Περνάς μια δύσκολη φάση και είσαι down;

6 tips για να συνέλθεις αμέσως!
Περνάς μια δύσκολη φάση και είσαι down;



Όλοι έχουμε στη ζωή μας εκείνες τις στιγμές, τις περιόδους  που νιώθουμε τόση μοναξιά και θλίψη. Τίποτα δεν μας ικανοποιεί, τίποτα δεν μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση. Όλα τα βλέπουμε μαύρα και η λέξη υπερβολή διακατέχει κάθε κύτταρο του οργανισμού μας. Έχουμε δίπλα φίλους μας αγαπημένους αλλά συνεχίζουμε και νιώθουμε μοναξιά.
Αυτή η συναισθηματική κατάσταση μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Σημαντικοί ή όχι δεν έχει σημασία γιατί έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία σου. 

Ιδού 6 tips για να συνέλθεις αμέσως!

1. Άκου δυνατή μουσική!
Βάλε στη διαπασών τραγούδια που θα σε ξεσηκώσουν και θα σε συνεπάρουν με το ρυθμό τους! Όταν είσαι down δεν υπάρχει καλύτερο φάρμακο. Δοκίμασέ το και θα το διαπιστώσεις αμέσως. Ακόμα και αν δεν έχεις το κατάλληλο mood θα δεις πόσο εύκολα θα αλλάξει αυτό! Είναι μαγική η μουσική και σου μεταφέρει τόσα θετικά vibes!

2. Μην μένεις για πολύ καιρό μόνη!
Εντάξει όταν έχεις τις κλειστές σου καλό είναι να μένεις για λίγο καιρό μόνη σου να σκεφτείς, να ηρεμήσεις, να κλάψεις αλλά όχι και για πολύ. Καλό είναι να έχεις κοντά σου φίλους για να μπορείς να μιλήσεις και να νιώσεις καλύτερα. Μπορεί να σε βοηθήσουν να ξεχαστείς και να γελάσεις και να σε ωθήσουν να κάνετε πράγματα που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα.

3. Μιλά στους αγαπημένους σου ανθρώπους!
Όταν νιώθεις μοναξιά ή έχεις κάποια θλίψη καλό είναι να μην κλείνεσαι στον εαυτό σου. Πάρε την κολλητή σου κι πηγαίνετε σε ένα μέρος να μιλήσετε και να της πει πως νιώθεις. Επειδή είναι φίλη σου σε νοιάζεται και σε αγαπάει και ξέρει τι πρέπει να σου πει για να σε βοηθήσει. Ή ακόμα και αν δεν έχει να σου πει κάτι βοηθητικό αρκεί και μόνο η παρουσία της για να νιώσεις ότι κάποιος είναι δίπλα σου σε μια δύσκολη φάση.

4.  Κάθε πρωί που ξυπνάς να νιώθεις ευγνώμων!
Όταν δεν είσαι καλά ψυχολογικά η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να εστιάσεις σε αυτά που σου προσφέρει απλόχερα η ζωή. Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο τυχερή είσαι που έχεις την υγεία σου, τους δικούς σου ανθρώπους δίπλα σου και τόσα άλλα που άλλοι δεν έχουν. Όμως μήπως να σκεφτείς πως πέρα από το ότι περνάς εσύ υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που έχουν περισσότερες δυσκολίες από εσένα και καταφέρνουν να χαμογελάνε. Μήπως να το δεις αλλιώς λοιπόν;

5. Περνάς μια δοκιμασία!
Τα πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις down είναι και τα πράγματα που πιο μετά θα σε κάνουν να νιώθεις πιο δυνατή! Μην κοιτάς τώρα πως νιώθεις και πόσο αδύναμη μπορεί να είσαι να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση. Εννοείται πως θα βρεις διέξοδο στο πρόβλημά σου και εννοείται πως αυτές οι άσχημες καταστάσεις δεν κρατάνε για πάντα. Δες το σαν μια δοκιμασία που πρέπει να περάσεις και η οποία θα σε ωριμάσει!

6. Η ζωή είναι τόσο μικρή!
Κάθε φορά που θα νιώθεις ότι δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεββάτι σου γιατί δεν έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα...σκέψου αμέσως αν αξίζει να αφήνεις τον χρόνο να περνάει έτσι απλά. Υπάρχει λόγος να χαλάς χρόνο από τη ζωή σου και να μην ζεις τη κάθε στιγμή; Μην αφήνεις τίποτα αρνητικό να σε επηρεάζει και να σε καταβάλλει. Βρες τη δύναμη να αντισταθείς στη μιζέρια!

Άλλαξε την ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου!