Έχεις τέσσερις καλούς λόγους για να γυμναστείς έξω σήμερα

Και σου έχουμε την τέλεια αθλητική συλλογή για να γυμνάζεσαι παντός καιρού.
Έχεις τέσσερις καλούς λόγους για να γυμναστείς έξω σήμερα



Ακούγεται τρελό να αφήσεις τη ζεστασιά του γυμναστηρίου και να προτιμήσεις να βγεις στο κρύο, αλλά έχεις μερικούς καλούς λόγους για να αψηφήσεις την παγωνιά. Αν πάλι δεν είσαι λάτρης του γυμναστηρίου, η άσκηση στη φύση (ή σε οτιδήποτε που να της μοιάζει) θα σε κάνει να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο τη γυμναστική.  

Πριν αρχίσεις τις δικαιολογίες για την περιοχή που μένεις, να σου πω ότι τρέχω στο κέντρο. Φυσικά και δεν έχει καμία σχέση με το να γυμνάζεσαι στο Φάληρο ή στο Καβούρι, ούτε επίσης στη Φιλοθέη, αλλά θα πρέπει να βολευτείς με ό,τι έχεις. Ακόμα, λοιπόν, και στο «δύσκολο» κέντρο, έχω εκπαιδεύσει τον εαυτό μου να μην εστιάζει στα αρνητικά και τις δυσκολίες της περιοχής αλλά στο αποτέλεσμα: Ενίσχυση της φυσικής κατάστασης, καύση θερμίδων, απελευθέρωση ενδορφινών.

Καις περισσότερες θερμίδες

Το κρύο δεν σε βοηθά μόνο να κάψεις ελαφρώς παραπάνω θερμίδες σε σχέση με τον ζεστό καιρό, αλλά είναι πιθανό να αυξήσεις την ένταση της προπόνησης για να ζεσταθείς περισσότερο. Ο πιο γρήγορος ρυθμός ισούται με περισσότερη καύση θερμίδων, οπότε δεν έχεις παρά να χρησιμοποιήσεις τις χαμηλές θερμοκρασίες ως το τέλειο κίνητρο.

Αναπνέεις καλύτερα

Μία πρόσφατη μελέτη σε γυμναστήρια της Ευρώπης έδειξε ότι η ποιότητα του αέρα που υπάρχει στον χώρο δεν είναι και η καλύτερη. Οι ερευνητές ανακάλυψαν υψηλά επίπεδα φορμαλδεΰδης, διοξείδιο του άνθρακα, και σωματίδια σκόνης, ειδικά κατά τη διάρκεια μαθημάτων αερόβιας γυμναστικής. Οι επιστήμονες τόνισαν τη σημασία του σωστού εξαερισμού ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης, αφού τότε παίρνεις τις πιο βαθιές ανάσες.

Ξεπερνάς την εποχιακή συναισθηματική διαταραχή

Η εποχιακή συναισθηματική διαταραχή υπάρχει, και ο ένοχος δεν είναι άλλος από τις ζοφερές ημέρες του χειμώνα. Όταν όμως γυμνάζεσαι σε εξωτερικό χώρο, ακόμα και τις συννεφιασμένες ημέρες, μπορείς να νιώσεις καλύτερα. Επίσης, η άσκηση είναι ένας υπέροχος τρόπος για να βελτιώσεις τη διάθεσή σου και να διώξεις το στρες, οπότε ο συνδυασμός γυμναστικής – έξω είναι ιδανικός.

Αλλάζεις παραστάσεις

Τις ωραιότερες ανακαλύψεις τις έχω κάνει ενώ τρέχω έξω. Ακόμα και στη γειτονιά μου, που δεν περίμενα να συναντήσω κάτι που δεν έχω ξαναδεί, το τρέξιμο με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι δεν έχω ιδέα τι μπορεί να κρύβεται εκεί έξω. Πραγματικά, δεν νομίζω ότι μπορώ να αποδώσω με λέξεις την ευτυχία που νιώθεις όταν ξέρεις ότι κάνεις κάτι τόσο ωφέλιμο για σένα, ξεφεύγεις από τη ρουτίνα, βλέπεις την πόλη να ξυπνάει και νιώθεις την ελευθερία του δρόμου.  Αν δεν το δοκιμάσεις, δεν μπορείς να το νιώσεις.

Η αθλητική συλλογή που πρέπει να έχεις

Αν θέλεις να τρέχεις έξω, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, θα πρέπει να είσαι ντυμένη κατάλληλα. Τα νέα παπούτσια και ρούχα της Nike προσφέρουν άνεση, ορατότητα και προστασία από τα στοιχεία της φύσης, ώστε να μπορείς να τρέχεις στη φύση και όχι να την αποφεύγεις. Η φετινή συλλογή έχει σχεδιαστεί ώστε να βοηθάει τους δρομείς να παραμένουν ζεστοί, στεγνοί και να είναι ορατοί από τους άλλους ενώ προπονούνται στον αέρα, το σκοτάδι, τη βροχή και το χιόνι.

 

Επιμέλεια: Μάρω Παρασκευούδη