Μάθε να ξεχωρίζεις τους πραγματικούς φίλους!

Για να μην νιώσεις ποτέ ξανά προδομένη...
Μάθε να ξεχωρίζεις τους πραγματικούς φίλους!



Οι φίλοι, λένε, είναι τα μέλη της οικογένεια που δεν μας έδωσε ποτέ ο Θεός. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις ότι η φιλία διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Γιατί, τι θα ήμασταν χωρίς οικογένεια; Τι θα ήμασταν χωρίς τους ανθρώπους που μας αγαπούν και αγαπάμε; Οι πραγματικοί φίλοι όμως, δεν γίνεται να είναι πολλοί. Για την ακρίβεια, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Γνωστούς, γίνεται να έχεις πολλούς. Αμέτρητους. Φίλους, καρδιακούς φίλους, πραγματικούς φίλους, λίγους. Λίγους και καλούς.

Όλοι έχουμε προδοθεί στη ζωή μας. Και απο έρωτα και από φιλία. Και τα δύο πονάνε. Σε έναν έρωτα όμως, το περιμένεις και είσαι πιο προετοιμασμένη. Σε μια φιλία, δεν δέχεσαι την προδοσία, γι’ αυτό και δεν την ξεπερνάς εύκολα. Ποιοι είναι πραγματικοί φίλοι και ποιοι όχι, φαίνεται στο χρόνο. Υπάρχουν όμως ορισμένα γνωρίσματα που διακρίνουν τους μεν από τους δε.

- Ένας πραγματικός φίλος είναι πάντα δίπλα σου. Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ για να τον βρεις. Με το πρώτο τηλεφώνημα και με μία σου κουβέντα θα είναι εκεί για σένα. Στα καλά και στα άσχημα. Γιατί σε νοιάζεται. Οι πραγματικοί φίλοι γίνονται συνένοχοι στις τρέλες, τις ζαβολιές σου και ακολουθούν και στηρίζουν τις αποφάσεις σου. Για να μην είσαι ποτέ μόνη.

- Ο αληθινός φίλος σε αγαπάει γι’ αυτό που είσαι. Δεν προσπαθεί να σε αλλάξει και δεν σε κατηγορεί για το χαρακτήρα σου. Σε αποδέχεται και σε στηρίζει. Δεν σε κάνει να νιώθεις άσχημα, δεν σε γεμίζει με ανασφάλειες, δεν σε μειώνει. Αντίθετα, είναι εκεί για να σε σηκώσει όταν πέφτεις κι αν δει ότι δεν γίνεται, θα ξαπλώσει κι εκείνος δίπλα σου.

- Η πραγματική φιλία συγχωρεί. Καταλαβαίνει. Δεν κρατάει εγωισμούς και νεύρα για καιρό. Μπορεί να μαλώσετε για κάτι, αλλά ξέρεις ότι ένα τηλεφώνημα και μια συγνώμη αρκεί για να τα ξαναβρείτε και να είναι όλα, οπως ήταν πριν. Ένας ψεύτικος φίλος, κρατάει μια παρεξήγηση για πάντα. Στη χτυπάει συνέχεια και την επαναφέρει στο προσκήνιο όποτε τον συμφέρει. Με ένα αληθινό φίλο, θα τσακωθείτε και την επόμενη στιγμή θα γελάτε για την παρεξήγηση, σαν να μην έγινε ποτέ. Γιατί είναι τόσο δυνατή αυτή η σχέση, που κανένα κύμα δεν μπορεί να την κλονίσει.

- Ο αληθινός φίλος θα σε στηρίξει και θα πάρει το μέρος σου μπροστά σε άλλους. Ακόμα κι αν, όταν μείνετε οι δυο σας, σου πει ότι είχες άδικο και ότι δε συμφωνεί μαζί σου. Ακόμα κι αν σε κράξει για τη συμπεριφορά σου (γιατί οι πραγματικοί φίλοι είναι ειλικρινείς μαζί σου), μπροστά σε τρίτους θα ταχθεί υπερ σου, θα προσπαθήσει να σε στηρίξει και να σε δικαιολογήσει.

- Ένας αληθινός φίλος δεν στέκεται ποτέ εμπόδιο στο δρόμο σου. Εκτός κι αν αυτός είναι κατηφορικός. Ο πραγματικός φίλος θέλει να βλέπει τον φίλο του ευτυχισμένο, ενθαρρύνει τα βήματα που οδηγούν στην επιτυχία του και στηρίζει τις επιλογές του. Εκείνος που θα σταθεί εμπόδιο στην καριέρα και την ευτυχία σου, δεν είναι πραγματικός φίλος και σε ζηλεύει. Λίγοι άνθρωποι έχουν στη φύση τους να τιμούν χωρίς φθόνο τον ευτυχισμένο φίλο τους.

- Ο πραγματικός φίλος ξέρει τα πάντα για εσένα. Μπορεί να διαβάσει κάθε βλέμμα σου, ξέρει να μεταφράσει κάθε μορφασμό σου. Επικοινωνείτε με έναν τροπο διαφορετικό. Μεταξύ σας οι λέξεις είναι περιττές. Επίσης, έχετε έναν δικό σας κώδικα επικοινωνίας. Ένα λεξιλόγιο που μόνο εσείς καταλαβαίνετε. Λέτε μία λέξη και σκάτε στα γέλια, όταν οι άλλοι γύρω σας δεν έχουν αντιληφθεί καν τι συμβαίνει! Πίσω από αυτή τη λέξη, κρύβεται μια ολόκληρη ιστορία, που μόνο εσείς γνωρίζετε.

Αν έχεις τέτοιους φίλους, φύλαξέ τους καλά! Γιατί αυτοί οι άνθρωποι θα είναι πάντα εκεί για σένα, όταν όλοι οι υπόλοιποι απομακρύνονται... Είναι εκείνοι που μπορούν να σε ακούν και να σε καταλαβαίνουν, ακόμα και όταν δε λες απόλύτως τίποτα...