Είσαι δυστυχισμένη; Άλλαξέ το!

Γιατί το να είσαι ευτυχισμένη, είναι επιλογή.
Είσαι δυστυχισμένη; Άλλαξέ το!



Δεν ξέρεις τι φταίει και ξυπνάς λυπημένη. Σαν κάτι να σου λείπει. Ίσως φταίει ο ανάδρομος Ερμής, λες, έχοντας την ανάγκη να πείσεις τον εαυτό σου ότι φεύγοντας, θα πάρει μαζί του και την πεσμένη σου ψυχολογία. Κι ο ανάδρομος Ερμής την έκανε και ήρθε και η Αφροδίτη κι εσύ ακόμα νιώθεις την ψυχολογία σου στα πατώματα. Τελικά, δεν είναι τυχαίο, σκέφτεσαι.

Πριν βιαστείς να διαγνώσεις τον εαυτό σου με κατάθλιψη, τσέκαρε πρώτα αν όλοι οι παράγοντες της ζωής σου δουλεύουν σωστά. Είσαι ευχαριστημένη με τη δουλειά σου; Η προσωπική σου ζωή πάει καλά; Έχεις καλούς φίλους; Προσέχεις τον εαυτό σου και την υγεία σου; Είναι πολύ βασικό να εντοπίσεις τι είναι εκείνο που σε χαλάει και σου μαυρίζει την ψυχή.

Αν η δουλειά σου δεν σε ικανοποιεί, είτε γιατί τα χρήματα είναι λίγα σε σχέση με το πόσο δουλεύεις, είτε γιατί δε νιώθεις δημιουργική, φρόντισε να το αλλάξεις! Όχι ότι είναι εύκολο, σε μια εποχή που το να εργάζεσαι φαντάζει πολυτέλεια, να τα βροντήξεις όλα κάτω και να φύγεις. Αλλά μπορείς να συζητήσεις με το αφεντικό σου για κάποια μικρή αύξηση, αν τα λεφτά που παίρνεις είναι λίγα κι αυτό σε δυσαρεστεί. Ή να ψάχνεις για κάτι καλύτερο που θα σε έκανε χαρούμενη και πιο παραγωγική. Είναι πολύ σημαντικό να αγαπάς τη δουλειά σου και όχι να βαριέσαι και μόνο που σκέφτεσαι ότι θα είσαι εκεί και την επόμενη ημέρα.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να σκεφτείς, είναι τα προσωπικά σου. Αν έχεις σχέση και ο σύντροφός σου δε σε καλύπτει, είτε συναισθηματικά, είτε σεξουαλικά, νομίζω ότι σου αξίζει να βρεις κάτι καλύτερο που θα σε κάνει ευτυχισμένη. Κάτι που θα πλησιάζει περισσότερο στα θέλω σου. Όλες κάνουμε υπομονή και συμβιβασμούς στη σχέση μας, καθώς δε γίνεται πάντα να είναι όλα ρόδινα. Υπάρχουν και φουρτούνες. Κι αυτό είναι το αλατοπίπερο της σχέσης. Αν όμως μια κακή κατάσταση διαιωνίζεται, καλύτερα να την κόψεις από τη ρίζα.

Αν είσαι μόνη σου κι αυτό  σε προβληματίζει και σε αγχώνει, αν αναλώνεσαι σε σχέσεις εφήμερες –όχι από επιλογή, αλλά επειδή κανείς δεν είναι κατάλληλος για σένα-, πρέπει αρχικά να ηρεμήσεις. Δεν σημαίνει ότι εσύ κάνεις απαραίτητα κάτι λάθος. Όλα τα πράγματα θέλουν το χρόνο τους και το σωστό timing για να συμβούν. Ντύσου όμορφα, βγες με τις φίλες σου, διασκέδασε, βάλε τέλος σε ό,τι δε σε γεμίζει και ό,τι έιναι να ‘ρθει θα ‘ρθει. Και όταν έρχεται φυσικά, είναι και καλύτερο. Έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, αγάπησέ τον και θα σε αγαπήσουν και οι άλλοι.

Αν πάλι όλα τα παραπάνω οδεύουν σωστά στη ζωή σου και πάλι νιώθεις ότι κάτι σε κάνει να μη σηκώνεσαι με χαρούμενη διάθεση τα πρωινά από το κρεβάτι σου, μήπως να πρόσθετες λίγη άσκηση στη ζωή σου; Γράψου σε ένα γυμναστήριο, κάνε χορό ή ποδήλατο. Ό,τι και να διαλέξεις, θα σε αναζωογονήσει. Η προπόνηση σίγουρα θα σου φτιάξει το κέφι, γιατί ό,τι κάνουμε για τον εαυτό μας, για ένα καλύτερο εγώ, μας ευχαριστεί. Κι επειδή συνήθως η κακή διάθεση σε οδηγεί συχνα στο ψυγείο, είναι και ένας τρόπος να βάλεις τον εαυτό σου σε ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα.

Η ευτυχία είναι στο χέρι σου. Κι ένα μικρό βήμα την ημέρα για τον εαυτό σου, θα σε φέρει πιο κοντά σε αυτήν.