Γιατί εγκαταλείπεις μονίμως την προσπάθεια;

Όλοι οι λόγοι που σε ωθούν στην παραίτηση.
Γιατί εγκαταλείπεις μονίμως την προσπάθεια;



Αφήνεις τις προσπάθειες στη μέση, εγκαταλείπεις τον σύντροφό σου πριν σε εγκαταλείψει, φεύγεις πριν τελειώσει η διαφωνία με την κολλητή σου. Έδινες πάντα λευκή κόλλα όταν τα θέματα ήταν δύσκολα, άλλαζες τα αγόρια σαν τα πουκάμισα όταν καταλάβαινες ότι ρουτινιάζετε, απέφευγες κάθε προσπάθεια για συζήτηση όταν άκουγες από κάποιον κάτι που δεν άντεχες. 

Το ίδιο κάνεις μέχρι και σήμερα. Γιατί;

Δεν πιστεύεις στον εαυτό σου 
Στην εξυπνάδα, στην καλοσύνη, στο δυναμισμό και τις δυνατότητές σου. 

Είσαι κολλημένη στο παρελθόν
Πόσο καλά ήσουν κάποτε, με κάποιον άλλο, κάπου αλλού. Και το σήμερα;

Περιμένεις άμεσα αποτελέσματα
Αν δεν τα έχεις, προτιμάς να φύγεις. H υπομονή ωστόσο είναι αρετή.

Φοβάσαι το μέλλον
Τι θα φέρει, που έλεγε κι ένα τραγούδι. Δεν προβλέπεται όμως. Είναι σα να πετάς μια πέτρα σε μια λίμνη και να θες να ξέρεις που έκατσε στο βυθό. Δεν θα το μάθεις ποτέ.

Αντιστέκεσαι στις αλλαγές
Είσαι στην ίδια δουλειά, με το ίδιο αφεντικό που σου πίνει το αίμα, εδώ και 7 χρόνια φαγούρας, γιατί φοβάσαι να ξε-συνηθίσεις.

Πιστεύεις ότι είσαι αδύναμη
Μπροστά στο Θεό, στη μάνα σου, στον πατέρα σου, στη μεγάλη σου αδερφή, στο διευθυντή σου, στο φίλο σου, στην κολλητή σου. Αφενός γιατί συγκρίνεσαι, αφετέρου έχεις σκεφτεί ότι αυτό που έχεις μάθει να πιστεύεις, δεν σημαίνει πως ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα;

Φοβάσαι την αποτυχία 
Πιο πολύ από ότι επιθυμείς την επιτυχία. Ξαναδές τις δύο προηγούμενες προτάσεις. Αξίζει;

Δουλεύεις πολύ
Πιο πολύ από όσο πρέπει. Με αποτέλεσμα να θυσιάζεις την υπόλοιπη ζωή σου στο βωμό τίνος; Των χρημάτων; Να απεύχεσαι να έρθει η ημέρα που θα ξυπνήσεις ένα πρωί και θα καταλάβεις πως τα λεφτά, αν δεν έχεις όλα τα υπόλοιπα, δεν έχουν καμία σημασία.

Θεωρείς ότι το σύμπαν σου "χρωστάει"
Σε αντίθεση με το προηγούμενο, εδώ αναπαύεσαι άνετα στο κρεβάτι σου και περιμένεις μόνη και έρημη (και κυρίως κλεισμένη) να βρεις τον έρωτα, την τέλεια δουλειά, τους πιο αστείους φίλους. 

Νομίζεις ότι έχεις τα πιο σοβαρά προβλήματα του κόσμου
Για να μπορείς να διαβάζεις σήμερα αυτό το άρθρο, μάλλον δεν ισχύει. Ντύσου και κατέβα στο κέντρο της Αθήνας. Και δες τι υπάρχει γύρω σου. Θα νιώσεις καλύτερα.

 

Διάβασε εδώ 12 μικρές σοφίες για τη ζωή που ακούσαμε από παιδιά.