Θέλεις να εκπληρώσεις τους στόχους σου; Μπορείς!

Αρκεί να ακολουθήσεις τα σωστά βήματα...
Θέλεις να εκπληρώσεις τους στόχους σου; Μπορείς!



Ο δρόμος προς την επιτυχία, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ορισμένες φορές, για να φτάσεις στην κορυφή, χρειάζεται κόπος, υπομονή και πολύ ιδρώτας. Θα απογοητευτείς, θα κλάψεις, θα ματώσεις, αλλά αν επιμείνεις, αν δεν σταματήσεις να κοιτάζεις ψηλά κι αν σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις, θα τα καταφέρεις! Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Αρκεί να το θέλεις. Αν όχι έσυ, τότε ποιος; Αν όχι τώρα, πότε;

Η επιτυχία και η εκπλήρωση των στόχων, θέλει θυσίες. Μικρές και μεγάλες. Αυτές είναι ορισμένες κινήσεις που πρέπει να κάνεις καθημερινά, για να πλησιάσεις περισσότερο τους στόχους και τα όνειρά σου:

1. Ξεκαθάρισε τις προτεραιότητές σου

Σκέψου! Ποιες είναι οι 3 βασικές προτεραιότητες στη ζωή σου; Πού αφιερώνεις περισσότερο χρόνο και ενέργεια; Οι προτεραιότητές σου είναι μέσα σε αυτά τα πράγματα που σε απασχολούν περισσότερο καθημερινά; Αν ναι, τότε έχει καλώς! Αν όχι, πρέπει να βρεις το χρόνο να ασχοληθείς με τα πράγματα που είναι σημαντικά για εσένα και να σταματήσεις να αναλώνεσαι τόσο σε πράγματα που έχουν δευτερεύουσα σημασία.

2. Προγραμμάτισε την επόμενη ημέρα

Ο χρόνος είναι πολύτιμος, γι’ αυτό πρέπει να είσαι οργανωμένη. Αν θέλεις να επιτύχεις, πρέπει να κάνεις πρόγραμμα.  Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς, σημείωσε τι έχεις να κάνεις την επόμενη ημέρα. Έτσι, θα οργανώσεις το χρόνο σου σωστά, αφιερώνοντας το χρόνο που χρειάζεται στις προτεραιότητές σου κι αποφεύγοντας να χάσεις πολύτιμο χρόνο σε πράγματα ανούσια.

3. Ξεκίνα την ημέρα σου με την πιο απαιτητική δουλειά

Συνήθως αφήνουμε για το τέλος αυτό που θεωρούμε ότι είναι πιο δύσκολο και απαιτητικό. Αυτό που μας τρομάζει και μας δυσκολεύει περισσότερο. Ναι, αλλά στο τέλος της ημέρας η ενέργειά μας έχει μειωθεί και τελικά το δύσκολο αυτό πράγμα που έχουμε να κάνουμε, γίνεται ακόμα δυσκολότερο. Γι’ αυτό, ξεκίνα την ημέρα σου με την πιο απαιτητική δουλειά που έχεις να κάνεις. Μόλις την φέρεις εις πέρας, θα είναι τέτοια η ικανοποίηση που θα νιώσεις, που θα είσαι πολύ πιο παραγωγική και θα πάρεις τεράστια δύναμη για τη συνέχεια.

4. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου

Μην ξεχάσεις ποτέ ποια είσαι, πού βρίσκεσαι και πού θέλεις να φτάσεις. Να κοιτάς και να στοχεύεις ψηλά, αλλά φρόντισε τα πόδια σου να πατούν γερά στη γη. Έτσι μόνο τα βήματά σου θα είναι σίγουρα, σταθερά και αποτελεσματικά. Μην αμελείς τον εαυτό σου μέσα στο άγχος και στις τόσες υποχρεώσεις. Να τον σέβεσαι και να τον προσέχεις. Να ξεκουράζεσαι και να του δίνεις το χρόνο που χρειάζεται για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου.

5. Θέσε στόχους και όρια στον εαυτό σου

Όρισε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο στις δουλειές που έχεις να κάνεις. Καμιά φορά δεν είναι κακό να πιέζεις τον εαυτό σου να τελειώσει κάτι πιο γρήγορα. Βάλε deadline σε αυτά με τα οποία ασχολείσαι. Με τον τρόπο αυτό θα επικεντρώνεις περισσότερο την προσοχή σου στις δουλειές που καταπιάνεσαι και θα τις φέρνεις πιο εύκολα εις πέρας. Καμιά φορά, η πίεση του χρόνου μπορεί να είναι πολύ αποδοτική και να σε ωφελήσει. Δώσε για παράδειγμα στον εαυτό σου 1 ώρα περιθώριο να τελειώσεις μια δουλειά. Μετά, κάνε ένα 5λεπτο διάλειμμα για να ανακτήσεις δυνάμεις.

6. Βρες χρόνο για τον εαυτό σου

Κάνε λίγη γυμναστική, πήγαινε μια βόλτα, μίλα στο τηλέφωνο με την κολλητή σου. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν. Κράτα μια ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Μη σταματάς να αφιερώνεις χρόνο στα πράγματα που σου αρέσουν , σε ξεκουράζουν και σε κάνουν χαρούμενη.

7. Εμπνεύσου από τους ανθρώπους που θαυμάζεις

Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον οποιονδήποτε! Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αγχωθείς παραπάνω και το αρνητικό αυτό συναίσθημα θα επηρεάσει την ψυχολογία σου και τη διάθεσή σου. Εμπιστέψου τον εαυτό σου και εμπνεύσου από τους ανθρώπου εκείνους που σε βοηθούν να πας ένα βήμα μπροστά. 

"Η επιτυχία είναι να προχωράς από αποτυχία σε αποτυχία, χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου". Να το θυμάσαι!