιστεύω σου, νευριάζεις, δεν έχεις μάθει να δέχεσαι διαφορετικές απόψεις. Δεν έχεις μάθει να ακούς. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξεις! Δεν θέλουν όλοι οι άνθρωποι το κακό σου.

#5 Προσπαθείς να επιβληθείς στους άλλους.

Έχεις συνεχώς το άγχος να σε θεωρούν σημαντική και να σε υπολογίζουν. Αν κάτι δε γίνεται όπως ακριβώς το έχεις στο μυαλό σου, θυμώνεις και συμπεριφέρεσαι άσχημα. Θέλεις πάντα να ρωτούν τη γνώμη σου για όλα και να περνάει το δικό σου. Αυτό δεν γίνεται και δεν είναι δίκαιο. Καλό θα ήταν να το καταλάβεις.

#6 Δίνεις συνέχεια οδηγίες.

Κάνεις συνεχώς παρατηρήσεις στους φίλους, το αγόρι και τους συναδέλφους σου. Κριτικάρεις τι κάνουν και πώς το κάνουν. Αυτή η συνήθεια που έχεις είναι πολύ ενοχλητική και άκρως αποκρουστική.

#7 Λες συχνά ψέματα.

Η ειλικρίνεια είναι σημαντικό αγαθό και χαρακτηριστικό των δυνατών χαρακτήρων. Αν λες συχνά ψέματα για να φανείς πιο αρεστή και καλή στους άλλους, τότε έχεις επιλέξει τον πιο λάθος δρόμο. Καμιά αλήθεια δεν μένει στην αφάνεια για καιρό και κάποτε μπορεί να εκτεθείς ανεπανόρθωτα και να χάσεις από δίπλα σου ανθρώπους που είναι σημαντικοί.

#8 Είσαι αγενής.

Φέρεσαι συχνά απότομα, χάνεις τον έλεγχο και λες λόγια σκληρά και προσβλητικά, κάνοντας τους γύρω σου να νιώθουν άσχημα και φέρνοντάς τους σε δύσκολη θέση. Είναι άσχημο πράγμα η αγένεια και κανείς δεν εκτιμάει τους ανθρώπους που παρουσιάζουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

#9 Είσαι αναξιόπιστη και αναβλητική.

Αργείς στα ραντεβού σου, ξεχνάς να κάνεις πράγματα που έχεις προγραμματίσει, δε θυμάσαι να τηλεφωνείς συχνά στην κολλητή σου. Επιθυμείς και απαιτείς οι άλλοι να είναι πάντα εκεί όταν τους χρειάζεσαι, ή να κάνουν τις δουλειές που τους έχεις αναθέσει στην ώρα τους, αλλά εσύ δεν το κάνεις. Σύντομα θα σταματήσουν και οι άλλοι να ενδιαφέρονται για τις δικές σου ανάγκες και τα θέλω σου, όσο δεν σέβεσαι τις δικές τους.

#10 Είσαι μίζερη και απαισιόδοξη.

Πάντα γκρινιάζεις. Σε καθετί που συμβαίνει βρίσκεις ένα πρόβλημα. Προσπάθησε να αλλάξεις τον τρόπο που βλεπεις τα πράγματα. Γίνε πιο αισιόδοξη και πιο χαρούμενη. Κανείς δε θέλει να συναναστρέφεται με αρνητικούς ανθρώπους.

Ξεκίνα από σήμερα, κάνοντας την ημέρα κάποιου καλύτερη! Πώς; Δες εδώ τον τρόπο!