Όλα αυτά που δεν χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένη

Γιατί η ζωή είναι απλή! Μην σκέφτεσαι πολύπλοκα!
Όλα αυτά που δεν χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένη



Τι είναι ευτυχία; Χίλιες και μία απαντήσεις, ρητά, σοφά λόγια, βιβλία, ποιήματα, τραγούδια έρχονται να εξηγήσουν, να περιγράψουν και να εκθειάσουν τη λέξη αυτή! Σίγουρα θα έχεις πετύχει αρκετά που θα σε έχουν αρχικά προβληματίσει και εν τέλει κερδίσει με την απλότητα της εξήγησής που δίνουν! Και αυτό είναι. Τα πράγματα είναι απλά. Η ζωή όσο πιο απλή είναι τόσο πιο ωραία είναι!

Μην κολλάς σε λεπτομέρειες και μην ψάχνεις τις ιδανικές συνθήκες για να νιώσεις ευτυχισμένη. Η ευτυχία βρίσκεται μπροστά στα μάτια σου και δεν μπορείς να την διακρίνεις γιατί έχεις θέσει από μόνη σου τον πήχη ψηλά. Για ποιο λόγο; Τόσα ρητά δεν σου έχουν αποδείξει πως με τα πιο απλά είσαι και πιο happy; Γι΄αυτό μην ψάχνεις την τελειότητα και μην αφήνεις το οτιδήποτε ασήμαντο και απρόσμενο να σε χαλάσει και να σου δημιουργήσει αρνητική ενέργεια!

Μην περιμένεις να αποδεχτούν όλοι αυτό που είσαι! Δεν γίνεται να αρέσεις σε όλους και στο κάτω κάτω σε νοιάζει; Το πιστεύω πως αν κάποιος σε κρίνει γι' ατό που είσαι είναι λόγος να προβληματιστείς και να στενοχωρηθείς , αλλά μεταξύ μας αξίζεις να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία; Φυσικά και όχι, σου απαντάει η λογική σου και σε ισιώνει αμέσως! Άκουσέ την μια φορά! Και επίσης έχεις σκεφτεί ποτέ πως αν αφήνεις τον καθένα να σε επηρεάζει έτσι αρνητικά του δίνεις αυτόματα και το δικαίωμα να ασκεί επιρροή στη ζωή σου; Μην δίνεις αυτή την ευκαιρία σε κανέναν!

Και ποιος δεν θέλει μια πλουσιοπάροχη ζωή; Και ποιος δεν ονειρεύεται τι θα κάνει αν κερδίσει το JOKER πόσα πράγματα μπορεί να κάνει; Αναμφίβολα όλοι. Όμως αυτό είναι ένα όνειρο απατηλό και πολύύύύ μακρινό! Γι΄αυτό προσγειώσου στην πραγματικότητά σου. Όσα χρήματα και αν βγάζεις σου αρκεί πάνω από όλα να έχεις τους αγαπημένους σου ανθρώπους υγιείς και δίπλα σου. Εννοείται πως θα προσπαθήσεις και θα κοπιάσεις για τα περισσότερα αρκεί να μην γίνει αυτή η σκέψη εμμονή στη ζωή σου!

Όπως τα λεφτά λένε πως δεν φέρνουν την ευτυχία έτσι και τα υλικά αγαθά δεν θα σε κάνουν εξίσου happy! Μην πέφτεις στην παγίδα όταν δεν είσαι καλά να κάνεις shopping therapy! Δεν θα τη βρεις εκεί την ευτυχία! Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις και να αναπτερώσεις το ηθικό σου. Απλά καθημερινά πράγματα μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση στο πι και φι και να νιώσεις γεμάτη. Θα σου δώσουν τόση πληρότητα που θα απορείς γιατί δεν το κάνεις πάντα όποτε νιώθεις down! Από έναν περίπατο με μία φίλη σου μέχρι το να ακούσεις μουσική.

Απόβαλε τη σκέψη ότι πρέπει να έχεις τα ηνία της ζωής σου non stop. Είναι ωραίο να είσαι και λίγο αυθόρμητη και να αφήνεις τη ζωή να σε πηγαίνει εκεί που πρέπει. Όσο τελειομανής και αν είσαι όλο και κάτι θα σου ξεφύγει! Γι'αυτό μην έχεις το άγχος όλη την ώρα να τα κάνεις όλα τέλεια. Να είσαι ευγνώμων για ότι έχεις και να επικεντρώνεσαι μόνο στα θετικά που παίρνεις ακόμα και από δυσάρεστες καταστάσεις.

Σταμάτα να στηρίζεις την ευτυχία σου και την ύπαρξη σου γενικότερα (χωρίς υπερβολή) πάνω σε μία σχέση, σε έναν άνθρωπο. Πρέπει να νιώθεις γεμάτη αρχικά μόνο με τον εαυτό σου και μετά με κάποιον άλλο μαζί. Κανείς δεν αμφισβητεί τη δύναμη του έρωτα αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αν για κάποιο λόγο δεν υπάρχει δεν πειράζει μην μιζεριάζεις. Σκέψου πως απλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή!

Και φυσικά δεν γίνεται να πιστεύεις πως θα είσαι happy 24/7! Σε αυτή τη ζωή θα έρθεις αντιμέτωπη με όλα τα συναισθήματα θετικά και αρνητικά. Δεν είσαι robot και αυτά τα συναισθήματα είναι μέρος της ζωής σου! Γι΄αυτό λοιπόν μην πιστεύεις πως είναι normal να είσαι σε μια κατάσταση πλήρης ευτυχίας non stop!

Τι να κάνεις αν σε έχει πιάσει καταναλωτική μανία;