Ζεις στο χάος; Tρόποι να βάλεις το μυαλό σου σε τάξη

Για να γίνεις πιο παραγωγική και να παραμένεις συγκεντρωμένη σε αυτό που κάνεις
Ζεις στο χάος; Tρόποι να βάλεις το μυαλό σου σε τάξη



Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι που βλέπεις γύρω σου και είναι πρωτοπόροι σε αυτό που κάνουν, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στην Αμερική, έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: Αυτοέλεγχο. Εύκολο να το πετύχεις; Σίγουρα όχι, όσο κι αν έχεις πρόγραμμα ή τα έχεις βρει με τον εαυτό σου.

Ωστόσο υπάρχουν τρόποι να βάλεις το μυαλό σου σε τάξη και να βγάλεις τη ζωή σου από την αταξία.

Μείνε συγκεντρωμένη σε λύσεις
Όταν προκύπτει ένα θέμα που χρήζει άμεσης επίλυσης, δεν έχει κανένα νόημα να κάθεσαι να αναλύεις πως προέκυψε, τι έφταιξε, γιατί και άλλα τέτοια ρητορικά ερωτήματα. Προσπάθησε να συγκεντρωθείς στις λύσεις και απόφυγε τις μακρόσυρτες θεωρίες. Και χρόνο θα γλιτώσεις και πονοκέφαλος δεν θα σε πιάσει.

Μην αναρωτιέσαι «Τι θα γινόταν αν…;»
Τι θα γινόταν αν ο Φλέμινγκ δεν ανακάλυπτε την πενικιλίνη, αν ο Κολόμβος ήταν χτίστης αντί για θαλασσοπόρος, αν ο Τζάκσον αντί για moonwalk χόρευε τσάμικο;  Άσε τις υποθέσεις και ασχολήσου με τις καταστάσεις. Μπερδεύεσαι χωρίς λόγο.

Γυμνάσου
Νομίζεις δεν έχει σημασία, αλλά έχει. Η γυμναστική σε βοηθά να χαλαρώσεις και να μην σκέφτεσαι. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις διαλλείματα από τις σκέψεις σου. Ξεκουράζεις το μυαλό σου και επιστρέφεις πιο χαλαρή και διαυγής.

Μην λες πάντα «ναι»
Αυτά τα «ναι» σε έφεραν στη σημερινή χαοτική κατάσταση που βιώνεις. Ναι στη μαμά σου που σου είπε να πας στο super market, ναι στον φίλο σου που σε έστειλε στην εφορία, ναι στο διευθυντή σου που σου φόρτωσε τη δουλειά δύο ανθρώπων λόγω «περικοπών», ναι και στη φίλη σου να πάτε στην πιο βαρετή ταινία που παίζει τώρα στα σινεμά. Αν είχες πει έστω και δύο λιγότερα, τώρα δεν θα είχες βραχυκυκλώσει.

Μην κυνηγάς την τελειότητα
Αν έχεις συνεχώς την αίσθηση του ανικανοποίητου και βλέπεις τον εαυτό σου ως κατώτερο των προσδοκιών σου, δεν πρόκειται ποτέ να νιώσεις αν όχι πλήρης έστω λίγο ικανή. Δες τα πράγματα στη ρεαλιστική τους βάση και σταμάτα να ζητάς μονίμως. Δώσε και κάτι. Και κυρίως χώρο και χρόνο. 

 

Άκου και δες τα λόγια ενός τραγουδιού που ίσως σε βοηθήσει σε όλα τα παραπάνω, ΕΔΩ.