Όλα τα ενοχλητικά που μας συμβαίνουν όταν έχει καύσωνα

Σου έχουν συμβεί όλα, σίγουρα!
Όλα τα ενοχλητικά που μας συμβαίνουν όταν έχει καύσωνα



Με το που ανοίξει ο καιρός και το καλοκαίρι κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή του, ξεχυνόμαστε στις παραλίες, φοράμε τα καλοκαιρινά,γεμάτα χρώματα ρούχα μας και τα σέξι μαγιό μας. Τι γίνεται όμως με τις ημέρες που ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο και η ζέστη είναι ανυπόφορη; Ε, τότε είναι που συμβαίνουν όλα αυτά τα ενοχλητικά, που μας κάνουν να μισούμε τον καλοκαιρινό καύσωνα (εκτός αν βρισκόμαστε στη θάλασσα):

1. Ο ιδρώτας που κυλάει ξαφνικά. Παντού.

2. Ο ιδρώτας στο πρόσωπο. Εννοείται ότι δεν μπορείς να βαφτείς.

3. Ο ιδρώτας ανάμεσα στα πόδια, ειδικά όταν φοράμε σορτσάκι, που το δέρμα με την τριβή του ιδρώτα και του υφάσματος του ρούχου, ερεθίζεται και συγκαίεται.

4. Ξαφνικά η τσάντα σου γεμίζει ασφυκτικά με όλα αυτά που χρειάζεσαι για να αποφύγεις τα μύρια κακά της ζέστης. Αποσμητικό, πούδρα, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, μπουκαλάκι νερό, κ.λπ.

5. Οι στάμπες ιδρώτα στη μασχάλη! Πόσο αντιαισθητικό και πόσο δε μπορείς να γλιτώσεις από αυτό!

6. Τα παγάκια στον καφέ ή το παγωμένο τσάι σου, που λιώνουν μέσα σε 1 λεπτό.

7. Πρέπει να έχεις μονίμως αναμένο το air condition. Κυρίως κατά τη διάρκεια του ύπνου.

8. Ό,τι lip balm είχες αφήσει στο αμάξι σου, έχει λιώσει και είναι για πέταμα. Ίσως να το σώσεις αν το βάλεις στο ψυγείο, αλλά να ξέρεις, ποτέ δεν θα γίνει το ίδιο lip balm.

9. Ντύνεσαι όσο πιο ελαφριά γίνεται για να αντέξεις τη ζέστη, μέχρι που πας στη δουλειά σου και παγώνεις. Γιατί ο κλιματισμός δουλεύει στην πιο χαμηλή θερμοκρασία. Μια ζακετούλα θα την ήθελες.

10. Δε μπορείς να κοιμηθείς χωρίς το σεντονάκι σου, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας το κλωτσάς μέχρι να πέσει κάτω από το κρεβάτι.

11. Ο ενοχλητικος θόρυβος που κάνει ο ανεμιστήρας. Ειδικά όταν θέλεις να κοιμηθείς. Αλλά μαθαίνεις να ζεις με αυτόν, γιατί απλά δεν γίνεται να τη βγάλεις χωρίς ανεμιστήρα.

12. Κοκκινίζεις και καίγεσαι απο τον ήλιο στα πιο περίεργα σημεία. Ανάμεσα στα δάχτυλα του ποδιού ή κάτω ακριβώς από τα μάτια. Ό,τι να ‘ναι!

13. Οι τσακωμοί που δημιουργούνται στο σπίτι, επειδή κανένας δεν αντέχει τον κλιματισμό στη θερμοκρασία που βολεύει τον άλλον.

14. Το σουτιέν σου είναι πάντα ιδρωμένο. Και θέλει συνέχεια πλύσιμο.

15. Φοβάσαι να κάτσεις σε καρέκλα, μήπως και αφήσεις λιμνούλα ιδρώτα μόλις σηκωθείς, ή μην τυχόν το σορτς σου ή το φουστάνι σου έχουν στάμπες από τα πόδια σου, που έχουν ιδρώσει.

Ιδανικά θα θέλαμε ο καύσωνας να κάνει μαγικά την εμφάνισή του μόνο στις παραλίες, όπου μπορείς εύκολα να τον αντιμετωπίσεις. Αλλιώς, δύσκολα τα πράγματα.. Από την άλλη, το αγαπάμε το καλοκαιράκι, κι ας μας ταλαιπωρεί ο υδράργυρος. Μήπως και το χειμώνα δεν έχουμε τα προβλήματά μας;