Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να αποχωριστείς το μπικίνι σου; Ποτέ!

Γιατί είσαι σέξι και στα 50!
Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να αποχωριστείς το μπικίνι σου; Ποτέ!



Τι κακό πράγμα αυτά τα «πρέπει» που συνοδεύουν τις ηλικίες! Όσο μεγαλώνουμε, έχουμε το άγχος  μήπως ήρθε ο καιρός να εγκαταλείψουμε συνήθειες και πράγματα που μας αρέσουν κι ευχαριστιόμαστε. «Τι θα πει ο κόσμος, δεν είμαι πια 30», σκέφτεσαι.  Ξέχνα το χρόνο! Η δουλειά του είναι να περνάει και η δική σου να του κλείνεις το μάτι χαμογελώντας.

Σύμφωνα με μια έρευνα, υπάρχουν  ηλικίες που καθορίζουν τη ζωή μιας γυναίκας. Ο τίτλος της τα λέει όλα και είναι ο εξής: «Στα 15 δίνει το πρώτο της φιλί, στα 27 γνωρίζει τον άντρα της ζωής της, στα 39 βγάζει τα περισσότερα λεφτά και στα 48 σταματάει να φορά μπικίνι».  Κάποιες από τις διαπιστώσεις  που αναφέρονται, φαίνεται να έχουν μια βάση, αλλά οι περισσότερες είναι απλά γελοίες. Για παράδειγμα, στο  χρονολόγιο συμπεριλαμβάνονται τα ακόλουθα: Οι γυναίκες έχουν τον πρώτο τους οργασμό στα 18, στα 25 έχουν χαμηλή σεξουαλική αυτοπεποίθηση, στα 32 βρίσκουν το κούρεμα που τους πηγαίνει περισσότερο, στα 34 θα έπρεπε να έχουν ήδη ένα παιδί, στα 47 τους θα πρέπει να φορέσουν για τελευταία φορά μπικίνι  και στα 52 να σκεφτούν να κάνουν κάποια πλαστική επέμβαση. Ακου τώρα! Από πότε η επέμβαση πλαστικής έγινε απαραίτητη για μια γυναίκα που μεγαλώνει;

Η έρευνα αυτή είναι απλά ενοχλητική και το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί στο γυναικείο πληθυσμό άγχος και στενοχώρια. Επίσης, δεν λαμβάνεται καν υπόψη ότι κάθε γυναίκα είναι μοναδική και έχει τη δική της ζωή. Κι αν σε κάτι από τα «πρέπει» που επιβάλλονται είσαι πιο πίσω, δε σημαίνει ότι έχεις αποτύχει.

Όσο για την ηλικία των 47, που μια γυναίκα πρέπει να εγκαταλείψει το μπικίνι της, ψηφίζουμε ομόφωνα όχι! Όσο μια γυναίκα νιώθει καλά με τον εαυτό της, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη φοράει μπικίνι στην παραλία. Ό,τι ηλικία και να έχει! Γιατί μια γυναίκα μπορεί να νιώθει και να είναι σέξι και στα 48 και στα 58 και στα 88 ακόμα. Κάποια πράγματα δεν έχουν ηλικία. Κι αλίμονο αν είχαν κιόλας!

Αν τα λόγια δεν αρκούν για να σε πείσουν, οι παρακάτω φωτογραφίες υπέροχων γυναικών που έχουν περάσει τα 47, είναι οι καλύτερη απάντηση σε τέτοιες προκαταλήψεις. Αυτές οι γυναίκες, όπως φαίνεται κι από τις φωτογραφίες που θα δεις παρακάτω, είναι πανέμορφες με τα μπικίνι τους, χαρούμενες και με αυτοπεποίθηση.

Η Elle Macpherson είναι υπέροχη στα 50 της και κορμάρα!

Η Kathy Griffin, 54 χρόνων, ποζάρει με αυτοπεποίθηση φορώντας το μπικίνι της.

Αυτή η φωτογραφία της Patricia Ward Amstutz που τραβήχτηκε 2 χρόνια πριν, στα 53 της, αποδεικνύει ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι fit και να έχει σουπερ κορμί και μετά τα 47!

Η μητέρα της Jada Pinkett Smith, με τέλειο κορμί στα 61 της χρόνια.