Ξέρεις τι πίνεις; Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε τους μύθους για τον καφέ...

Βάλε ένα καφεδάκι και κάτσε να τα πούμε..
Ξέρεις τι πίνεις; Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε τους μύθους για τον καφέ...



Hey coffee lovers! Σας έχω καλά νέα! Για όλους εσάς που δε διανοείστε να ξεκινήσετε την ημέρα σας χωρίς καφέ, αλλά παράλληλα σκέφτεστε όλα τα κακά και άσχημα που προκαλεί στην υγεία σας, ήρθε ή ώρα να χαλαρώσετε, γιατί κάπου εδώ θα αποκαλυφθεί η αλήθεια. Υπάρχουν πολλοί μύθοι και ψέματα για τον καφέ και την επίδραση που έχει στον οργανισμό και την υγεία μας.  Η μόνη αλήθεια που είναι κοινά αποδεκτή, είναι ότι ο καφές σε «ξυπνάει» και σου δίνει ενέργεια. Για όλα τα υπόλοιπα, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Εμείς, συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε τους πιο συνηθισμένους μύθους που αφορούν τον καφέ και τους καταρρίπτουμε!

Γι’ αυτό, ετοίμασε το αγαπημένο σου καφεδάκι κι απόλαυσέ το διαβάζοντας:

Μύθος #1 Ο απογευματινός καφές προκαλέι αϋπνία.

Ok, γνωρίζουμε ότι ο καφές τονώνει και στην ουσία λειτουργεί στον οργανισμό σαν διεργετικό. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που τον προτιμάμε το πρωί. Αν σου αρέσει όμως να πίνεις και ένα καφεδάκι νωρίς το απόγευμα, μετά το μεσημεριανό σου, δε χρειάζεται να ανησυχείς τόσο για τον βραδινό σου ύπνο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να υπολογίσεις σωστά την ώρα που θα μεσολαβήσει από το απογευματινό καφεδάκι σου, μέχρι εκείνη που θα πέσεις στο κρεβάτι. Η καφεϊνη που θα καταναλώσεις το απόγευμα, χρειάζεται 4 με 7 ώρες για να εξαφανιστεί από τον οργανισμό σου.

Μύθος #2 Ο καφές είναι ό,τι χρειάζεσαι μετά από ένα ξέφρενο βράδυ που έχεις καταναλώσει πολύ αλκοόλ. 

Αυτό είναι μεγάλος μύθος! Σύμφωνα με έρευνες, ο καφές όχι μόνο δεν σε επαναφέρει στα ίσια σου, αν έχεις πιεί ένα ποτηράκι παραπάνω, αλλά μπορεί να σε κάνει και χειρότερα. Ο συνδυασμός του καφέ και του αλκοόλ, είναι κακός, γιατί θα σου προκαλέσει αυπνία και ένταση, κα΄τι που σίγουρα δε χρειάζεσαι μια τέτοια στιγμή.

Μύθος #3 Ο καφές σε αδυνατίζει.

Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να το πιστεύεις! Η καφεϊνη μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό σου, αλλά όχι τόσο ώστε να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Μπορεί ο καφές να ξεγελάσει για λίγο την πείνα σου, αλλά μέχρι εκεί. Ο καφές δε σε αδυνατίζει!

Μύθος #4 Ο καφές εμποδίζει την ανάπτυξη.

Αυτό μοιάζει σαν το παραμύθι που μας έλεγαν όταν είμασταν μικρά, με την αλεπού, που παραμονεύει για να σε φάει αν δεν φας όλο το φαγητό σου.

Μύθος #5 Απαγορεύεται στις έγκυες να πίνουν καφέ.

Η αλήθεια είναι ότι η καφεϊνη ενδέχεται να περάσει στον πλακούντα και να φτάσει στο έμβρυο. Γι’ αυτό το λόγο, συνίσταται στις έγκυες γυναίκες, να μην πίνουν παραπάνω από έναν καφέ τη μέρα. Αλλά δεν έχει αποδειχτεί ότι ο καφές μπορεί να κάνει κακό στο έμβρυο.

Μύθος #6 Ο καφές προκαλεί καρδιακή προσβολή, οστεοπόρωση, αφυδάτωση και καρκίνο.

Χαλάρωσε! Τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Τα πάντα στη ζωή είναι καλό να τα απολάμβάνεις με μέτρο. Αυτό ισχύει και για τον καφέ σου. Αλλά δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τόσο ανεπανόρθωτα κακό στην υγεία σου. Η καφεϊνη μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος και κατ’επέκταση να τους παλμούς σου, αλλά μέχρι εκεί.