Όσα οφείλεις να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου καθημερινά

Σημαντικά πράγματα που τα ξεχνάμε...
Όσα οφείλεις να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου καθημερινά



Δεν είναι όλες οι ημέρες καλές. Ορισμένες φορές η πίεση, τα νεύρα, η απογοήτευση κάνουν την εμφάνισή τους και σε αποσυντονίζουν. Σε ρίχνουν ψυχολογικά και σε κουράζουν σωματικά. Κάποιος σε αδίκησε, σε παρεξήγησε, κάτι κακό ειπώθηκε για σένα που σε εξόργισε. Ξέρεις κάτι; Όλα περνάνε! Και στην τελική, ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει αργά ή γρήγορα, θα δεις.

Δεν μπορείς να διορθώσεις όλους τους άλλους,  ούτε να τα βάλεις μαζί τους. Μπορείς όμως να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου κάποια βασικά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να σηκώσεις ανάστημα και να συνεχίσεις. Ρίξε μια ματιά:

1. Δε χρειάζεται να σε συμπαθούν όλοι. Μην ανησυχείς αν υπάρχουν άνθρωποι που σε κατηγορούν. Συνήθως είναι εκείνοι που σε φθονούν, που τόσο κακή σχέση έχουν με τον εαυτό τους και τόσο δεν είναι ικανοποιημένη από τη ζωή τους, που προσπαθούν να μειώσουν τους άλλους για να τους φέρουν κοντά στο δικό τους χαμηλό επίπεδο. Άλλωστε, ούτε εσύ τους συμπαθείς όλους.

2. Είσαι όμορφη. Με τις ατέλειες σου. Γιατί αυτές σε κάνουν μοναδική και ξεχωριστή. Αγάπα τον εαυτό σου και το σώμα σου.  Και μην αφήσεις κανέναν, ποτέ, να σε πείσει ότι δεν είσαι.

3. Είσαι γερή. Έχεις την υγεία σου κι αυτό είναι το σπουδαιότερο.  Όλα τα άλλα φτιάχνονται. Και θα τα καταφέρεις. Αργά ή γρήγορα.

4. Να βρίσκεις πάντα χρόνο για τους ανθρώπους που αγαπάς. Για τους φίλους και την οικογένειά σου. Να τους αγκαλιάζεις συχνά και να τους λες αυτά που αισθάνεσαι. Γιατί ο χρόνος περνάει, οι άνθρωποι μεγαλώνουν και είναι άσχημο το συναίσθημα που νιώθεις όταν δεν πρόλαβες να κάνεις και να πεις όσα ήθελες.

5. Κάθε αποτυχία είναι ένα ακόμα βήμα προς την επιτυχία. Μη το βάζεις κάτω στα «όχι». Να πεισμώνεις και να προχωράς μπροστά. Όσα εμπόδια κι αν προκύψουν στο δρόμο σου, βρες τρόπο να τα προσπερνάς. Στο τέλος θα βγεις πιο δυνατή και σοφότερη.

6. Κάνε πάντα αυτό που αγαπάς και σε κάνει ευτυχισμένη. Αρκεί να μη γίνεται σε βάρος άλλον. Μην πατάς επί πτωμάτων, γιατί όταν  αδικείς κάποιον, δεν κοιμάσαι καλά το βράδυ. Κι αυτή η τιμωρία είναι σκληρή.

7. Μην κάνεις αυτά που δεν θα ήθελες να σου κάνουν.

8. Έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Εσύ ξέρεις ποια είσαι, τι κάνεις, πού πατάς και πού βρίσκεσαι.

9. Χαμογέλα στις κακίες των τρίτων. Το χαμόγελο είναι η καλύτερη και η πιο αποστομωτική απάντηση.

10. Σήμερα, θα κάνεις ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι σου για να είναι η μέρα σου τέλεια και δημιουργική. Κι όταν γυρίσεις στο σπίτι σου το βράδυ, έχοντας δώσει το 100% σου σε ό,τι καταπιάνεσαι, θα νιώσεις απίστευτη ικανοποίηση και χαρά με τον εαυτό σου. Ακόμα κι αν η προσπάθειά σου αυτή δεν αναγνωρίστηκε από τους ανωτέρους σου.

Να θυμάσαι πάντα ότι «Κάθε μέρα είναι ένας καινούριος ήλιος», που λέει και ο Ηράκλειτος.