Η Μελίνα Μερκούρη εμπνέει τον διάσημο σχεδιαστή μόδας Gaultier

Ανακάλυψε με ποιον τρόπο!
Η Μελίνα Μερκούρη εμπνέει τον διάσημο σχεδιαστή μόδας Gaultier



Ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής Jean-Paul Gaultier έφτιαξε τη νέα του δημιουργία αντλώντας έμπνευση από την απόλυτη Ελληνίδα, τη Μελίνα Μερκούρη.

Εκείνη έγινε γνωστή για τη γοητεία της και έχει αποτελέσει την απόλυτη πρέσβειρα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Εκείνος κερδίζει εδώ και χρόνια τις εντυπώσεις στις γαλλικές -και όχι μόνο-πασαρέλες και είναι γνωστός για τη λατρεία που τρέφει στη χώρα μας. Ο λόγος για τη Μελίνα Μερκούρη και τον Jean Paul Gaultier, με την πρώτη να εμπνέει τον δεύτερο, και μάλιστα για καλό σκοπό.

Με ποιον τρόπο; Πρόσφατα, το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη προσκάλεσε το enfant terrible της γαλλικής μόδας να δημιουργήσει δύο συλλεκτικά κομμάτια εμπνευσμένα από τη θρυλική Μελίνα Μερκούρη. Ο Gaultier, άλλωστε, έχει εκφράσει στο παρελθόν το θαυμασμό του για αυτήν αναφέροντας ότι η εμφάνισή της στην πολυβραβευμένη ταινία Ποτέ την Κυριακή αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τις Τ-Shirt μαρινιέρες που τον έβαλαν στο σχεδιαστικό χάρτη. Τώρα, λοιπόν, την τιμά με δύο υπέροχα κομμάτια, μία μπλούζα κι ένα t-shirt, τα οποία πέρα από το χαρακτηριστικό μοτίβο του, φέρουν φωτογραφίες της Μελίνας, τις οποίες έχουν τραβήξει οι διάσημοι φωτογράφοι μόδας Douglas Kirkland και Bill Yoscary. Και μπορεί ο Gaultier να επιμελήθηκε τον σχεδιασμό της συλλεκτικής μαρινιέρας και του συλλεκτικού t-shirt από το Παρίσι, ωστόσο και τα δύο κομμάτια παράχθηκαν στην Ελλάδα σύμφωνα με τις ποιοτικές προδιαγραφές του. 

Τα must-have κομμάτια παρουσιάστηκαν χθες στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη και θα είναι διαθέσιμα προς πώληση σε περιορισμένο αριθμό, στο πωλητήριο του ιδρύματος, στο πωλητήριο και το e-shop του Μουσείου Μπενάκη, καθώς και στις boutique Luisa σε Αθήνα και Μύκονο. Οι δύο δημιουργίες θα πωλούνται στην τιμή των 60€ και των 80€ για το t-shirt και τη μπλούζα αντίστοιχα. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος. 

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue