Θέλεις να γυμναστείς; Τόλμησε κάτι διαφορετικό

Δες τους τρεις τρόπους με τους οποίους θα κάνεις την ανατροπή!
Θέλεις να γυμναστείς; Τόλμησε κάτι διαφορετικό



Θέλεις να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής αλλά βαριέσαι τα γνωστά και τα καθιερωμένα; Ποιες είναι οι επιλογές σου..τρέξιμο, όργανα, γυμναστήριο...μπλαα μπλαα!
Για σένα λοιπόν που θέλεις κάτι το διαφορετικό, κάτι το ανατρεπτικό, κάτι που θα σε γεμίσει με full ενέργεια και δεν θα θέλεις να το παρατήσεις σου προτείνουμε 3 διαφορετικούς τρόπους όπου θα χάσεις θερμίδες διασκεδαστικά!

Rollers/πατίνια 
Σε 30 λεπτά θα κάψεις 425 θερμίδες
Συνδυασμός πατινιών και mp3 player σε ένα καταπράσινο μέρος (ακόμα και μέσα στην πόλη) είναι η ιδανικότερη επιλογή! 
 

Τips

  • Σφίξε καλά τα πατίνια σου. 
  • Το πατίνι σου πρέπει να είναι ένα με το πόδι σου (να το ακολουθεί στις κινήσεις του) αλλά όχι σε τέτοιο επίπεδο που να σε πονάει η να μην έχει καλή κυκλοφορία το αίμα σου.
  • Φόρα κάλτσα ψηλή που καλύπτει όλο το πόδι. Αν το πατίνι ακουμπάει το δέρμα σου τότε γρήγορα θα σε ενοχλήσει η τριβή με την κίνηση. Για τον ίδιο λόγο δεν πρέπει να φοράς πολύ λεπτή κάλτσα.
  • Τον πρώτο μήνα το πατίνι θα σου είναι στενό μέχρι να "ανοίξει" από την χρήση. Αν κάποια στιγμή χρειαστεί να βάλεις πάτο σημαίνει ότι το αγόρασες πολύ μεγάλο!
  • Η σωστή θέση είναι να έχεις τα πόδια ελαφρά λυγισμένα και να κοιτάς το έδαφος αρκετά μπροστά σου για αποφυγή εμποδίων. Δεν είναι σωστό να κοιτάς τα πατίνια σου συνεχώς!
  • Μέσα στην πόλη ανέβα στα πεζοδρόμια όταν είναι εφικτό αυτό. Να φρενάρεις σταδιακά και όχι με μια κίνηση για εντυπωσιασμό.
  • Δώσε ιδιαίτερη σημασία και προσοχή όταν συναντήσεις ηλικιωμένους, σκυλιά και παιδιά. Οι κινήσεις τους είναι εντελώς απρόβλεπτες. Για τα σκυλιά είναι εντελώς περιέργο θεάμα ένας άνθρωπος πάνω σε ρόδες. Η πρώτη τους αντίδραση θα είναι να σε κυνηγήσουν όπως κάνουν με τα μηχανάκια. Γι' αυτό τα μάτια σου 24!

Σχοινάκι
Γιατί να κάνεις:

1.Καίει πολλές θερμίδες ---> 340 θερμίδες σε 30 λεπτά

2 Μπορείς να το πάρεις  μαζί σου παντού

3. Βοηθά στην ισορροπία και στο συντονισμό 

4. Μπορεί να σε χαλαρώσει, διότι με την κίνηση που κάνεις με το σχοινάκι το σώμα σου απελευθερώνει τις ενδορφίνες, τις ουσίες που δρουν ως αναλγητικά και σου δίνουν μία αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης.
5. Είναι καλό για την καρδιά. Βελτιώνει την αντοχή της καρδιάς και των πνευμόνων.

Extra tips
1. Όσο πιο λεπτό είναι το σχοινάκι, τόσο πιο εύκολο θα είναι να αυξήσετε το ρυθμό και την ταχύτητα της γυμναστικής. 

2. Το σχοινί που θα αγοράσεις θα πρέπει, όταν το ανοίγεις, να χτυπά περίπου στο ύψος του στήθος σου. Εάν είναι μεγαλύτερο από ότι εσύ σε ύψος, το πιο πιθανό είναι να σκοντάψεις.
Μερικές ασκήσεις, που μπορείς να δοκιμάσεις είναι οι εξής: 

Κλασική άσκηση:

Πιάνεις το σχοινάκι με τα δύο σου  χέρια και στη συνέχεια αναπηδάς  πάνω από αυτό.

ή

Διπλό άλμα :

Σε αυτή την άσκηση, πρέπει να περάσεις το σχοινί κάτω από τα πόδια σου δύο φορές ανά άλμα. Πρόκειται για μια πιο προχωρημένη μορφή άσκησης για αυτό μην απογοητευτείς εάν δεν τα καταφέρεις  με την πρώτη.

Θυμάσαι το Χούλα χούπ;

Αν θέλεις να αποκτήσεις  λεπτή μέση, σφιχτούς κοιλιακούς και καλλίγραμμα πόδια με εύκολο αλλά και διασκεδαστικό τρόπο τότε δοκίμασε το χούλα χουπ! Εκτός του ότι θα  κάψεις 300 θερμίδες σε 30 λεπτά θα αναβιώσεις τα παιδικά σου χρόνια. Για ολοκληρωμένο concept βάλε στη διαπασών Lambada!

Κάνε την κλασσική κίνηση
Κράτησε το χούλα χουπ σας στο επίπεδο της μέσης σου,  και πάτησε  με τα πέλματά σου ανοιχτά, παράλληλα με τους ώμους σου. Με τα χέρια, δώσε ώθηση στο χούλα χουπ, ώστε να αρχίσει να γυρίσει. Με την περιστροφή, ξεκίνα  να κουνάς (ρυθμικά) στο πλάι τους γοφούς σου. Κάνε την κίνηση για ένα λεπτό συνεχόμενα. Κάνε ένα διάλειμμα μερικά δευτερόλεπτα και επανέλαβε.