Πώς να διατηρείς τη γραμμή σου ακόμα κι όταν ταξιδεύεις

Fit όπου κι αν βρίσκεσαι!
Πώς να διατηρείς τη γραμμή σου ακόμα κι όταν ταξιδεύεις



Ανυπομονείς να επιστρέψεις πίσω στους δικούς σου ή να επισκεφτείς αγαπημένους φίλους στο εξωτερικό. Γι’ αυτό είναι άλλωστε τα Χριστούγεννα. Μέσα όμως στον ενθουσιασμό, τις προετοιμασίες αλλά και το άγχος ξεφεύγεις από τη ρουτίνα χωρίς να το καταλάβεις. Φυσικά και αυτό είναι το νόημα των γιορτών, αλλά είναι κρίμα να παραμελείς τη φυσική σου κατάσταση και να γκρεμίζεις ό,τι έχτισες με τόσο κόπο.

Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε να παραμελήσεις τους αγαπημένους σου και να γυμναστείς δίχως αύριο (θα σε περάσουν για fitness freak) αλλά μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δύο. Ο δημοφιλής trainer Barry Jay, ο οποίος έχει μεταμορφώσει τα σώματα εκατοντάδων ανθρώπων που μισούσαν τη γυμναστική μέσα από τα Barry’s Bootcamp studios, δίνει το δικό του top five για να παραμείνεις fit ακόμα και στον δρόμο.

 

Φτιάξε ένα πλάνο

«Αυτοί που αποτυγχάνουν να κάνουν σχέδια, σχεδιάζουν να αποτύχουν» τονίζει ο Jay. «Αναζήτησε γυμναστήρια μέσα στο ξενοδοχείο που θα μείνεις ή στη γύρω περιοχή. Ενημερώσου από πριν για τον καιρό, ώστε να ξέρεις αν μπορείς να αθληθείς σε εξωτερικούς χώρους, πχ. τρέξιμο, ποδήλατο» συμπληρώνει.

Τα λάστιχα αντίστασης είναι ο καλύτερος σου φίλος

«Μεταφέρονται εύκολα και μπορείς να κάνεις τόσες ασκήσεις με αυτά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ή στο σπίτι» εξηγεί ο trainer.

Γίνε κομμάτι του μέρους που βρίσκεσαι

«Αν σου αρέσει να περπατάς, τότε περπάτα. Απόφυγε τα ταξί και τα λεωφορεία. Αν είσαι σε μία πόλη φιλική προς το ποδήλατο, νοίκιασε ένα. Αν βρίσκεσαι σε παραθαλάσσιο μέρος, κάνε jogging στην παραλία, ενώ αν κάνεις διακοπές σε ορεινό μέρος, εκμεταλλεύσου τις ανηφόρες κάνε πεζοπορίες ή ορειβασία. Φαντάζομαι πιάνεις το νόημα».

Αναζήτησε ενδιαφέρουσες τάξεις μαθημάτων

«Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν τάξεις για spin, yoga ή χορό, τις οποίες μπορείς να παρακολουθήσεις. Ρώτα τους φίλους που σε φιλοξενούν ή απλά ψάξε στο Google» προτείνει ο Jay.

Μείνε στα απλά

«Πριν κοιμηθείς κάνε μερικά push-ups ή κοιλιακούς και πήγαινε για τρέξιμο ή περπάτημα το πρωί. Φρόντισε να τρως καλά και μιας και μιλάμε για διακοπές, κάνε απλά ό,τι καλύτερο μπορείς. Είναι σημαντικό να εστιάσεις στο φαγητό. Φάε αυτό που σου αρέσει αλλά μην το παρακάνεις» συμβουλεύει.