Εγώ που είμαι straight γιατί δεν βγαίνω να κάνω παρέλαση;

Πώς να εξηγήσεις στο θείο σου γιατί δεν χρειάζεται να γίνει ποτέ straight pride.
Εγώ που είμαι straight γιατί δεν βγαίνω να κάνω παρέλαση;



Η μέρα του Athens Pride κοντοζυγώνει και ήδη αρχίζω να συγχύζομαι. Θα είναι η μέρα που θα δω τον θείο μου τον Κώστα ο οποίος την ώρα που κάνει ζάπινγκ θα μουρμουρήσει «τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά» και θα γυρίσει όλο νόημα να μου πει «εγώ που είμαι άντρας γιατί δεν βγαίνω να κάνω παρέλαση;».

Και το παραλήρημά του θα κλείσει με ένα σχόλιο για το πόσο αηδιαστικό είναι να φιλιούνται δύο άντρες και να μπλέκονται τα μουστάκια τους. Ποτέ δεν κατάφερα να τον πείσω για το αντίθετο. Και όσες φορές προσπάθησα μου είπε ότι θα καταλάβω όταν μεγαλώσω. Δεν είναι κακός ο θείος μου ο Κώστας. Έχει μάλιστα έναν φίλο gay και με κάθε ευκαιρία λέει πόσο πολύ τον αγαπάει. Αρκεί να μην του πει ποτέ ότι είναι gay και απλά εκείνος να το υποθέτει. 

Σήμερα, λοιπόν, θα προσπαθήσω να του εξηγήσω με καθαρό μυαλό γιατί εκείνος  δεν χρειάζεται ποτέ να κάνει παρέλαση και να το γιορτάσει στην Πλατεία Κλαυθμώνος. 

Θείε Κώστα, 

Σταμάτα σε παρακαλώ πολύ να αναρωτιέσαι γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχο Pride για τους straight. 

Γιατί εσύ μπορείς να κρατάς το χέρι της θείας Φροσύνης όταν περπατάτε στη Διονυσίου Αεροπαγίτου χωρίς να αγχώνεσαι μη σε κοιτάξουν με μισό μάτι, μην ψιθυρίσουν κάτι για σένα. 

Γιατί όταν έκανες σεξ για πρώτη φορά οι γονείς σου καμάρωναν από περηφάνεια, σου μίλησαν για την προφύλαξη και εσύ μετά διηγήθηκες την ιστορία στους φίλους σου. Δεν σε πήγαν σε ψυχολόγο, ούτε στον πνευματικό της ενορίας. 

Γιατί όταν έκανες την πρώτη σου σχέση με το κορίτσι από το χωρίο, ποτέ δεν προβληματίστηκες για το αν θα πεις λεπτομέρειες στους φίλους σου. Και δεν φοβήθηκες ούτε λεπτό μην τους χάσεις από κοντά σου, αν τους πεις όλα σου τα μυστικά. 

Γιατί όταν κατάλαβες ότι η θεία Φροσύνη είναι η γυναίκα της ζωής σου τη ζήτησες σε γάμο. Δεν είχες έξοδα για αεροπορικά εισιτήρια. 

Γιατί ποτέ δεν σε περίμενε κανείς στη γωνία επειδή έδωσες ένα παθιασμένο φιλί την ώρα που άφηνες τη θεία στον ηλεκτρικό.

Γιατί δεν χρειάστηκε ποτέ να πας στο εξωτερικό για να νιώσεις λίγο πιο ελεύθερος.

Γιατί όταν η θεία σου είπε ότι θέλει να γίνει η μητέρα των παιδιών σου, μου έδωσες ένα ξαδερφάκι στο άψε σβήσε. 

Γιατί όταν αρρώστησες ξαφνικά δεν είχες καμία αμφιβολία ότι ο άνθρωπος της ζωής σου θα έχει ένα ασφαλές μέλλον. 

Αν δεν καταλαβαίνεις τα προνόμια και την απόλυτη ελευθερία που είχες σε αυτή τη ζωή τότε μπορείς να συνεχίσεις το ζάπινγκ με την ησυχία σου. 

Εν τω μεταξύ, εγώ θα είμαι στο Pride και θα γιορτάζω την αγάπη.