Που έκανα τις καλύτερες διακοπές! Παραλίες, ιστορίες και insta photos

Οι συντάκτες του #followme πάντως έχουν (μικρές) ιστορίες να πουν.
Που έκανα τις καλύτερες διακοπές! Παραλίες, ιστορίες και insta photos



Είναι από τα θέματα που πέφτουν στο τραπέζι του γραφείου, συνήθως απογευματινές ώρες. Όταν το μυαλό (και το μάτι) κουράζεται και θέλει να ξεφύγει. Τραγουδάκια, ήλιος, αμμμουδιές και παραλίες. Και μαζί με όλα αυτά, αναμνήσεις. Οι ιστορίες έπεφταν βροχή και λέμε δεν τις γράφουμε κιόλας. Δημοσιεύτηκαν οι πιο... "κατάλληλες".

Δημήτρης Δρίζος: Εμένα η αγαπημένη μου παραλία είναι στην Άσσο, στην Κεφαλονιά. Μέσα στο χωριουδάκι, είναι ένας πανέμορφος κολπίσκος. Πραγματικά μαγευτικός. Πραγματικά δεν ξέρω γιατί την λατρεύω αυτή την παραλία. Η καλύτερη ιστορία που έχω από εκεί είναι με μια... σημαδούρα που ήταν περίπου 60 μέτρα από την ακτή και είχα λυσσάξει (κυριολεκτικά) να πάω κολυμπώντας. Οι γονείς μου ωρύονταν έξω, εγώ βέβαια ούτε καν γύρισα να κοιτάξω. Ε, όταν έφτασα την σημαδούρα ήταν για μένα το κατόρθωμα του αιώνα! Ακόμη και τώρα που είμαι 28 χρονών όποτε πηγαίνω, πάω στην σημαδούρα. Σαν το βελανίδι και τον Σκράτ από το Ice Age!

Τόνια Παπαμιχαλοπούλου: Σε όσα νησιά κι αν έχω πάει, όσο τέλεια και αν έχω περάσει, τις καλύτερες καλοκαιρινές αναμνήσεις τις έχω από τον Πύργο (απ' όπου και κατάγομαι) και συγκεκριμένα από την παραλία του Αγίου Ανδρέα. Από παιδάκι μέχρι τώρα που μεγάλωσα δεν υπάρχει χρονιά που να μην την επισκεπτώ. Άλλος ένας λόγος που την αγαπώ, είναι ότι ο γιός μου έκανε πέρσι το πρώτο του μπάνιο.

Δανάη Γεωργαντά: Όταν αναπολώ καλοκαιρινές αναμνήσεις, μου έρχεται στο μυαλό μια παραλία. Αυτή της Ελαφονήσου. Την αίσθηση ελευθερίας αυτού του μέρους θα τη θυμάμαι για πάντα!

 

Βάλια Ζαμπάρα: Μήνας Αύγουστος, ώρα απογευματινή, Μεσακτή. Ωραίες μουσικές, καλοί φίλοι, όμορφοι άνθρωποι. Εκεί που ο χρόνος μετράει αλλιώς και η ελευθερία παίρνει άλλη διάσταση. Ικαρία.

Έλενα Χριστοδούλου: Έχω αναμνήσεις από υπέροχες παραλίες σε διάφορα ελληνικά νησιά. Όμως, τα καλύτερα καλοκαίρια μου τα έχω συνδυάσει με το χωριό μου, το Δερβένι Κορινθίας. Στην παραλία του Δερβενίου έχω περάσει τα πιο όμορφα καλοκαίρια μου. Εκεί έχω κολυμπήσει μεθυσμένη μετά απο ξέφρενα beach parties που διοργανώνονταν στο beach bar Βolero. Εκεί έχω κάνει για πρώτη φορά θαλάσσιο σκι (και μετά κόλλησα). Εκεί έχω απολαύσει ολοήμερο "άραγμα", χωρίς να σκέφτομαι τίποτα. Μπορεί να μην κατατάσσεται στις κοσμοπολίτικες παραλίες, αλλά τα πεντακάθαρα νερά της είναι μαγεία. Αν σε βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί, κάνε μια στάση.

Kωνσταντίνα Μπιτζήλου: Mια από τις ωραιότερες παραλίες που έχω να θυμάμαι (γιατί είναι και πολλές) είναι η Ψιλή Άμμος στην Σέριφο. Γαλάζια πεντακάθαρα νερά, ψιλή άμμος (το λέει και η λέξη), ήλιος, βιβλίο, ηρεμία και ηλιοθεραπεία. Τι άλλο να ζητήσω; Α! Άντε κανένα cocktailάκι για ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση...

Νάνσυ Φαφούτη: Ήταν μια Πέμπτη πρόπερσι τον Σεπτέμβριο όταν εκεί που βλέπαμε σαν τα φυτά τηλεόραση στην Αθήνα αποφασίσαμε να πάμε για βραδινό μπάνιο στην Χιλιαδού. Αρπάξαμε ό,τι πετσέτες και παπλώματα βρήκαμε μπροστά μας και τρεις ώρες μετά ήμασταν στην Εύβοια, εκεί που πάνε οι free campers και παίζουν με την κιθάρα τους το «Να μ’ αγαπάς» και άλλα τραγούδια που δεν θέλεις να ξανακούσεις ποτέ ξανά στη ζωή σου. Δεν είμαι σίγουρη αν είχα ξαναδεί τέτοιο ουρανό. Η απόλυτη θαλπωρή.