Καλοκαίρι χωρίς μύγες; Γίνεται!

Δες πώς θα τις διώξεις μακριά!
Καλοκαίρι χωρίς μύγες; Γίνεται!



Τα κουνούπια το καλοκαίρι, είναι μπελάς! Αλλά και οι μύγες δεν πάνε πίσω! Εμφανίζονται πάντα την ώρα που έχεις κάτσει να φας, με αποτέλεσμα μαζί με το φαγητό να κάνεις και αναγκαστικές χορευτικές φιγούρες για να τις απομακρύνεις! Άσε που είναι και επίμονες! Τι να κάνεις; Σου έχουμε τη λύση! Κράτησε τα ενοχλητικά αυτά έντομα μακριά σου και τα καλοκαίρια σου δεν θα είναι ποτέ πια ίδια!

1. Έχεις ένα διάφανο, πλαστικό νεσεσέρ; Στη χειρότερη, χρησιμοποίησε μια διάφανη, πλαστική σακούλα. Γέμισε το νεσεσέρ ή τη σακούλα με νερό και ρίξε μέσα 3-4 νομίσματα. Κλείσε το νεσεσέρ, ή δέσε τη σακούλα σου και κρέμασέ τη στο μπαλκόνι σου ή στο σημείο που κάθεσαι πιο συχνά και που πλησιάζουν οι μύγες. Τα ενοχλητικά αυτά έντομα, φοβούνται το νερό. Αυτό το έξυπνο κόλπο, θα τα κρατήσει μακριά! Η αντανάκλαση που κάνουν τα νομίσματα με το φως του ήλιου, θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο αυτή τη διαδικασία. Είδα αυτό το κόλπο σε μια ταβέρνα. Τρώγαμε κάτω από ένα δέντρο με την παρέα μου. Αν και υπήρχαν πολλές μύγες τριγύρω, δεν πλησίασε καμία το τραπέζι μας! Ο μαγαζάτορας είχε κρεμάσει στο δέντρο, πάνω από το τραπέζι μας, μια σακούλα με νερό. Αυτός μου έμαθε το κόλπο! Δοκίμασέ το! Πιάνει!

2. Τα αρωματικά λάδια, απωθούν τις μύγες! Ψάξε στα ντουλάπια του σπιτιού σου! Μήπως έχεις λάδι καρύδας, που το χρησιμοποιείς για τη φροντίδα του προσώπου σου; Ρίξε 1 με δύο κούπες λάδι καρύδας σε ένα μπωλ και πρόσθεσε περίπου 20 με 30 σταγόνες φυτικό έλαιο. Τοποθέτησε το βαζάκι εκεί που κάθεσαι και οι μύγες δεν θα πλησιάσουν!

3. Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι: λίγο βαμβάκι, εκχύλισμα βανίλιας και φύλλα μέντας. Σε ένα γυάλινο βαζάκι, ή μπωλάκι, σκέπασε τον πάτο με λίγο βαμβάκι. Ρίξε 4 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και απο πάνω πρόσθεσε τα φρέσκα φύλλα μέντας. Τέλος, κάλυψέ το με μία μεμβράνη, στην οποία θα ανοίξεις μικρές τρυπούλες με ένα πιρούνι ή ένα μολύβι. Όχι μόνο θα κρατήσει τις μύγες μακριά, αλλά μυρίζει και υπέροχα!

4. Τώρα θα δεις πώς να φτιάξεις μόνη σου ένα spray που θα κρατήσει τις μύγες σε απόσταση! Κάνε το μόνη σου στο σπίτι με φυσικά υλικά και χωρίς καθόλου χημικά! Αυτό που θα χρειαστείς είναι ένα μικρό μπουκαλάκι spray, στο οποίο θα βάλεις λίγη βότκα και μερικές σταγόνες από εκχύλισμα λεβάντας. Είναι έτοιμο! Ψέκασε τον γύρω χώρο και... αντίο μύγες!

5. Σε ένα γυάλινο βαζάκι ή χαμηλό ποτήρι, βάλε λίγο χυμό από μήλο και ρίξε μέσα και λίγο ξύδι. Σκέπασέ το με μια μεμβράνη και άνοιξε μικρές τρυπούλες με ένα πιρούνι. Βάλε τα βαζάκια σου στα σημεία που δε θέλεις να πλησιάσουν οι μύγες!

6. Για να φτιάξεις αυτό το μείγμα, χρειάζεσαι σκόρδο σε σκόνη, κανέλα και μαύρο πιπέρι. Αφού τα πατήσεις καλά στο γουδί και τα κάνεις σκόνη, ανακάτεψέ τα και άπλωσε λίγο από το μείγμα στα παράθυρα του σπιτιού και οπουδήποτε μπορούν οι μύγες να μπουν μέσα στο σπίτι. Αυτό το spicy μείγμα, θα τις κρατήσει μακριά και έξω από το σπίτι.

7. Όλοι έχουμε στο σπίτι μας παλιά CD! Ήρθε η στιγμή να φανούν χρήσιμα! Οι μύγες αποφεύγουν τις επιφάνειες που αντανακλούν το φως. Κρέμασε CD στον κήπο, την αυλή και το μπαλκόνι σου και οι μύγες θα προτιμήσουν άλλο σπίτι!