Θέλεις τα 2 εκατ. του Τζόκερ; Έτσι θα είναι η ζωή σου μετά

Οι νικητές των τυχερών παιχνιδιών εξηγούν πώς είναι να γίνεσαι ξαφνικά πλούσιος (+τι απέγιναν τα λεφτά τους).
Θέλεις τα 2 εκατ. του Τζόκερ; Έτσι θα είναι η ζωή σου μετά



Θέλεις να γίνουν δικά σου τα 2 εκατομμύρια ευρώ που μοιράζει το Τζόκερ την Πέμπτη; Όπως φαντάζεσαι, δεν είσαι το μοναδικό άτομο στον κόσμο. Όλοι οι Έλληνες θέλουν να πλουτίσουν μέσα σε μια μέρα γι’ αυτό και από σήμερα παίζουν μετά μανίας τζόκερ ελπίζοντας ότι θα είναι οι επόμενοι υπερτυχεροί στην επόμενη κλήρωση. 

Έστω, λοιπόν, ότι γίνεσαι εκατομμυριούχος. Τι γίνεται μετά; Πώς θα είναι η ζωή σου; Παλιότερα είχαμε γράψει για την κατάρα του λαχείου και για τις φρικιαστικές ιστορίες που έζησαν άνθρωποι που έγιναν ζάμπλουτοι εν μια νυκτί. Επειδή όμως αυτές οι ιστορίες είναι ελαφρώς τραβηγμένες, σου παρουσιάζουμε όσα συνέβησαν στη ζωή των νικητών (του λαχείου), όπως τα περιέγραψαν στο Reader’s Digest. 

Θα κάνεις τα λεφτά σου φύλλο και φτερό

Είτε κερδίσεις 500 εκατομμύρια ευρώ, είτε 1 εκατομμύριο, θα ξοδέψεις το 70% των χρημάτων σου μέσα σε 5 χρόνια ή και λιγότερα. 

Δεν θα σταματήσεις τον τζόγο

Εννοείται ότι θα συνεχίσεις να τζογάρεις. Και θα έχεις την πεποίθηση ότι θα ξανακερδίσεις. 

Θα σε εκμεταλλευτούν (πιθανότατα οι φίλοι σου)

Φίλοι και γνωστοί θα σου πουν ότι έχουν χρέη (ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν), ότι θα τους κατασχέσουν το σπίτι, ενώ θα επινοούν ανύπαρκτα έξοδα για να σου ρουφήξουν το αίμα. Εννοείται ότι θα υπάρχουν και άνθρωποι που το έχουν πραγματικά ανάγκη αλλά βγάλε άκρη. 

Θα σου φαίνονται λίγα τα χρήματα που κέρδισες

Θα νιώσεις για πρώτη φορά το συναίσθημα της απληστίας. Αν βρεθείς στο ίδιο δωμάτιο με ανθρώπους που δεν ξέρουν τι έχουν, θα αισθανθείς ότι ίσως τα χρήματα που κέρδισες δεν ήταν αρκετά για μια ζωή. Pathetic. 

Θα κάνεις αυθόρμητες και χαζές αγορές

Ενδεχομένως να αγοράσεις ένα σπίτι με 8 κρεβατοκάμαρες και 7 μπάνια πάνω στην τρέλα σου. Όμως, σύντομα θα συνειδητοποιήσεις ότι μία τέτοια έπαυλη δεν είναι και τόσο πρακτική για την οικογένειά σου. 

Θα σε βλέπουν μειονεκτικά οι άνθρωποι που έγιναν πλούσιοι δουλεύοντας

Μη σου κάνει εντύπωση. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι καλοπροαίρετοι. Εκείνοι που πλούτισαν δουλεύοντας όλη τους τη ζωή ενδεχομένως να σε υποτιμήσουν με δεδομένο ότι έβγαλες χρήματα χωρίς να κουνήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι. 

Θα βαρεθείς τις ερωτήσεις για τα χρήματα 

Πού φυλάς τα χρήματα; Πώς τα χάλασες; Έκανες φιλανθρωπίες; Πώς ένιωσες; Θα βαρεθείς να σε ρωτάνε τα ίδια και τα ίδια. 

Θα αλλάξεις φίλους

Να και ένα πρόβλημα που δεν το είχαμε υπόψη. Όλοι όσοι γίνονται εκατομμυριούχοι νομίζουν ότι θα έχουν τους ίδιους φίλους και θα κάνουν τα ίδια πράγματα μια ζωή. Αλλά όταν θα θέλεις να πας στη Νέα Υόρκη για ένα τριημεράκι είτε θα πρέπει να βρεις ένα άτομο που να έχει την ίδια οικονομική άνεση με εσένα είτε να επιχορηγήσεις ένα φίλο σου. Και η συνεχείς επιχορηγήσεις θα φέρουν τη φθορά στη σχέση σου.  

Θα θέλεις να προσφέρεις

Όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι για πρώτη φορά στη ζωή τους μπορούν να αγοράσουν ό,τι θέλουν αντιλαμβάνονται κάτι πολύ σημαντικό: Ότι η πραγματική απόλαυση βρίσκεται στο να προσφέρεις και να βοηθάς. Σου συνιστούν επίσης να μην δώσεις κατευθείαν όλο το ποσοστό που έχεις αποφασίσει να ξοδέψεις σε φιλανθρωπίες αλλά να κάνεις ένα 10ετές πλάνο ώστε να κάνεις μία πιο σοφή κατανομή. 

Θα συνειδητοποιήσεις ότι η ζωή είναι τέλεια

Θα καταλάβεις ότι η ζωή είναι υπέροχη όταν θα βρεις τα ρούχα σου πλυμένα και  σιδερωμένα, όταν τα παιδιά σου θα σπουδάσουν σε ένα καλό πανεπιστήμιο, όταν θα ανοίξεις το μαγαζί που ονειρευόσουν, όταν θα γυρίσεις όλο τον κόσμο.