Πως θα ξεπεράσεις αυτά που σε πλήγωσαν στο παρελθόν;

Mυστικά για να τα αφήσεις όλα πίσω σου!
Πως θα ξεπεράσεις αυτά που σε πλήγωσαν στο παρελθόν;



Εμμονή: Mία λέξη με τόση αρνητική σημασία. Αντικατοπτρίζει πλήρως μια δυσάρεστη κατάσταση στην οποία και βρίσκεται ένας άνθρωπος που έχει πληγωθεί και απογοητευτεί από κάτι. Είτε αυτός είναι χωρισμός, είτε απώλεια, είτε το οτιδήποτε. Είναι μία λέξη συνώνυμη με την έννοια του κολλήματος. Κολλήματα έχουμε όλοι στη ζωή μας. Η πλήρης έννοια της δηλώνει το γεγονός ότι δίνουμε υπερβολική σημασία και ενέργεια σε κάτι που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό. Συνήθως όμως κάτι δεν πάει καλά σε αυτές τις περιπτώσεις. Δίνουμε βάση σε πράγματα που έχουμε κάνει τεράστια στο μυαλό μας και στην ουσία δεν είναι τόσο σημαντικά στη ζωή μας.

Όλοι έχουν πληγωθεί στη ζωή τους, όλοι έχουν απογοητευτεί, έχουν κλειστεί στον εαυτό τους, έχουν χάσει αγάπες, φίλους, έχουν τσακωθεί. Ε και; Μέσα στην ζωή είναι και αυτά. Είναι η εξέλιξή μας και μια διαδικασία σκληραγώγησης του χαρακτήρα μας. Δεν πρέπει να τα βλέπουμε ως αρνητικά και το βασικότερο δεν πρέπει να μας κρατάνε πίσω. Γι' αυτό βάλε καλά στο μυαλό σου αυτές τις δύο λέξεις και άφησέ τις να καταβάλλουν κάθε εγκεφαλικό κύτταρο έτσι ώστε να σε ξυπνήσουν και να προχωρήσεις----> ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ!

Ξεπέρασε ότι σε πονάει και σε πληγώνει γιατί σε πάει πίσω. Ότι έγινε έγινε, κάθε εμπόδιο για καλό, όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Θέλεις και άλλα; Τι νομίζεις ότι έχουν βγει τυχαία αυτές οι σοφές φράσεις;(!) Φυσικά και όχι και θα το διαπιστώσεις με την πάροδο του χρόνου!

Μυστικό Νο1
Κάτσε και αναρωτήσου αν αυτό που σκέφτεσαι πρέπει να σε απασχολεί ακόμα. Έχει τόση αξία για τόση στενοχώρια και σημασία; Τι είναι αυτό που σε κρατάει; Μήπως είναι απλά στο μυαλό σου και έχει γίνει εμμονή;(!)

Μυστικό Νο2
Κάθε εμπόδιο είναι ένα μάθημα. Και αν δεν σου έχει γίνει μάθημα τότε θα το ξαναπάθεις, Γι΄αυτό μην κολλάς στο τι έγινε αλλά τι σου έμαθε, τι πρέπει να αλλάξεις!

Μυστικό Νο3
Ζήτα βοήθεια από τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι, από τους φίλους σου, από την οικογένειά σου, από ανθρώπους που έχουν περάσει ότι και εσύ. Θα μπορέσουν να σου δείξουν τον τρόπο πως να το ξεπεράσεις και τι πρέπει να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα.

Μυστικό Νο4
Κάνε μια ανασκόπηση στο παρελθόν σου. Σκέψου πόσα εμπόδια έχεις περάσει και πόσες δύσκολες καταστάσεις έχεις ξεπεράσει και επιβράβευσε τον εαυτό σου που τα κατάφερες. Το ίδιο μπορείς να κάνεις ξανά και ξανά!

Μυστικο Νο5
Δραστηριοποιήσου! Προσπάθησε να βρεις τη λύση σε αυτό που σε απασχολεί. Αν μείνεις αδρανής απλά θα βιώνεις την ίδια αρνητική κατάσταση ξανά και ξανά και θα βρίσκεσαι στο ίδιο σημείο.

Μυστικό Νο6
Κάνε θετικές σκέψεις! Προδιάθεσε τον εαυτό σου ότι θα τα καταφέρεις ότι και αν συμβεί. Ακόμα και αν δεν το πιστεύεις την ώρα που το λες θα γίνει. Μπαίνεις σε αυθυποβολή, το καλλιεργείς στο μυαλό σου και θα το πετύχεις!

Μυστικό Νο7
Η ζωή θα φροντίσει για εσένα. Όλα θα κυλήσουν στο χρόνο τους και όπως πρέπει. Η ζωή έχει μεγαλύτερη φαντασία από τι φαντάζεσαι!

Δες το βίντεο όπου η Νάνσυ Μαλλέρου από το Join Us σου δίνει κάποιες χρήσιμες συμβουλές!

 

Άραγε μπορείς να μάθεις από τα όνειρά σου αυτό που σου λείπει;