Τι μας ενοχλεί τρελά στην παραλία! Κάνε πιο κει κοπέλα μου!

Κακιές συνήθειες που πρέπει να κόψεις στη θάλασσα.
Τι μας ενοχλεί τρελά στην παραλία! Κάνε πιο κει κοπέλα μου!



Δεν ξέρω για σένα, αλλά για μένα η θάλασσα το καλοκαίρι, είναι το απόλυτο μέρος χαλάρωσης.  Αν μπορούσα να είμαι όλη μέρα με ένα μαγιό, σε μια ξαπλώστα, με έναν καφέ στο χέρι και να τσουρουφλίζομαι κάτω από τον καυτό, καλοκαιρινό ήλιο,  θα το έκανα ευχαρίστως. Τις υπέροχες αυτές, ευτυχισμένες μέρες, η μόνη κίνηση που επιτρέπω στον εαυτό μου να κάνει, είναι  η κίνηση του χεριού για να φέρει στο στόμα το καλαμάκι του καφέ, ή του κοκτέιλ αργότερα. Ξέρω, χαλάρωσες. Κάπου σου έφυγε κι ένα αχ!

Σε στιγμές σαν αυτές, δεν υπάρχει χώρος για νεύρα ή ένταση. Κι όμως! Υπάρχουν κάποια πράγματα στις παραλίες που μπορεί να μας ανεβάσουν το αίμα στο κεφάλι. Δυστυχώς! Κάποια από αυτά είναι τα παρακάτω (δεν πιστεύω να έχεις πέσει κι εσύ σε τέτοια παραπτώματα!):

Κάνε πιο πέρα μάνα μου!

Όταν η παραλία είναι ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο, να το καταλάβω! Αλλιώς, τι έρχεσαι και βάζεις την ομπρέλα/ καρέκλα/ξαπλώστρα σου ακριβώς δίπλα μου; Βλέπεις έναν άνθρωπο μόνο του να διαβάζει σε μια άδεια παραλία... Εδώ βρήκες να στριμωχτείς; Σου συμβαίνει συχνά, παραδέξου το! Κι αν αυτοί οι τύποι δίπλα σου είναι ένα ήσυχο ζευγαράκι, ή δυο ωραίοι άντρες, είσαι τυχερή! Αν όμως έρθει και σου μπαστακωθεί καμιά οικογένεια με παιδάκια ή παρέα μαθητών, περαστικά! Να πώς μετρέπεται μια χαλαρή μέρα σε εφιάλτη! Πάρε κάτι για τον πονοκέφαλο.

Μπόοοομπα!

Τρόμαξες και μόνο που το άκουσες! Είναι αυτή ή σπαστική βουτιά που γίνεται συνήθως από άντρες. Αυτή που παίρνουν φόρα, κάνουν σάλτο, φέρνουν τα πόδια στο στήθος τους και πέφτουν με ορμή στη θάλασσα. Έχει πλάκα,το ξέρω! Αλλά όχι όταν γίνεται ακριβώς δίπλα σου, την ώρα που κάνεις δειλά- δειλά βηματάκια για να βουτήσεις στα κρύα νερά. Νεύρα!

Ιπτάμενη άμμος.

Έχεις αράξει στην ξαπλώστα σου, έχεις πασαλειφθεί με τα λάδια σου, έχεις και δίπλα τον καφέ σου κι ορκίζεσαι ότι τίποτα δεν μπορεί να σου καταστέψει αυτή τη στιγμή. Όταν περνάει από δίπλα σου ο απρόσεχτος τύπος και με τη σαγιονάρα του, ρίχνει πάνω σου όλη την άμμο της παραλίας. Η άμμος κολλάει στα λάδια, μπαίνει στον καφέ κι έρχεται η απόλυτη καταστροφή. Και καλά να βρίσκεσαι σε αμμώδη παραλία. Διότι αν εκτοξευθεί καμιά πέτρα από τη σαγιονάρα, με γεια το καρούμπαλο! Λίγη προσοχή παιδιά! Α! Και δεν κυνηγιόμαστε ανάμεσα στις ξαπλώστρες, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Εντάξει;

Μπαλάκια δεξιά, μπαλάκια αριστερά, μπαλάκια παντού.

Πριν βιαστείς να κράξεις, να σου πω ότι είμαι αθλήτρια κι αγαπώ κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα. Επίσης, είμαι φαν του «τάκα-τούκα» στις παραλίες. Αλλά μην παίζεις ρακέτες ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου! Εκτός του ότι μου δημιουργείς άγχος μη με πετύχει κανένα μπαλάκι, υπάρχουν και παιδάκια που χτίζουν τα παλάτια τους με νερό και άμμο εκεί που σκάει το κύμα. Σε κάθε παραλία σχεδόν, υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για ρακέτες. Ναι, ξέρω ότι εκεί η άμμος καίει κι εσύ θέλεις να δροσίζονται τα ποδαράκια, αλλά λυπάμαι. Κάνε την καρδιά σου πέτρα.

Μην αφήνεις σκουπίδια.

Ήπιες τον καφέ σου, το νεράκι σου, τη μπυρίτσα σου, έφαγες και το παγωτό σου. Μάζεψε όμως τα σκουπίδια σου φεύγοντας. Επίσης, αν καπνίζεις, φρόντισε να μην παρατάς τις γόπες σου στην άμμο. Δε θα ήθελες το παιδί σου να τις ξεθαύει με κάθε φτυαριά, παίζοντας με τα κουβαδάκια του. Είναι αντιαισθητικό, έτσι κι αλλιώς. Το λέει κι ο γλυκός ο πελαργός: «Όχι σκουπίδια στις ακτές».

Γιωργάκηηηηηηηη! 

Έχεις έρθει με το παιδάκι σου στην παραλία και θες να κάνεις ηλιοθεραπεία χωρίς τρεχάλες. Σε συμπονώ αλλά βρες ένα τρόπο να προσέχεις τον Γιωργάκη χωρίς να πετάγομαι από την ξαπλώστρα λες και βλέπει ο γείτοντας τον Εξορκιστή στη διαπασών! "Γιωργάκηηηηηηη, μην μπεις μέσα στο νερό τώρα πλύναμε ποδαράκια... Γιωργάκηηηηη μην δέρνεις την αδερφή σου παιδί μου.... Βάλε καπέλο θα καείς... Όχι στα βαθιά θα πνιγείς... Όχι στα βαθιά είπα. Γιωργάκηηηηη που είσαιιιιιιιι; Θα μετρήσω μέχρι το τρία"... 

Άσε εντάξει, μέχρι να φύγει το πλοίο για Ηρακλειά θα το διαβάσω στο μπαλκόνι το βιβλίο... 

^ Ορκίζομαι πως δεν είμαι παράξενη. Και για να στο αποδείξω, θα σταματήσω εδώ, παρόλο που έχω κι άλλα να προσθέσω. Με την ελπίδα, αυτά τα λίγα και πιο ενοχλητικά (κατα τη γνώμη μου) να εφαρμοστούν από τον καθένα μας στο επόμενό μας μπάνιο. Καλό καλοκαίρι!