Τι να πιεις, τι να διαβάσεις και τι να ακούσεις για να χαλαρώσεις;

Γιατί αυτές τις μέρες το χρειάζεσαι...
Τι να πιεις, τι να διαβάσεις και τι να ακούσεις για να χαλαρώσεις;



Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί ένας πανικός. Οι πολιτικές εξελίξεις έχουν δημιουργήσει σε όλους μας άγχος και αβεβαιότητα για το αύριο που ξημερώνει. Καθημερινά περνάνε από το μυαλό μας χιλιάδες σκέψεις. Τα νέα της τηλεόρασης σε τρομοκρατούν. Οι συζητήσεις με τους γύρω σου σε μπερδεύουν. Προσπαθείς να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, αλλά τελικά δεν είναι και τόσο εύκολο. Σε καταλαβαίνω! Στο ίδο καζάνι βράζουμε όλοι. Αλλά και τι θα αλλάξει αν κάθεσαι και σκας; Μήπως να κάνεις ένα διάλειμμα από όλα αυτά, μπας και ηρεμήσει λίγο το κεφάλι σου;

1ο βήμα:

Κλείσε την τηλεόραση. Κλείσε το ραδιόφωνο. Φτιάξε το αγαπημένο σου ρόφημα. Αυτό που έχεις τώρα πιο πολύ ανάγκη και πιστεύεις ότι θα σε χαλαρώσει. Είτε αυτό είναι ο αγαπημένος σου καφές, είτε ένα δροσερό smoothie, είτε ένα καλοκαιρινό cocktail.

Και αν χρειάζεσαι βοήθεια, σου προτείνουμε ένα δροσερό, φρουτένιο smoothie και ένα cocktail που μυρίζει καλοκαίρι:

  • Υλικά για το smoothie μας (για 2 ποτήρια)

~4 βερίκοκα ώριμα

~2 ροδάκινα ώριμα

~200 γρ. γάλα 1,5 %

~400 γρ. γιαούρτι 0% με γεύση κεράσι

Εκτέλεση: Καθαρίζετε τα ροδάκινα και τα βερίκοκα από τη φλούδα, τα κόβετε σε κομματάκια και τα ρίχνετε στο μούλτι. Προσθέτετε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάτε να ομογενοποιηθούν. Είναι έτοιμο! Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και λίγο τριμμένο μπισκότο. Σέρβιρέ το σε ένα ποτήρι με πάγο και καλή απόλαυση!

  • Δροσερό cocktail με λεμόνι, βότκα και κεράσια:

 

Συστατικά:

~1 φλιτζάνι φρέσκα κεράσια σκουρόχρωμα

~1/3 φλιτζανιού ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο

~1 φλιτζάνι νερό

~1/3 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

~2 φλιτζάνια ​​κρύο νερό

~Παγάκια

~Φέτες λεμονιού (προαιρετικά)

~Φρέσκο ​​δυόσμο ή φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)

~Βότκα

Εκτέλεση:  Πρώτα θα φτιάξουμε το σιρόπι κερασιού: Αφαίρεσε και πέταξε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια από τα κεράσια. Κόψε τα κεράσια στη μέση και τοποθέτησέ τα σε ένα μέτριο τηγάνι. Ρίξε τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό. Άστα να βράσουν σε μέτρια φωτιά  για 3 λεπτά. Ύστερα, άφησέ τα να κρυώσουν για 30 λεπτά. Σούρωσε το μείγμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι. Πάτα τα κεράσια για να βγάλουν τους χυμούς τους και αφήστε στην άκρη ότι έμεινε.

Έλα τώρα να φτιάξουμε τη λεμονάδα: Βάλε σε μια κανάτα το σιρόπι κερασιού,το  χυμό λεμονιού και 2 φλιτζάνια φρέσκο ​​κρύο νερό και ανακάτεψε καλά.  Ρίξε μέσα και λίγη βότκα. Τόσο ώστε να σε ικανοποιεί η γεύση που δίνει στο cocktail σου. Σέρβιρε σε ένα ποτήρι με πάγο και γαρνίρισέ το με φέτες λεμονιού ή φρέσκα βότανα.

Στην υγεία μας!

 

2ο βήμα:

Πάρε το ρόφημά σου ανά χείρας και βολέψου στο χώρο του σπιτιού σου που προτιμάς. Θέλεις στο μπάλκόνι σου, ή στο σαλόνι σου;

3ο βήμα:

Βάλε την αγαπημένη σου playlist να παίζει, στο κινητό, ή στο laptop σου, κλείσε τα μάτια και άδειασε το μυαλό σου από τις αρνητικές σκέψεις. Σκέψου μόνο όμορφα πράγματα που θα σε χαλαρώσουν, θα διώξουν την αρνητική ενέργεια και θα κάνουν την ψυχή σου να χαμογελάσει.

Αυτά τα κομμάτια θα ήταν σίγουρα στη δική μου playlist:

She’s a Rainbow- Rolling Stones

Undisclosed Desires- Muse

Paradise- Coldplay

She will be loved- Marron 5

Chet Faker- I’m into you

Αν πάλι σε ξεκουράζει καλύτερα το διάβασμα, πάρε το αγαπημένο σου βιβλίο , ή αυτό που ξεκίνησες να διαβάζεις πρόσφατα και ταξίδεψε στον κόσμο που ξεπροβάλλει από τις σελίδες του.

Το βιβλίο που διάβασα πρόσφατα και μου άρεσε πολύ είναι το Blue Monday της Nicci French . Αν σου αρεσουν τα αστυνομικά και ψυχολογικά μυθιστορήματα, πρέπει να το διαβάσεις.