Ruth Ellis: Αυτή είναι η ιστορία της τελευταίας γυναίκας που απαγχονίστηκε στην Αγγλία

Το έγκλημα πάθους που συγκλόνισε την Αγγλία!
Ruth Ellis: Αυτή είναι η ιστορία της τελευταίας γυναίκας που απαγχονίστηκε στην Αγγλία



H Ruth Ellis έγινε γνωστή για τη δολοφονία του συντρόφου της η οποία μάλιστα την οδήγησε στην κρεμάλα όπου και βρήκε φριχτό θάνατο. Έχει καταγραφεί ως η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στην Αγγλία. Αυτή είναι η ιστορία της:

Βιογραφία
Η Ruth γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1926 στο Rhyl, Wales. Εγκατέλειψε το σπίτι της σε ηλικία 14 ετών προκειμένου να βρει την τύχη της. Δούλεψε ως σερβιτόρα. Η Ruth απέκτησε δυο παιδιά από διαφορετικούς συντρόφους, από τους οποίους κανένας δεν τα αναγνώρισε. 

Είχε έναν θυελλώδη έρωτα με τον David Blakely, όπου και στο τέλος τον σκότωσε έξω από μια pub. Ήταν η τελευταία γυναίκα που τιμωρήθηκε με απαγχονισμό στην Αγγλία.

Το προφίλ του δολοφόνου
Αν και μεγάλωσε με αυστηρές αρχές από την οικογένειά της η ζωή της πήρε άλλη τροπή. Στα 17 της είχε παράνομο δεσμό με έναν παντρεμένο με τον οποίο και απέκτησε έναν γιο. Μετά από την γέννηση του πρώτου της παιδιού δεν ξαναάκουσε τίποτα για τον πατέρα. 
Για να μπορέσει να μεγαλώσει το παιδί της ασχολήθηκε με το modeling και έπειτα έγινε nightclub hostess.

Όταν έγινε 23 ετών η Ruth παντρεύτηκε τον George Johnson Ellis. Ο γάμος τους ήταν προβληματικός και εν τέλει χώρισαν. Απέκτησε μια κόρη από τον George, ο οποίος και δεν έμαθε ποτέ γι΄αυτό. 

Μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα η Ruth γνώρισε και έμπλεξε στην κυριολεξία με τον David Blakely. Η σχέση που ανάπτυξαν ήταν θυελλώδης το λιγότερο. Ζήλιες, πάθη, υστερίες, απίστευτες σκηνές ζηλοτυπίας και τσακωμών διαδραματίζοταν κάθε φορά μπροστά σε κόσμο. Ώσπου η κατάσταση μεταξύ τους έφτασε στο απροχώρητο. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για την Ruth όταν έμαθε ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με μια κοπέλα μυστικά. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στις 10 Απριλίου 1955 η Ruth να πυροβολήσει 5 φορές τον David, καθώς έφευγε από τη pub που διατηρούσε η Ruth. Ο Blakely μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αμέσως όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατό του εκεί.

Η Ruth Ellis κατηγορήθηκε για τον φόνο του συντρόφου της στις 20 Ιουνίου 1955.

Στις 13 Ιουλίου 1955, στα 28 της χρόνια απαγχονίστηκε με την κατηγορία της δολοφονίας από πρόθεση. Η τιμωρία αυτή προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη της Αγγλίας και το 1965 αποφασίστηκε ότι δεν θα ισχύει η θανατική ποινή.

 

Creepy Sunday: Τι σχέση έχουν τα παιδιά με τις ιστορίες τρόμου;

 

Tags: