Τι μπορεί να μας χαλάσει τη διάθεση το καλοκαίρι;

Ναι, ακόμα και το καλοκαίρι γίνεται να έχεις νεύρα!
Τι μπορεί να μας χαλάσει τη διάθεση το καλοκαίρι;



Καλά, αν σου τη δίνει το καλοκαίρι, έχεις νεύρα έτσι κι αλλίως, τουλάχιστον 3 μήνες το χρόνο! Αν όμως είσαι λάτρης του καλοκαιριού, όπως εγώ, η διάθεσή σου με το που σκάει μύτη το καλοκαιράκι, φτιάχνει μονομιάς, σαν από θαύμα! Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είμαστε πάντα μέσα στην τρελή χαρά. Εκτός αν είσαι αποκλεισμένη σε ένα νησί, με τον έρωτά σου ή την παρέα σου. Εκεί, τι μπορεί να σε νευριάσει; Άντε η παρατεταμένη ματιά του φίλου σου στα υπέροχα και μαυρισμένα οπίσθια της κοπέλας που κάνει ηλιοθεραπεία μπρούμυτα, ακριβώς μπροστά σας!

Αν όμως δεν έχεις φύγει για κάποιο νησί κι αν ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι διακοπές σου, όλο και κάτι θα σου χαλάσει τη διάθεση. Ακόμα κι αν ο υπέροχος ήλιος λάμπει εκεί ψηλά, ακόμα κι αν οι μυρωδιές του καλοκαιριού πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα. Ποιες μυρωδιές; Αυτοί που αγαπούν το καλοκαίρι, το μυρίζουν και στην ατμόσφαιρα. Τι λέγαμε; Α ναι! Τι μπορεί να μας ανεβάσει το αίμα στο κεφάλι μέσα στην πιο ομορφη εποχή του χρόνου! Ας ξεκινήσουμε!

- Η δουλειά! Ok, δόξα τω Θεώ που έχουμε δουλειά σε τόσο δύσκολες μέρες, μην είμαστε αχάριστοι! Αλλά κακά τα ψέματα, δεν είναι και το πιο ευχάριστο να είσαι στο γραφείο σου ενώ ο ήλιος έξω λάμπει και οι φίλοι σου λιάζονται σε κάποια παραλία. Όσο και να σου αρέσει η δουλειά σου, κάποια στιγμή, είτε λόγω της κούρασης, είτε λόγω της ζέστης,μπορεί να σου χαλάσει λίγο η διάθεση, γιατί σίγουρα θα προτιμούσες να βρίσκεσαι σε μια παραλία με ένα φρέντο στο χέρι.

Ακόμα όμως κι αν έχεις χρόνο για παραλία, δεν σε εκνευρίζει που για να πας για μπάνιο χρειάζεσαι τουλάχιστον 20 ευρώ; Αν υποθέσουμε ότι δε θα στερηθείς κάτι και θα ευχαριστηθείς την ημέρα σου. Μπορεί μάλιστα να χρειαστεις και περισσότερα, αν επιλέξεις να πας σε μια από τις οργανωμένες και ξακουστές πλαζ.Εμ, αν θες να κάνεις μπάνιο δίπλα στην Κατερίνα Καινούριου, πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω! Είσοδος, πάρκινγκ, καφές, κάτι να τσιμπήσεις, νερό, ένα παγωτό μετά ή ένα κοκτέιλ, γυρνάς πίσω με άδεια τσέπη και το μπάνιο σου βγαίνει ξινό! Για να μη βάλω μέσα και την κίνηση που τρως μέχρι να φτάσεις και τα έξοδα για τη βενζίνη. Αν έχεις ανακαλύψει κάποια όμορφη, κρυφή παραλία, πες το μας κι εμάς! Αλλιώς ακόμα κι αν δε δουλεύεις ή έχεις ρεπό, θα προτιμήσεις να κάτσεις σπίτι. Με 60 ευρώ όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ, πόσο μακριά να πας;

- Κάτι ακόμα που μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση, προς στιγμήν έστω, είναι η ζυγαριά σου. Γιατί είχες υποσχεθεί στον εαυτό σου ότι φέτος το καλοκαίρι θα είσαι 5 κιλά κάτω. Την ίδια υπόσχεση που είχες δώσει στον εαυτό σου και πέρυσι, θυμάσαι; Μόνο για μια στιγμή όμως! Γιατί μετά θυμάσαι ότι είσαι τέλεια όπως ακριβώς είσαι και ότι αυτά δεν είναι σοβαρά θέματα για να σε απασχολούν! Θα χάσεις αυτά τα κιλά που θέλεις μέσα στο χειμώνα και το επόμενο καλοκαίρι θα έχεις το κορμί που ονειρεύεσαι! Η υπόσχεση σημειώθηκε!

Κάθε φορά που έρχεται στο μυαλό σου κάτι που μαυρίζει και χαλάει τη διάθεσή σου, αντικατέστησέ το με μια θετική σκέψη! Και μην δίνεις πολύ χώρο στην κακή διάθεση και τις αρνητικές σκέψεις! Κοίτα έξω, ο ήλιος λάμπει! Κι αυτό από μόνο του είναι ένας καλός λόγος για να γελάς, δε νομίζεις;