Τι δουλειά έχουν οι ψαράδες της Πάρου στο CNN;

Ένας φωτογράφος βρήκε έμπνευση στους θαλασσόλυκους.
Τι δουλειά έχουν οι ψαράδες της Πάρου στο CNN;



«Τι δουλειά έχουν οι ψαράδες της Πάρου στην ιστοσελίδα του CNN;» σκεφτήκαμε μόλις εμφανίστηκε μπροστά μας ΑΥΤΟ το link. Αμέσως διαπιστώσαμε ότι ένας Αυστριακός φωτογράφος ονόματι Christian Stemper βρήκε έμπνευση στο ελληνικό νησί όπου έκανε τις διακοπές του και παράλληλα τα τελευταία πέντε χρόνια κατέγραφε τη ζωή των ψαράδων. 

«Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο ανθρώπινο είδος. Για εκείνους δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά μόνο η βάρκα τους, η θάλασσα και τα ψάρια» δήλωσε ο ταλαντούχος φωτογράφος.
Στην αρχή φωτογράφισε τις παραδοσιακές ξύλινες βάρκες τους και αργότερα έπεισε με δυσκολία τους ίδιους τους ψαράδες να ποζάρουν για τα πορτραίτα τους και το project με τίτλο «Οι θαλασσόλυκοι» .  

«Αν δεν βλέπω θάλασσα, δεν μπορώ να ζήσω. Αν έπρεπε να μείνω στη θάλασσα δεν θα μπορούσα να επιβιώσω ούτε για 24 ώρες. Θα τρελαινόμουν» λέει ο 60χρονος Βαγγέλης Παρούσης επιβεβαιώνοντας την εμμονή και την εξάρτησή τους με το νερό. 

Βέβαια, οι ίδιοι οι ψαράδες δεν φαίνεται να συγκινήθηκαν με τα πορτραίτα τους παρόλο που μέχρι και το CNN τα πρόσεξε. 

Ο φωτογράφος ανέφερε ότι το 2012 έκανε μία έκθεση στην Πάρο, κάλεσε τους θαλασσόλυκους και τους πρότεινε να τους προσφέρει ως δώρο την τυπωμένη τους φωτογραφία. Μόνο ένας ήρθε αυτοπροσώπως. Τους υπόλοιπους δεν τους ένοιαζε γιατί για εκείνους «η ζωή βρίσκεται στη θάλασσα και τη βάρκα τους». 

Δες ΕΔΩ τις τέλειες φωτογραφίες από τη βάπτιση της κόρης της Milla Jovovich.